-
Arabeske Karşımısınız?
Arabesk nasıl arap müziği demişsin de, onu cevaplamak istedim. Arabesk'in sözlükteki karşılığı "Arap üslubunda olan (şey)" olarak geçiyor. Burdan öyle birşey çıkarılabilir belki.
Bir de gereksiz bilgi vereyim ben bilmiyordum öğrendim çok şaşırdım. Orhan Gencebay 16yaşında Tenör Saksafon çalmış büyük orkestralarda.(Jazz ve Rock) Hatta Ordu Orkestrasında çalmış, askerdeyken. İlginç gelmişti bana bayağı.
http://en.wikipedia.org/wiki/Orhan_Gencebay
-
-
Arabeske Karşımısınız?
türkçesi de var mı ?? süpermiş =)
-
Arabeske Karşımısınız?
ben karşı değilim insanlar beğendiği müziği dinlemekte ve yapmakta özgürdür açıkçası bu beni pek bağlamaz :)
-
Arabeske Karşımısınız?
ama işte katılımcı sayısı amerika ve ingiltereye göre daha düşük olduğu için 35000 makale var :) Ben genelde çevirilerini yapıyorum hoşuma gidenlerin ordan türkçesine katkı yapmak için ;)
-
Arabeske Karşımısınız?
Genellemelerden nefret ederim ve işte yine bir genelleme haklı olabilirsin ama abartmışsın..Konserlere gidip orasını burasını jiletleyenler için hasta ruhlu kelimesi kullanılabilir ama bütün dinleyenler için kullanamazsın. Benim arabesk dinleyen arkadaşlarım var ve hiçte hasta ruhlu değiller sadece bunalım takılmaktan hoşlanıyorlar herkesin kendi tercihidir genellemelerle bir yere varamayız.
-
Arabeske Karşımısınız?
konuyu açan elemanın yazdığı tüm mesajlar silinmiş. Türkçe'yi berbat etmiş zaten. silenin eline sağlık.
gelelim mevzuya:
arabesk'e değil de arabeskçilere karşıyım ben. arabesk de bi müzik türü nihayetinde ama arabeskçilere bakınca, insan türünde değil çoğu. her müziğin kalitelisine eyvallah derim. arabeskin de kalitelisi var. orhan baba'nın üstüne yok mesela. ama adamlar fakirlik ve acı edebiyatı yapıp ferrarri'ye biniyor. ben buna karşıyım işte. ha bi' de, gırtlaktan patlattıkları "k" harfi yok mu? deli oluyorum.
-
Arabeske Karşımısınız?
Türkçeyi çok seviyorsan niklerin neden yabancı ! Dime türkçeye özendirmemn gerekli değilmi !
-
Arabeske Karşımısınız?
köken bakımından da anlaşıldığı gibi Arap ezgileri üstüne kurulmuş müzik türüdür. 1960-70 lerde ilk olarak doğu-arap-mısır müziklerinin alt yapısının, batı müziği ve türk sanat müziği enstrümanları ile sentezlenmesi sonucu oluşmuştur bu müzik türü.. zamanında(60-70-80 yılları) anadolunun çok yerinden istanbula olan göçler sonrasında yaşanan kötü hayatları, varoşları , aşk acılarını, ekonomik zorlukları anlatmak için kullanılmıştır. 1980 lerin ortalarına kadar devlet büyüklerinden ve TRT den yeterli onay alamamıştır, bunun nedeni yapılan müzik türü Türk milletinin geçmişinden gelen değerleriyle bağdaşmamaktadır.1980'lerin ortasında Turgut Özalın bu müziğe sıcak bakıp TRT de yayınlanmaya izin vermesinden itibaren günümüze kadar gelmiştir. Başarılı olmasındaki en temel etken halk farketmesede o günlerden bugünlere kadar başa geçen devlet adamlarının küresel toplum oluşturmak adına arabesk müziği kullanma felsefesidir, halk bilmesede devlet politikalarının icra edilmesinde medya önemli bir unsurdur ve medya devlet politikalarına uymak zorundadır. böylece arabesk medya yoluyla popülerleşince asıl ortaya çıkış nedenlerini kaybedip ticari bir sektör haline dönüşmüştür. yukarda bi arkadaşımızın da bahsettiği gibi altında ferrarisi olan, 2 haftada ünlü olup yine 2 haftada unutulan, yedikleri içtikleriyle sürekli medyatik olan şarkıcılar bunun kanıtıdır.
Türk halkının asıl müziği Türkülerdir, Türk Sanat Müziğidir, Türk Halk Müziğidir..
Bişeye sahip çıkmadan önce onun özünüz olduğuna emin olunuz ve yukarda yazdığım şeylere sahip çıkın.
-
Arabeske Karşımısınız?
Psikolojik sorunu olan insan Fakirse deli. Zenginse panik atak veya şizofren diye adlandırılır. Bana göre buların hepsi psikopattır. Sağlıklı bir insan niye bunalım takılmakTAN HOŞLANSINKİ. Bir arkadaşta ekonomik zorluktan bahsetmiş. Ben zengin değilim benimde ekonomik zorluklarım var işşizim ama Heavy Metal dinliyorum bara falan gidiyorum. Ama bunalım takılmıyorum. arabesk bence zararlı TRT Yıllarca niye yasak koydu sanıyorsunuz.