Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istiklal marsı rock oldu

• syarar • 11 Şubat 2007 20:47 • #522403
    evet ben forumda paylaşmıştım kimse sallamamıştı :S adamın adını sokağa vermişler yaşadığı anlaşılınca geri almışlardı hatta... o zaman bu insancıklarla gurur duymamam gerektiğini anlamıştım...süper yapmıştı ya..
  • l-i-m • 12 Şubat 2007 09:24 • #522412
    teşekkürler cemallami..
    bakın kimseye bişey dediğim yok herkes kendi görüşünü belirtebilir ama daha fazla düşmeyin lütfen!
    konunun ne olduğunu bir düşünün bir de dönün yazdığınız şeylere bir bakın olmazsa bir daha bakın..
    bu konuda başka bir şey yazmayacam..benimle aynı düşünen arkadaşlar, siz de yazmayın bırakın kalsın ne kadar konuşsak boş..
    ayrıca yukarıda 'yine biri millliyetçilik mi yaptı' diye bir şey okumuştum..
    bişe diyemiyorum sana demem de zaten ama yazdıklarını okuyacak olan ve vatanı için ölümü bile göze alacak olanlar varken lütfen biraz daha dikkatli..!
  • kaşif • 12 Şubat 2007 13:25 • #522419
    Anlayamadığım bir şey var evet ve samimi bir şekilde merak ediyorum ben bunun sebebini;
    Neden şiiri okurken hissedilen şeyler bestesiyle birlikte icra edilirken kayboluyor?
    Neden aynı duyguyu veremiyor bu beste? Cümleler neden bölünüyor? Ha kırka da bölünse sözler benim hissiyatım değişmez ama genelin tepkisi bu yönde ve herkesi bu noktada duyarsız adletmek bana çok doğru gelmiyor.
  • ajiba • 12 Şubat 2007 16:18 • #522423
    yorum yazılmadan önce tüm yorumlarınız okunmuştur içinizi ferah tutun.
    zaten istiklal marşının şuan için rock, arabesk, ya da her hangi bir tarzda yorumlanmış olması değil problem.adamlar dalga geçmemiş olabilir ya da tüm iyi niyetlerini kullanmış da olabilirler problem şurda bu diğerlerine zemin hazırlayabilir.ya atıyorum birileri rock hali daha güzel deyip sivrilik yapabilir ya da yarın bir gün marşdaki kelimeler değiştirilebilir ha bu kelimelerin eş anlamlı olması bahane olur o zaman da.... tabi bunlar sivri örnekler ama daha küçük adımlarla(görünüşte zararsız) daha farklı şeyler olabilir.olmayadabilir tabi ki ama şunu savunuyorum ki gerek yok, hiç gerek yok hem de. işgüzarlık denir ya öyle işte.
  • ajiba • 12 Şubat 2007 16:23 • #522426
    anlat be!
  • sadecemüzik • 12 Şubat 2007 18:59 • #522436
    Ya herkesin yapabilmesini bekleyemezsin zaten. Nefes alma teknikleri var, onlara uyarsan gayet rahat söyleyebilirsin. Diyafram egzersizleri var bunun için. Diyeceksin ki milli marşımı söylemek için diyafram egzersizi mi yapacağım? Hayır. Hiçbir şey yapamıyorsan derin nefes al, o bile işini görür. :)) Anormal uzun cümleler değil. İnsanların yapamadıkları için doğru söylemediklerine inanmıyorum. Okulda cuma günü ders çıkışı hangi öğrenci "Dur marşı düzgün söyleyeyim." der ki? :)) "Bitse de gitsek." diye düşünüyor herkes. Bırak nefesi mefesi, söylemeyenler bile var. Bence mesele nasıl okutturulduğu değil. Okutturuluş amacının benimsetilememesi ve öğrencinin zorunluluktan başka bir şey hissetmemesine neden olunması.
  • sadecemüzik • 12 Şubat 2007 19:03 • #522437
    Ayrıca haksızlık etmeyin arkadaşlar. Alıştığımız için bize normal geliyor ama daha dikkatli dinleyip düşündüğünüzde aslında bestesi çok güzel. Hatta bana sorarsanız, ben daha güzel bir milli marş duymadım.
  • sadecemüzik • 12 Şubat 2007 19:24 • #522438
    Hayır, onun itiraz ettiği şey bu değil zaten. İnsanların, "Bu hâlinden daha iyidir.", "Yeniden bestelenmeli.", "Gurur duyun." ve benzeri tarzlarda yaptıkları yorumlara karşı çıkıyor.
  • sadecemüzik • 12 Şubat 2007 19:26 • #522439
    Zaten kimin haddine, "Alın marşınızı bu hâle getirdik, yeni hâli budur." demek. Değil mi? :))
  • sadecemüzik • 12 Şubat 2007 19:28 • #522440
    Benim asıl merak ettiğim şey şu: Acaba milli marşımız rock müziğe değil de arabeske uyarlanmış olsaydı, herkes yine aynı yorumları mı yapacaktı?