Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Arabeske Karşımısınıs ?

• ibanetze • 17 Ekim 2006 19:07 • #515578
    Arabeske Karşımısınız?

Adam hoşlanırım hoşlanmam bunun konuyla alakası yok,telif hakkı diye bi şey var,mesele burda Orhan Gencebay değil korsan söz konusu olduğunda..Ben ne internetten Mp3 indiriyorum ne de korsan CD alıyorum..Bana iftira atmak da senin işin değil..Bi şeyi söylemeden önce düşün iyice..Nasıl da emin "sanki sen yapmıyosun" diyosun..Neyse tanımadığı birine iftira atan birine cevap veriyorum ben de,işe bak :)
  • baltalı ilah • 17 Ekim 2006 22:51 • #515620
    Arabeske Karşımısınız?

Maşallah sen bir evliya olmalısın. Kesin senin başında nur falanda vardır. Geçtiğin yerlere bereket falanda yağıyordur bay evliya. Şu devirde dediğin gibi adam kaldımı? Korsana gelince ozaman albüm çıkarmasınlar madem zarar ediyorlar. Bak bu sözümü unutma 2 veya 3 yıl sonra albümlerini bedavaya kendileri promosyon olarak dağıtacaklar. Sinemada ve Kitapta korsana karşıyım tek kazancı kitabın hasılatı ve sinema gişesi olan bir sektör. ama müzik öyle değil CD ile adam kendini tanıtıp kosere, yılbaşı programına, bara, sünnete falan çıkıp parayı buradan kazanıyor.
  • sedna • 18 Ekim 2006 00:17 • #515626
    Arabeske Karşımısınız?

arabeske karşı degilim seven dinler..
  • Birol • 18 Ekim 2006 10:47 • #515647
    Arabeske Karşımısınız?

...
  • ibanetze • 18 Ekim 2006 10:49 • #515648
    Arabeske Karşımısınız?

Kardeş hasta mısın benim evliyalığımdan sana ne..

Bu devirde doğru bi şeyler yapmaya çalışan insanlara vereceğin cevap bu mu...Dalga geçmek mi yapabileceğin en iyi tebrik korsan kullanmayın,hırsızlık bu diyen birine cevabın..

Hem hırsızlık yapıyosun...ki hızsızlık yapmak ayrıdır...İnsan suçunu bilir ona göre davranır..sen bi de yapmayan insanlara hakaret ediyosun.Bu seni haklı mı çıkarıyo şimdi bu tartışmada..Bence kaliteni belli ediyo..Evet belki evliyayım ya da değilim..Ne bunun konumuzla alakası var ne de benim evliya olup olmamam önemli..

İki yıl sonra müzik eserleri bedava mı olacak,ne mutu ama şu an için öyle bi durum söz konusun değil..Eminim bunu sen de biliyosundur..Ve bedeli olan bi şeyi izinsiz ve bedelsiz ele geçirmek hakka tecavüzdür.Bu söyledkilerimi anlamışsındır umarım..
  • baltalı ilah • 18 Ekim 2006 13:56 • #515663
    Arabeske Karşımısınız?

Kardeş hasta olan sensin daha okuduğun şeyi anlamamışsın. Bay evliya bak ben orada ne diyorum sinema ve Kitapta korsana karşıyım diyorum. Ama Müzikte korsana karşı değilim dedim. Karşı olmamam onu alıyorum anlamına gelmez Ben arabeskçi falan değilim hayatımda hiçbir arabesk ve popçunun korsanını almadım İnşallah almamda. Ben Heavy Metal dinliyorum dinleyeceklerimide arkadaşlarım getiriyorlar. para harcamama gerek kalmıyor. Zaten benim dinlediklerimin yüde sekseni Türkiyede yok.
  • ibanetze • 18 Ekim 2006 15:20 • #515668
    Arabeske Karşımısınız?

Şu devirde dediğin gibi adam kaldımı?

Dinlediğin müzik ve bu müziğe ulaşma yoların benim hiç umrumda değil,telifi olan bi esere korsan yollrdan ulaşmanın mübah olduğunu savunan birisin sonuçta.Ve tanımadığın bi insana da lakap takmaya çalışman ayrı bi komedi.Kolay gelsin sana heavy metal albümleri çalmak günah değilmiş,takıl kafana göre.
  • baltalı ilah • 18 Ekim 2006 20:57 • #515687
    Arabeske Karşımısınız?

Kitaba ve Sinemaya para verdiğimi görmezden geliyorsun ama. Türk sinemasının ve Edebiyatın gelişmesi Kazanılan paraya bağlı. Müzik bir duygu işidir parayla satılmaması lazım insan duygularını paraya satmamalı. Herkezle paylaşmalı.
  • pUnKeR • 18 Ekim 2006 22:12 • #515699
    Arabeske Karşımısınız?

iyidir iyidir, sık sık dinlerim..
  • ibanetze • 19 Ekim 2006 19:12 • #515744
    Arabeske Karşımısınız?

Edebiyatın gelişmesinin maddiyatla bi ilişkisi yok..Ben Türk dili ve edebiyatı 4. sınıf öğrencisiyim,edebiyatın da en az müzik kadar duygu işi olduğunu savunabilirim ve daha da ötesi yazar yazar olarak doğar,yani maddiyatın ya da aile baskısının ya da herhangi bi şeyin yazarın yazarlığına etkisi yoktur..kitap almaya parası yettiği sürece tabi...

Müziğin parayla satılmaması mı gerek..Evet,belki haklısın ama şu an parayla satılıyor..Yani bu olsaydı asıl konu,min ol tartışmazdım..ben de sokakta bi sürü Land Rover görüyorum,ve bunların parayla satılmaması gerektiğini düşünüyorum,arabanın sahibini aşaya indirip direksiyona kendim geçmeyi düşünmem hoş olmaz ama.