Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

jımı hendrıx..!!

• HeArSe • 24 Haziran 2007 19:23 • #528303
    Bu bi felsefe midir... Işık hızında çalmak, işin kolayına kaçmaktır genel kanıya göre. =)

jimi'nin diğer elini tercih etmesi bir felsefe ise bu hayli hayli felsefedir. genel olarak zakk'ın felsefesi diğer metal gitaristerinden daha farklı tarzda çalmak.ışık hızıyla falan çalması sadece örnek.

Hımm kim peki solak gitar bulamadığı için ters çevirip kullanıyo örneklendirebilir misin?

sahibinden.com da kaç tane fender,gibson gördüm hatta jackson king03 bile vardı :) turkrockta da ilanı vardı.mavi sakalın gitaristide öyle yapıyordu fender stratını.ve dolu var öyle.
  • Soulforger • 24 Haziran 2007 19:46 • #528304
    Orada müzikalite hakkında tartışmıyorduk çünkü seninle. Öylesine konuşuyorduk , konu benim sevdiğim gitaristten açılınca da bunu söyledim , ne yani bahsedemez miydim? İstiklal'de yürürken oradan geçenlerin müzikalitesinden mi konuşuyoruz? Oradaki konuşmanın müzikle alakası yoktu , müziğin magazininden konuşuyorduk. Daha önce müzikalitesinden bahsetme gereği duymadım , çünkü bu müzikaliteye laf atabilecek insan çıkmamıştı , kimse Zakk Wylde'ın müzikalitesini sorgulamadı şu ana kadar. Müzikalitesi burada konu oldu , ben de burada bahsettim. Her yerde her sevdiğim müzisyenin müzikalitesiden bahsetmeliyim diye bir kural yok.

Doluydum konusuna gelince , her zaman yeterince şey anlatıyorum , ama başka bir yerden açık bulup saldırmaya kalkıyorsun. Jimi'nin felsefesinden bahsediyorsun , Zakk'ınkinden bahsedince niye bahsediyorsun diyorsun.

Layne Staley'i sevmem konusunda ise... Sevmem kendisini , önceden belki seviyor olabilirim çünkü vokalist olarak saygı duyarım , ama seviyorum dediğimi hatırlamıyorum. Oradaki "gebermek" kelimesi ise bir şeyleri anlatmak içindi , dediğime baskı yapmak içindi. Ha seviyorum demiş olsam bile bu yalana girmez, insan duyguları bu , değişebilir. Önceden sevdiğim ama şimdi zerre umrumda olmayan bir çok insan var , yalan denmez buna... Kaldı ki niye "Layne'i seviyorum" diye yalan atayım?
  • ibanetze • 25 Haziran 2007 14:42 • #528337
    Zakk Waylde gibi hayatta yaptığı hiç bi işte felsefe barındırmayan bi kişinin köpeğinin ismine kadar bütün ayrıntılar hakkında saatlerce konuşabilen bi kişi...

Burda mı sanattan bahsediyoruz Cenk, saçmalıyosun farkında mısın...

Biz baya bildiğin sanattan bahsediyoduk o gün, o anlarda, çok iyi hatırlıyorum, İlker bizim gruba geleceği için gitar tablarından bi muhabbet dönüyodu. Hatta gelen kız da sıkılmıştı...

konu benim sevdiğim gitaristten açılınca da bunu söyledim , ne yani bahsedemez miydim?

Burda da konu benim sevmediğim bi gitariste gelince ben de rahat konuşuyorum. ;)

İstiklal'de yürürken oradan geçenlerin müzikalitesinden mi konuşuyoruz?

İstiklal'den geçenler sanatçı mı ya da sanatçıysalar bunu biz biliyo muyuz?

Daha önce müzikalitesinden bahsetme gereği duymadım , çünkü bu müzikaliteye laf atabilecek insan çıkmamıştı , kimse Zakk Wylde'ın müzikalitesini sorgulamadı şu ana kadar. Müzikalitesi burada konu oldu , ben de burada bahsettim.

Müzikalitenin anlamını da bilmiyosun. =) Sözlükten bakmanı öneririm, yanlış anlamda kullanıyosun. Müzikal kalite ya da müzik felsefesiyle ya da teknikle alakası yok o sözcüğün. =)))

ama başka bir yerden açık bulup saldırmaya kalkıyorsun.

Kimseye saldırmaya kalkmıyorum, sence yukarda anlattıklarının konunun özü olan felsefe sözcüğüyle bi alakası var mı, seninki biografi tarzında bi şey, felsefe hakkında bi şeyler söylemek istiyosan, bunları neden yaptığına cevap vermen gerek.

Sen daha yolun başındasın Cenk, uzun uzadıya bahsettiğin şeyler konunun özüyle alakasız şeyler, uzun uzun bahsedince yaşıtların yazdıklarını beğeniyo ve seni haklı görüyo olabilir ama yukardaki sözlerinde konuyla alakalı bi cümle bile yok.

Oradaki "gebermek" kelimesi ise bir şeyleri anlatmak içindi

Saygı duyulan şeyler değişmez, bi kişiye saygı duyuyosan ve ölü biri hakkında, kaldı ki neden öldüğü/kendini öldürdüğü hakkında bi fikrin yokken bu kadar kolay bi itici söz kullanıyosan bana uzak ol, bunun yarını var, Layne Staley'i nasıl sevdiğimi bilen bana der aynı şeyleri. Benim Zakk Wylde hakkında bu kadar rahat konuşmam senin de hakkında rahatlıkla beyinsiz diyebilmendendi ama ben Layne Stley'e böyle bi şey demedim hiç dikkatini çektiyse...
  • ibanetze • 25 Haziran 2007 14:45 • #528338
    Cenk bunlar hala işin felsefesi değil, en basit mantıkla, dersen ki işte "dünyayı değiştirmek için ışık hızıyla atar soloları" "eyvallah yaptığı işin bi felsefesi var" derim ama neden ışık hızıyla solo atıyo, bu binsanın yaptığı işe felsefe katar mı, yani şu an anladım ki konunun özünü kavrayamamış insanlarla tartışıyorum.
  • Soulforger • 25 Haziran 2007 14:50 • #528340
    "dünyayı değiştirmek için ışık hızıyla atar soloları"

Kalıplara uymamak için yapıyor bunu , zaten sen de biliyorsun. Aynı şekilde Heavy Metal çalıp da kalıplaşmış teknikleri kullanmaması da bu sebeptendir. Farklı olmak istiyor ve farklı da. Konunun özünü gayet iyi kavradım , o sorun değil. Konu zaten tamamen alakasızdı.