Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

MetallicA

• Aria GalaCtiCa • 3 Aralık 2006 19:21 • #518375
    Yazmicam, yazmicam diye şartlandım o kadar ama dayanamadım yine.
    Metallica'dan nefret eden birisi olarak yazıyorum bunları.
    Metallica ESKİ bir thrash grubudur, seven dinler, sevmeyen dinlemez. Peki ben neden Metallica adı her geçtiğinde laf sokma gereği duyuyorum? Çok basit, hiç haketmedikleri halde bu adamlar ilahlaştırılıyor, bu adamlar (lars, james, kirk) size sırtını çevirip paracıklara koştukları halde. En iyi dönemlerinde bile bir thrash grubu idiler, master of puppets çok iyi bir albüm ama o bile sadece ortalamanın üzerinde, yani master of puppets'den daha iyi thrash albümleri bir çırpıda söylenir. Bu durumda bile (80lerde) bir thrash grubu idiler, en iyi döneminde bile bu ilgiyi haketmiyorlardı. Ya adamlar sanki metal müziğin allahı, her fırsatta metallica, metallica diyen çıkıyo biyerlerden. James dünyanın en iyi vokalisti, kirk en iyi gitaristi, lars en iyi davulcusu zannediliyor. "Diğer bütün metal grupları poser, en büyük metallica" felsefesi (sakın inkar etmeyin) beni çileden çıkarıyor.

Bir diğer kıl olduğum konu; bu adamlar 18 senedir metal yapmıyolar, fakat hala dağılmadılar. Neden peki? Paracıkları bırakamıyolar. Metallica parayı değil de müzikal tatminliği ön planda tuan bi rup olsaydı (o zaman bu durumlara hiç düşmezdi ya) şimdiye kadar 40 kere dağılmıştı. Yapamıyosan bırakacaksın, ama metallica üyelerinin gözünü öyle bir para hıesı bürümüş ki, posaları çıkmasına rağmen hala dağılmadılar.
    2007 yı bekle dıyorum sana bısey bılıyoruz kı adamları ılah yapıyoruz
    Bakalım, gelsin görecez, ama hayal kırıklığını uğrayan sen olacaksın gibi bir his var içimde.
    antımetallica ya uye olanlar da tam dedıgım gıbı buyuk bı ozentılık ornegı gostermıs ınsanlar sevmezsen sevme onlarda senı sevmıyolar
    Sevmesinler zaten beni, lars'ın kankisi olmak gibi bi hayalim yok zaten! Antimetallica'nın çıkma sebebi de bu zaten, sen ve senin gibi Metallica müridlerinin aşırılığıdır. Bu bakış açısı olmasaydı ne Antimetallica olurdu ne de ben Metallica'dan nefret ederdim.

saygı duymayı fazlasıyla hakedıyolarr
    Evet saygıyı hakediyolar, ama sadece saygıyı; ilahlaştırılmayı değil.
  • sadecemüzik • 3 Aralık 2006 19:31 • #518377
    Metallica'nın neden bu kadar ilahlaştırıldığını söyleyeyim sana: Çünkü her kesime hitap eden bir yelpazesi var. İyi ya da kötü olduğu tartışılır. Hiç metal müzik dinlemeyen biri bile "Nothing Else Matters"ı, "Unforgiven"ı dinliyor, sonra birileri onlara bunun metal müzik olduğunu söylüyor ve yavaş yavaş Metallica dinlemeye başlıyorlar. Ardından başka grupları dinlemeye başlıyorlar. Ama Metallica onlar için daima ilah olarak kalıyor çünkü metal müzik adına dinledikleri ilk şarkılar Metallica'nın. İlkler unutulmaz derler ya, o hesap. Ben de metal müzik dinlemeye Metallica'yla başlamıştım ama dinlediğim ilk şarkı "Unforgiven" ya da "Nothing Else Matters" değildi, "Hit the Lights"tı. :)) Metallica'nın ilah olup olmaması konusuna gelince; kanımca kesinlikle ilah falan değiller. Ayrıca halâ dağılmamış olmamaları konusunda söylediklerine de tümüyle katılıyorum.
  • rubber soul • 3 Aralık 2006 19:37 • #518378
    Bence müziği metal-ametal diye ayırmamak lazım.Zaten bunlar insanların taktığı adlar.Takım tutar gibi müzik dinlenmez.Ben Metallica'nın icra ettiği sound'u pek dinlemem.Ama çocukken hatırlıyorum;"Nothing else matters"ı ağzımız açık izlerdik.Gayette başarılı bir gruptu zamanında.

sadecemüzik alttaki mesajına yanıt;
    Sana söylemedim.Senin mesajını okuduktan sonra yazasım geldi.Genel bir fikir beyan ettim,konu başlığıyla ilgili.
  • sadecemüzik • 3 Aralık 2006 19:42 • #518379
    Bana söylüyorsan, ben Metallica'nın metal müzik yapıp yapmadığı konusunda bir şey söylemedim. Ama madem konu açıldı söyleyeyim onu da: Metallica elbette metal müzik yapıyor, kimse aksini iddia edemez.

Haklısın, takım tutar gibi müzik dinlenmez, sadece insanların ağırlıklı olarak dinledikleri müzik türü vardır. Çünkü müzik evrenseldir. Örneğin "Ben metalden başka müzik türü dinlemem." diyen birinin sözü gerçekçi değildir. Mutlaka her türde ona hitap eden bir müzisyen, bir grup ya da bir parça vardır.
  • Drive-MAN • 3 Aralık 2006 21:50 • #518388
    bıkac tane 18 yasında o kadar saglam album yapmıs ama kendını de kanıtlamıs grup solesene
  • Soulforger • 3 Aralık 2006 21:56 • #518392
    Neresine gülüp eğlendin açıkla biz de eğlenelim bakalım ...
  • Soulforger • 3 Aralık 2006 21:58 • #518393
    İLAH NEDİER ?!?

Evet soru basit , ilah nedir ?
  • hiyerrapol • 3 Aralık 2006 22:50 • #518394
    Death grubunun ilk demosu çıktığında chuck schuldiner 19 yaşındaydı... bu örnek yeterli olur sanırım.
  • Aria GalaCtiCa • 3 Aralık 2006 23:01 • #518395
    Ama Metallica onlar için daima ilah olarak kalıyor çünkü metal müzik adına dinledikleri ilk şarkılar Metallica'nın. İlkler unutulmaz derler ya, o hesap.
    Kesinlikle doğru, bunu daha önce bi başlıkta da belirtmiştim. Aynen öyle, ilkler hep özel olur. Ancak, ilk göz ağrısı olmak dünya üzerinde metallica'dan daha iyi bir grup olmadını asla göstermez. Metalica fanlarının bundan sıyrılmaları, bunu aşmaları lazım; tek gruba bağlanıp kalmamaları, bu dar görüşlülükten kurtulmaları lazım. Ben de metallica, disposable heroes ile başladım metal dinlemeye, ama asla dar görüşlülük yapmadım her zaman daha fazla gruplar dinlemeye çalıştım, hiçbir önyargı taşımadan. Metallica'yı aşmasaydım bugün death, cynic, atheist, kovenant, behemoth, graveworm... gibi şu an uğurlarına ölebileceğim grupları dinliyor olmayacaktım.

Metallica'nın neden bu kadar ilahlaştırıldığını söyleyeyim sana: Çünkü her kesime hitap eden bir yelpazesi var.
    Kesinlikle doğru, ama bi düşünün bakalım, toplumun her kesimine hangi müzik türü hitap eder? Cevap veriyorum; POP! En azından black albüme pop demek çok ağır da kaçsa, metal müziğin hiçbirzaman her kesime hitap etmek gibi bi kaygısı olmaz. Metal değil derken kastım da buydu benim. O insanlar neden bir dyers eve, disposable heroes veya fight fire with fire dinlemezler? Bu şarkıların her kesime hitap etmek gibi bi kaygısı yoktur da ondan.
  • sadecemüzik • 3 Aralık 2006 23:41 • #518397
    tek gruba bağlanıp kalmamaları, bu dar görüşlülükten kurtulmaları lazım.

Çok doğru, mesela ben şu an metal müzik dinlemiyorum bile. Benim için metal müzik bir geçiş dönemiydi. Herkes için böyle olmayabilir. Elli yaşına gelip halâ heavy metal dinleyen insanlar var. Ama benim zaten yetiştiriliş tarzım ve metal müziğe yönelmem çok farklıydı, o konuya hiç girmeyeceğim. Şu an belki ayda yılda bir, bir metal müzik parçası dinliyorumdur.

ama bi düşünün bakalım, toplumun her kesimine hangi müzik türü hitap eder? Cevap veriyorum; POP! En azından black albüme pop demek çok ağır da kaçsa, metal müziğin hiçbirzaman her kesime hitap etmek gibi bi kaygısı olmaz.

Evet, zaten bu yüzden her kesime hitap eden müziğe "pop" müzik demişler. Yani ölçüt popüler olmak. Bugün insanlar arasında metal müzik çok popülerse, o zaman metal müzik de poptur. Gerçi bu konu daha önce tartışıldı, çok farklı düşünceler ortaya çıktı, ucu açık bir konu. Dediğin gibi metal müziğin herkese hitap etmek gibi bir kaygısı yoktur. Ama arada herkesin sevebileceği parçalar da çıkıyor, bunun engellenebileceğini ve engellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. Tabii maddi getiri amacıyla her kesime hitap eden parçalar da yapılmıyor değil. O da apayrı bir konu.