-
İstiklal marşı hakkında bilmen gereken bir şey var. O müzik o sözler için bestelenmemiş. Türk ordusunun İzmir'e girmesinin verdiği gazla Zeki Üngör coşkulu bir marş bestelemiştir. Güzel de etmiştir , gayet güzel bir beste. Ama o sözler için değil. Zaten nefes kısımlarından da anlaşılır tam uymadığı. O yüzden ne yapılırsa yapılsın , sözler dikkate alınacağı için sözlere daha uygun olacaktır. Tamam mı şimdi?
-
....
-
dinleseydik güzel olurdu merak ettim her hali bundan iyidir bence...
-
Yanlışlıkla oldu. silinebilir.
-
"Şu anki halinden mükemmel olamaz"? Gülerim geçerim. Bestenin hikayesini oku.
Ayrıca ülkemizin değerlerine sahip çıkalım nedir? Adamlar dalga mı geçiyor marşla? Hayır , beğenmişler ki alıp bir sanat eseri daha çıkartmak istiyorlar. Geri kafalılık budur(karşı çıkmaktır).
Ayrıca modernlik olsun diye bıdı bıdı yapmak nedir ya? Çok mu şeyimde modern gözükmek? İsteyen dağ adamı desin kardeşim. Ben bildiğimi ve hissettiğimi söylerim. Modernlik olsun diye falan değil , yemişim modernliği.
-
Noktalama işaretleri cevap değil , verecek cevabın yoksa susarsın ;)
-
abi bırakın artık şu Türk'ün Türk'ten başka dostu olmaz ayaklarını herşeyin en iyisini biz yaparız dimi
-
anlayamadım :S
-
Bak her mesajın altına bunu yazıyorsun. Bir izah edeyim ben sana.
Hepimiz bu marşı kabullendik , hiç birimiz de değiştirmeye çalışmıyoruz. Bu konuda hemfikiriz. Marş güzel , hep böyle kalacak , bu bizim milli değerimiz.
Ama adamlar bunu alıp bir sanat eseri yaratmak istiyor , alın bu sizin yeni marşınız demiyorlar. Bu sizin gururlanmanız gereken bir şey (benim de tabii). HÖÖÖYYTTT diye ayağa kalkmanız gereken bir şey değil. Marşımıza dokunmuyorlar. Oturun bi sakin sakin.
-
bak yukarda açıklanmış hikayesi.