Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

jımı hendrıx..!!

• ibanetze • 24 Haziran 2007 00:21 • #528262
    Kardeşim sen hala anlamamakta direniyo musun, bu kadar cevap verme zorunluluğu hissetmene anlam veremedim açıkçası.

genel görüşün aksini iddaa ettiği için sağ gitarı ters çevirip ironi yapmak farklı şeyler

Ahan da olayın felsefesinden kastım budur. Sense en alakasız bi sözümü alıntı yapmışsın, ordan o alakayı nasıl kurdun anlamadım. =)

Yani öz-Türkçeyle ve anlayabilceğini umduğum şekilde toparlıyorum, Jimi Hendrix'e göre bir sağlak sağ elini daha iyi kullanır, (başkalarına göre bu görüşün doğru olduğu konumuz değil...) o yıllarda klavyeye basan ele daha çok iş düştüğünü düşündüğü için, kendisi DAHA İYİ KULLANDIĞI sağ elini klavyeye basmakla görevlendirmiş, -buraya kadar anladık umarım- sonra da Fender Strat marka gitarını ters çevirerek çalarak bu teoriyle gitarın görüntüsü bütünleşsin istemiş. (Fender Strat'ın '50lerde de solak modelleri olduğu bilinir...) İşte olayın fenomen olan, bir çok gitarist tarafından taklit edilen ama diğerlerinin yaptıklarının taklitte kaldığı felsefesi budur.Neyse bu sefer anladığını tahmin ediyorum.
  • Soulforger • 24 Haziran 2007 10:06 • #528285
    Karısından bahsederken müzik hakkında konuşmuyor o sırada adam. Normal bir konuşmanın içerisinde geçiyor o cümle. Müzikle alakası olmayan bir cümle. Hayran olduğu Randy Rhoads'un gitarını satın almaya bile parası yetmezken , o adamın kendisinin boşluğunu doldurmak için seçilmiş bir gitarist hakkında böyle konuştuğun insan. Hayranı olduğu gitaristin yerini onu hiç aratmayacak şekilde doldurmuş bir insan.

Sahneye çıkmak marifet mi demişsin? Bu adam "Allman Brothers" ile sahneye çıkmış Birol abi. Mahalle grubuyla sahneye çıkmak değil. Allman Brothers ne için çıkardı o adamı sahneye? Herhangi bir sebepten diyerek geçiştiremezsin. Ne bahsettiğimiz grup "herhangi bir grup" ne de sahneye çıkma sebebi "herhangi bir sebep". Allman Brothers gibi adamlar bu adamı "müzikalitesi" yüzünden çıkarıyor sahneye , karizmatik olduğu için değil. Zaten adam Amerika'da "Redneck" denen gruba giriyor , bu insanların yaşamı basit. Bunun için onları aşağılayamazsın ki? Herkes felsefe muhabbeti yapmak zorunda değil ki? Ha defalarca da yazdık "Jimi'ye büyük saygı duyuyoruz" diye. Ama nedir bu Jimi ile kıyaslanan herkesi aşağılama merakı? Ha yok illa aşağılanacaksa Jimi'yi de aşağılamasını biliriz. Şöhreti kaldıramayıp 3 senede alkolden nalları dikmiş biri olarak. Ama bunu yapmıyoruz. Niye? Bizi adamın müziği ve müzisyenliği ilgilendiriyor. Jimi çıkıp müthiş şeyler yapmış mı? Yapmış. Herkesi kendine hayran bırakmış mı? Bırakmış. O halde ben karı-kız muhabbeti yapıp yapmadığını değil , müziğini konuşurum. Başka taraflara çekip aşağılamaya gerek yok.

Eğer bir şekilde Alice In Chains'le sahneye çıkma fırsatını yakalasaydın veya Jerry Cantrell'ın boşluğunu doldurma fırsatı yakalasaydın eminim "sahneye çıkmam neydi ki? hayvanlar bile çıkıyor sahneye" demezdin.
  • HeArSe • 24 Haziran 2007 11:28 • #528286
    Ahan da olayın felsefesinden kastım budur. Sense en alakasız bi sözümü alıntı yapmışsın, ordan o alakayı nasıl kurdun anlamadım. =)

yok yani zakk'in yaptığını felsefe olarak görmeyen biri böyle bir olayı nasıl olurda felsefe olarak görür ona baya güldüm.

bir çok gitarist tarafından taklit edilen ama diğerlerinin yaptıklarının taklitte kaldığı felsefesi budur

Niye taklit olsun, her gitarın solak modeli yok ki?

Ben senin ilk mesajından beri anlatmak istediğini biliyorum ve anladım zaten ama olayın iç yüzü değil görünüş olarak değerlendirdik.
  • ibanetze • 24 Haziran 2007 13:53 • #528289
    O halde ben karı-kız muhabbeti yapıp yapmadığını değil , müziğini konuşurum. Başka taraflara çekip aşağılamaya gerek yok.

Bu cümleyi hala anlayamadım, insanların bi şeyleri iyi yapıp yapmaması diğer yaptığı herşeyin üzerini örter mi?

Adamın müzikal tekniği iyi ya da kötü, eğer diğer açıdan biraz fazla Amerikan kırosuysa bu da beni ilgilendirir. Kaldı ki neden ilgilendirmesin, şöyle bi gerçek var ki bi insanın yaşamı, yaşama bakışı onun eserlerine de yansır, kaldı ki bu görüşü kabul etmediğimi varsaysak bile bu adamın içi boş sözleri beni rahatsız ediyo.

Karısından bahsederken müzik hakkında konuşmuyor o sırada adam. Normal bir konuşmanın içerisinde geçiyor o cümle.

Sen galiba bi tek konuşmada böyle bi tavır içerisinde olduğunu sanıyosun, erlimdeki Guitar Player dergisiyle yaptığı röportajda bile böyle bi muhabbeti var. ;)
  • ibanetze • 24 Haziran 2007 14:00 • #528290
    Zakk Wylde'ın hangi yaptığını felsefe olarak görmem gerekiyo, anlatabilir misin?

Kaldı ki bu söylediklerim benim çıkarımım değil, müzik otoritelerince söylenmiş sözler, onlara gülmeye devam et. =)

Niye taklit olsun, her gitarın solak modeli yok ki?

Bu cümlenle ne düşünmem gerektiğini düşünemiyorum artık. :/

Solak modeli olan gitarları alıp çalmayı değil, sağ gitarı ters çevirip kafa aşağı gelcek şekilde çalmayı diyorum. Bunu bile anlamamışsın, bi cümlede açıklama yapmıyım hemen yanlış anlıyosun. Komik bi durum.

Ben senin ilk mesajından beri anlatmak istediğini biliyorum ve anladım zaten ama olayın iç yüzü değil görünüş olarak değerlendirdik.

Bence görünüş olarak falan değerlendirmemişsin bariz cevap verme gereği duymuşsun.
  • HeArSe • 24 Haziran 2007 16:04 • #528291
    *zakk heavy metal yapmasına rağmen şarkılarında heavy tekniklerine yer vermez.hep farklı tarzlardaki teknikleri uygular.en slow şarkılarında bile aralara ışık hızında:) gam dizileri yerleştirir.tamamen kafasına göre çalar.

Bu cümlenle ne düşünmem gerektiğini düşünemiyorum artık. :/

solak bir modeli alıp çalmaktan bahsetmiyorum .solak birisinin istediği bir gitarın sol düzenini bulamayıp sağ düzeni sola çevirmersinden bahsediyorum.yazımdan böyle bir şey çıkardığın için sen komiksin.
  • Soulforger • 24 Haziran 2007 18:27 • #528298
    İyi de bana ne adamın için boş sözlerinden? Veya başkasına ne? Biz burada iki "müzik adamı"nı konuşuyoruz. Başka taraflara niye çekiyorsun? Ha illa insanın karakteri beni çok ilgilendirir diyorsan eroinden geberen adamlara nasıl hayran olabiliyorsun? ;)
  • ibanetze • 24 Haziran 2007 18:44 • #528299
    Zakk Waylde gibi hayatta yaptığı hiç bi işte felsefe barındırmayan bi kişinin köpeğinin ismine kadar bütün ayrıntılar hakkında saatlerce konuşabilen bi kişi...

Bunu demişim, burda müzik adamlığıyla ilgili bi şey yokken cevap vermemen çok ilginç o zaman, madem müziğinden bahsedelim sadece o zaman bu cümleye niye cevap vermedin de sonradan kendini ortaya attın? Kaldı ki biz İlker'le Alice In Chains'in, Pearl Jam'in eserlerinin müzikalitesinden konuşurken sen annene Zakk Wylde hakkında yalan söylediğini, işte boş bi kişi olduğunu bildiğini ama ama annen kızmasın diye 4 dil biliyomuş onun için seviyorum bu adamı dediğini söyliyodun, bi kaç kez geçti bu muhabbet hatta, Zakk Wylde o zaman müzik adamı değil miydi, bize neden müzikalistesinden bahsetmedin, madem müzik admaından bahsediyoruz??? Bana ne adamın boş sözlerinden diyosun ama senden duydum ben ilk kez o boş sözlerini ve adamın boşluğunu ne kadar sevdiğini anlatıyosun her seferinde, konuşturma beni daha fazla.

Neden o kadar uzun uzadıya bi şeyler anlattığını da anlamadım, madem doluydun o kadar daha önce anlatabilirdin bunları, daha önce hiç onun müzikalitesinden bahsettiğini duymadım da garibime gitti yani..

Gebermek kelimesi de yakışmamış ama bi şey demiycem, burdan kendisini sevdiğini söyledeğin Layne Staley'i aslında sevmediğini, yani bi nevi yalan söylediğini çıkarabilir miyiz?.. Ben çıkardım.
  • ibanetze • 24 Haziran 2007 18:53 • #528300
    *zakk heavy metal yapmasına rağmen şarkılarında heavy tekniklerine yer vermez.hep farklı tarzlardaki teknikleri uygular.en slow şarkılarında bile aralara ışık hızında:) gam dizileri yerleştirir.tamamen kafasına göre çalar.

Bu bi felsefe midir... Işık hızında çalmak, işin kolayına kaçmaktır genel kanıya göre. =)

Hımm kim peki solak gitar bulamadığı için ters çevirip kullanıyo örneklendirebilir misin?

Ve de işte düşün ki sen istediği gitarın solağını bulamadığı için ters çevirenleri, Jimi Hendrix'in dediğim gibi işin içine teori katmasıyla bir tutmuşsun, ve de Jimi Hendrix'in yaptığına bu kadar dar bi pencereden bakmışsın. Ne diyim daha...
  • Soulforger • 24 Haziran 2007 19:01 • #528301
    zakk heavy metal yapmasına rağmen şarkılarında heavy tekniklerine yer vermez.hep farklı tarzlardaki teknikleri uygular.en slow şarkılarında bile aralara ışık hızında:) gam dizileri yerleştirir

Heavy Metal yapar ama Heavy Metal teknikleri kullanmaz , kendi tekniğiyle çalar. Başka böyle yapabilen adam var mı? Işık hızı dediğin soloları o slow şarkılara bile süper yediriyor , hiç bir şarkısında sırıtmıyor. Başka böyle yapabilen var mı? Tamamen kafasına göre çalar , evet bunu yapar gerçekten , çünkü adam kendi kişiliğini gitarına oturtmuş , kalıplara uymuyor.

Ayrıca atabildiği sololar sadece ışık hızı soloları değil. En basidinden gir "Zakk Melody" diye arat youtube'da. Nasıl şeyler çıkarabiliyor izle derim :)

Jimi'nin solaklığından nereye geldik ya.