-
Şirketin haberi olması umrumda değil , bu prensip meselesi ve benim karakterim o markayı artık kullanmamamı gerektiriyor ;)
-
Yerim sen ben :D(Tabii israil'e para vermiyorsan biliyorsun prensipler..)
Edit : Şero , mesajını kendin yaz lan , benim hesaptan değil :D
-
ya aslında ben bunu coca colanın düzenlediği bir festival olarak görmüyorum oraya sadce müzik dinlmeye gidiyorum o kadar tamam kovenant emperor belki gelmiyor ama korn offspring veya apocalyptıca gibi grupları getirmeyi basarmıs bir festivaldir ayrıca söylediğim ilk üç isim dısında 2 headliner daha acıklanacakmıs son dedikodulara görede bunlar iron maiden ve rammstein mıs dediğim gibi oraya coca cola için değil müzik dinlemek için gidiyorum kendi devletime verdiğim paralar bile amerikaya gidiyorsa bundan sucluluk duymamayı bilirim cunku kendi yasadıgım ülkenin bile dünyalar kadar borcu var AMERİKAYA...
-
Abi bu arada bir yanlışlığa sebebiyet vermeyeyim: O bahsettiğim firma Starbucks, Coca Cola değil. Ha ikisi de aynı düzenin, aynı yayılmacı politikanın firmaları. Ben zihniyeti yerdim orada, işte o zihniyetin firmaları bunu yapanlar. Al birini vur ötekine, tamam, ama yanlışlığa sebebiyet vermeyeyim ben; Starbucks o firma.
-
Ha ikisi de aynı düzenin, aynı yayılmacı politikanın firmaları.
bütün bunlar "Matbaa gavur icadı!" döneminin mermer kafa zihniyetinin devamı.
neden biz de bir dünya markası yaratamadık? işimiz gücümüz Olanı eleştirmek emek sarfetmeden oturduğumuz yerden gevelemek.
bunca zamanı çalışmaya ve kendimizi eleştirmeye harcayamadık.
kültürümüzü kapalı, modernleşememiş bir topluluk haline getirdik.
çok mu memnunuz? evet. başarılı birini görünce aşağı çekmekten büyük haz alıyoruz.
-
Starbucks'a zaten hiç gitmedim gitmiyorum da , eleştirenler de oldu. Ama zaten kahve sevmediğim halde kahveye o kadar para vermem salaklık olmaz mı sorarım size? Rock Festivali düzenleseler yine gitmem o ayrı mesele. Çünkü dinlediğim müzik sadece müzik değil , duruşu da en az müzik kadar önemli ve "Asi Genç Tripleri"ne girmeden de bazı şeylere karşı durulabilir. Yapmaya çalıştığım da bu. Büyük konuşurum yani bu konuda , Judas aşığıyım , getirsinler yine gitmem (Rahatım ki Starbucks böyle şeyler düzenlemeyecek , hehe).
-
Bugün bir firma sırf servetine servet katmak istediği için halkı açlıktan ve hastalıktan kırılan Etiyopya Hükümeti'nin sırtındaki en büyük kambur olursa, 12 Eylül saldırılarında itfaiyenin ihtiyaç duyduğu suyu belediyeye para karşılığı satarsa bu firma ister Amerikan olsun ister Kübalı ister Türk; nefretimden fazlasını kazanmaz.
Bak , o dediğin zihniyetle alakası yok o tutumun , sadece üstte yazılanlardan kaynaklanıyor. Niye Adidas'a veya Nike'a laf atmıyoruz burada? Veya benim ayıla bayıla aldığım gitarım Amerikan malı Jackson?
İnsanları ne dinine , ne ırkına , ne rengine , ne mezhebine , ne de başka bir şeyine göre ayırırım. Sadece yapılanlar önemlidir benim için ve buradaki bir çok kişi için de öyledir sanırım. O yüzden böyle şeyler yapan bir kuruluşu eleştirmemizi "o zihniyet" diyerek aşağılamaman gerekir. Eğer "Amerikan malı bu , kullanmayın" deseydik o zaman hak verirdim sana , ama gördüğün gibi sebep farklı :)
-
Vereceğim cevabın bir kısmını Soulforger güzelce vermiş zaten, ben bunların üzerine ilave edeyim:
Single_FACTOR, söylediklerimi çarpıtma.
Yukarıya yazdığım 3 mesaj var. Birinde "sıtarbakıs mı, o da neymiş, bizim mis gibi türk kahvemiz var. Bizim kendi mis gibi kahvemiz varken hıristiyan malına niye para verelim" gibisinden bağnaz bir açıklamamı gösterebilir misin? Bunun dışında söylediklerimin içinde yalan olan ve tamamen benim uydurduğum şeyler gösterebilir misin? Bir şey söyledim ilk mesajda ikincisinde de bunu temellendirdim.
Alıntı içinde verdiğin yazılarda da bir art niyet aramana hiçbir anlam veremiyorum. Sadece yönetilme politikalarından bahsettim, "bu kötü; tuu, ö ö, kaka" gibisinden en ufak bir yorumum var mı politikaları hakkında? Ayrıca yazdığım yalan mı, yayılmacı bir politikaları yok mu? Dünyanın onlarca ülkesinde şube açan firmalar kim, Aspava Pide-Kebap mı? (aspava'yı da sevmem hiç, bundan bunu çıkarmayın. et yemem ben bikere)
Konu konuyu açar, ve açılan bu yeni konu da zannedersem başlıktan uzaklaştığı gibi müzikten de uzaklaştı. Hadi ben alelade bir üyeyim, ama ama sen bir forum müdürüsün. Ve gördüğüm kadarı ile bu bir üstteki mesaj ile başlıktan ve müzikten uzaklaşan da konuyu gereksiz yere uzatan da aslında bizi denetlemekle sorumlu ve formata son derece hakim olması gereken biri. Yani ne kadar ilginç ki alkollü araba kullanan bu sefer taksi şoförü değil, trafik polisi.
Daha fazla tartışmak istemiyorum, çok canım sıkıldı.
Rock'n'Coke mu? Getirdiği gruplar dinlemediğim gruplar, o yüzden gitmeyeceğim.
-
Dünyanın onlarca ülkesinde şube açan firmalar kim
Abi açmasınlar mı? Arz talep meselesi... Alacak olan kişi varsa götüreceksin malı... Dünya çok küçüldü artık... Herkes,her istediğini,her zaman,her yerde,herkese satıyor... Ve Aria :) Sakin... Konu dışına çıkıyoruz.. Şarampole yuvarlanmayız korkma... :)))
-
Abi demek istediğim bu işte. Eleştirmiyorum, bilgi veriyorum ben. Diyorum ki bu adamlar dünyaya yayıldı, ama bunun hakkında iyi veya kötü hiçbir yorum yapmadım ki.
Kafamı duvarlara vurucam ya. Anlatımımda mı bir sorun var da insanlar hep bunu çıkarıyor yazılarımdan yoksa bugüne kadar çok Amerikan karşıtı bir görüntü versim size de bilgi içeren cümlelerime bu yönce yorumluyorsunuz?
Yazdığım mesajlara dönüp bakıcam şimdi. Ben mi anlatamadım acaba....