-
Buarada müziği saçma,sapan siyasi görüşleriyle bulandırıp,öğrendiği iki kelime solcu lakırdısını geveleyip duranlar var baya bence Sanki millet cocacola için gidiyor oraya,hayret bişey..Öncelikle okonserlerde içtiğiniz,tuborg'undan tut,efesine,miller'ına,carlsberg'üne kadar içki firmalarının arkasında kimlerin ortak olduğunu ve en azından hangi sermayelerin yardımlarıyla büyüdüklerini bilmemiz lazım ;sanki bu konuşanlar hayatlarında hiç cola içmediler,hiç lee ,levi's zart amerikalı marka giymediler,içtikleri sigara winston,marlboro,camel değil,hiç mtv izlemediler,ya da amerikalı grupların hiçbirini sevmiyorlar,ya da bilmedikleri birçok vesileyle istemedende olsa Amerikaya hiç yardım etmediler;komik kısacası..Tabi sorsan ne alakası var ya derler ya oda ayrı...Sırf solcu etiketi takmış olmak içinse yazık bu konuşanlara ya.Eğer herşeyin altında yok onlar Emperyalist yok bunlar sömürgeci,yok bunlar Kapitalist gibi şeyler arıycaksak Türkiye'de müzik adına zaten az olan güzel şeyleri baltalamaya kalkarsak vay halimize.Türkiyede daha iyisi yapılıncaya kadar ben bu festivale gidecegim acıkcası kimsede gitme diyemez derse ben gitmem demeli Bunun bence aşırı sağcıların bağnazlığından hiçbir farkı yok temelde.Bende amerika'nın politikasını sevmiyorum ama hayatımda onların yarattığı birçok şey var;kullandığımız google'dan tutta bilgisayarımızın açılmasını sağlayan windows işletim programına kadar heriflerin yarattığı birçok şeyi kullanıyoruz ve açıkcası bundan gocunanlar varsa bence işe bilgisayarlarını kapamaktan başlamalılar.Bu bir çıkmaz yol arkadaşlar ya, Kısacası;
Müziğe evet POLİTİKA ve SİYASETE HAYIR.
-
Rock 'n Coke
İçinde politika olmayan rock?
Tabi ki olacaktır.Ama bu işin müzik boyutunu ön planda tutan gider dinler ne var?Katılıyorum sana bu konuda.Ama benim gibi Grindcore, Punk, Gore gibi türleri dinleyen bir adam gitmez kaldı ki o gruplarda el verdiğince bu firmalardan uzak durur.Evet, söylediğin tüm firmalardan uzak durmaya kasar.
Bunun solculukla alakası var mı dersen bilemiyorum.Dediğim gibi bir sistem eleştirisi söz konusuysa o iş Rock 'n Coke'a gitmemekle kattiyen olmaz.Falan filan işte.
İsteyen gider isteyen gitmez... Şimdi gidip komşumu dövsem herkes polisi bekler müdahale etmez.Komşum 8 aylık hamile bir bayan da olsa aman bana dokunmayan yılan helelö lelele der susar.Ne hakla buna karışıyoruz onu anlamıyorum.
-
Necrophilliac inan bende bunu anlamıyorum gittiğim için kendimi vatan haini gibi hissetmeye basladım
gidenlere saygı duyarmıyım?
hayır...
diyenler bile oldu baya saskınlıkla okudum cogu mesajı...
-
rock n coke cart curt
cümle alem konudan sapmış gene... ne diyelim hayırlısı :P
-
rock n coke cart curt
"Türkiye'de daha iyisi yapılana kadar Rock'n Coke'a giderim." düşüncesi -bence- doğru. Her ne kadar coca cola'nın, mc donald's'ın ve bilimum diğer amerikalı isimlerin altında ne gibi faaliyetler yattığını biliyorsak da, oraya onları desteklemeye değil, sevdiğimiz grupları/sanatçıları ömrümüzde belki de bir kez çıkacak bir fırsatta dinlemeye gidiyoruz. En azından ben öyle yapıyorum. Rock'n coke'a bu kadar ilgi var, o zaman bizim Türk firmalarımız da bu tür etkinliklere girişsinler. Böyle bir çaba hiçbir zaman dinleyici kitleleri tarafından kösteklenmez, desteklenir. Zira bildiğiniz gibi bu sene Masstival, Radar Live gibi festivaller manyak isimler getirmeyi başardılar (yani bi aksilik çıkmazsa başarıcaklar). Ama orada da coca cola satılacak, orada da Tuborglar içilecek.
Bugün Cola Turka da bi rock festivali yapsa (hayal ötesi oldu biraz ama) o paraların amerikaya gitmeyeceğini mi zannediyoruz?
-
rock n coke cart curt
zaten arada Coca-cola olmasa siz bu grupları ancak rüyanızda canlı izlerdiniz.
-
bencede :)
-
rock n coke
Türkiye'de daha iyisi yapılana kadar Rock'n Coke'a giderim." düşüncesi -bence- doğru. Her ne kadar coca cola'nın, mc donald's'ın ve bilimum diğer amerikalı isimlerin altında ne gibi faaliyetler yattığını biliyorsak da, oraya onları desteklemeye değil, sevdiğimiz grupları/sanatçıları ömrümüzde belki de bir kez çıkacak bir fırsatta dinlemeye gidiyoruz. En azından ben öyle yapıyorum. Rock'n coke'a bu kadar ilgi var, o zaman bizim Türk firmalarımız da bu tür etkinliklere girişsinler. Böyle bir çaba hiçbir zaman dinleyici kitleleri tarafından kösteklenmez, desteklenir. Zira bildiğiniz gibi bu sene Masstival, Radar Live gibi festivaller manyak isimler getirmeyi başardılar
burada radarlive mtv sponsorlugu ile
masstival ise bir echoes production sponsorlugu ile gerceklesmektedir
-
rock n coke
bilgi için teşekkürler.bu, benim savunduğum düşünceyi daha da güçlendirir.
-
ben tesekkur ederim