Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eski mesaj arşivi

  • Soulforger • 25 Mayıs 2008 23:05 • #392083
    Bu da bana anlatıyor ki , devlet denen bok hakkında zerre kadar bilgin yok Yiğit. Devlet ordudur dediğin için de değil , ordu zaten devletin götünün bekçisidir , sorun ordu denen katil kavramına bu gözle bakabildiğin için. Silahlanma katilliktir. Başka bir bok değildir. Oraya çıkan zavallı insanlar , "şehitlik" denen boktan durum tarafından duygu sömürüsü yaptırılıp ana kucağından alınan insanlardır. Ciddiyim, bu karşıt görüşte falan olduğun bir suçlama da değil , çünkü karşıt görüşüm de değilsin. Karşıt görüş olabilmek için "bu konuda" ciddi bir bilgi birikimin olması gerekir (Diğer konulardaki bilgi birikimine laf etmiyorum). Bu konuda ise , maalesef üzülerek söylüyorum ki , devletin devlet diye yazıldığından başka bir şey bilmiyorsun gibi gözüküyor.

    Devlet ne amaçla ne şartlarda kurulmuştur? Kimler kurmuştur? Neler yapmıştır ilk icraat olarak. Silahlanma ne zaman başlamıştır? ...evet silahlanma "başladı". Dünya her zaman böyle silah gölgesi altında yaşayan bir yer değildi. Bu silahlanma niye başladı? Sonuçları ne oldu? Silahlanmanın , silahlı devletin ilk icraatları ne oldu? Şehitlik kavramı bu konunun neresinde kaldı? Devletin ortaya çıkışında artı değerin rolü nedir? Artı değerin ortaya çıkışında köleciliğin rolü nedir? Kölecilik açısından silahlanmanın rolü nedir?,

    Daha onlarca soru sorarım sana Yiğit veya Kenan Evren'i seven başkaları varsa onlara da bu laflarım. Bak altta onlarca insanı anlatan bir istatistik raporu var , bu insanların başına bir şeyler gelmiş. Okuması olan herkes okusun , vicdanı olan herkes düşünsün.

    Bu insanlar niye çıktı meydanlara? Bu insanlar niye götlerinin keyfini hiçe sayıp bir şeyler için hayatlarını feda ettiler? Rahat mı batmıştı , soruyorum sadece? O insanlardan biriyim ben. Onların devrinde yaşamadım sadece ama bu gün de çıkıp elimden geleni yapıyorum. E benim sağlam bi üniversitem var , bölümümü bitirince paranın bi taraflarına koyacak kadar kapılar açılacak önümde. Yaptıklarım ise tehlikeye atıyo geleceğimi. Niye yapıyorum peki ben bunları Yiğit? Beni tanıyosun bayay baya. Niye yapıyorum sence? Eğlence için olamaz di mi? Macera için de olamaz?

    Yanlış bir şeyler var , aşırı derecede yanlış hem de. Ordu da bu yanlışlığın en büyük destekçisinin göt bekçisidir , devletin yani. Seni falan koruduğu da yalandır. Rejim için seni satar , ki son darbede yaptıkları bu oldu. Myanmar'da olanlar da farklı mıydı acaba? Stalin'de yedi aynı boku Macaristan'da 50'li yıllarda , ki bu tüm komünist camiasının alnında kara bir lekedir. Tektir , yapan bütün herkes pişmandır , destekleyen de bulamazsın , ki zaten her ne kadar komünizm adı altında yapılmış bile olsa Stalin'in yönettiği Sovyetler , komünist rüyasından aşırı derecede uzaktı , Stalin'in hırsına kurban gitti. O yüzden eleştirilir benim gibi düşünen çoğunluk tarafından bile , övülen yanı azdır. Ama biz , en azından kendinin ve diğer sömürülenlerin hakkını arayan insanlar , bir şeyler değiştirecek diye götleri tutuştu.

    Ha şimdi bana vatan millet sakarya diceksin. Şehitler can verdi diceksin. Bu vatan korunmasa saldırırlar diceksin. Ben de aha dicem. Evet, o askerler öldü , kurtuluş savaşındakilerden bahsediyorum. Benim kahramanlarım arasındadırlar hepsi. Niye öldüler? Halk bu duruma düşsün diye mi? Böyle mi sahip çıkıyosunuz mirasa? Asker iyidir asker candır deyip , o adamların zorla size kazandırdıkları hakların teker teker elinizden alınmasını , ülkenizin satılmasını izlemek mi saygınız? Ben buna saygı diyemiyorum. Bahanedir bu , en kolay kaçış bahanesi. Artık ülkeler sadece top-tüfekle işgal edilmiyor. Yeni sömürge diye bir bok var , araştırın derim. Sonra Türkiye'ye uymayan tek bir yanını da bulabilirseniz gelin suradıma sıçın. Tükürmeyi de geçtim , direkt olarak sıçın.

    Bu bakış açısı öyle bir nefret duygusu uyandırıyor ki içimde , size anlatamam. Ben herkesin azıcıkta olsa bu konuda okumuş olmasını beklerdim , yanılmışım ve üzülüyorum bu duruma.

    Birilerinin bu millete , bu gençlere , egemen ideolojinin onları becererek manipüle ettiğini anlatması lazım. Bunun farkına kesinlikle varılması lazım.

    Sözlerim , aradaki bilgi bariyerinin bu tarafına geçilmedikçe anlaşılıp hak verilebilecek şeyler değildir. Çok yanlış düşündüğüm kanısına varacaktır bazı arkadaşlar. O yüzden , okuyupta aşın derim bu bariyeri , başka yolu yok çünkü.
  • NeGüZeL_İsTnbL • 26 Mayıs 2008 00:26 • #392110
    Cevap: -Konu içermez-

    evet ordu devletin götünün bekçisidir. aynı anda seninde benimde hepimizin götünün bekçisidir. bi götün bekçisi olmazsa haline neler gelir ben değil bütün arkadaşlar farkındadır bunun.

    yalnız bazı tabulardan arınmış bi insansın cenk. bazı inançları vardır insanların. saygı duyduğu, uğrunda ölmekten bile korkulmayacak, inanca göre kutsal bir mertebe "ŞEHİTLİK". sen yakın bi arkadaşım bile olsan benim tabuma bokluk adı altında yorum yapma yetkisine sahip değilsin. bi gün senin de gideceğin yer orası benimde öyle. umarım bu kutsal mertebeye ulaşmak sana da bana da nasip olur.

    evet belki devlet hakkında bi bok bilgiye sahip değilim. siyasetin s'sinden anlamıyorum. bu umrumda bile değil. belki kenan paşa'nın hitlerden farkı yoktu. umrumda değil bana göre hakeden insanlara hak ettiğini gösterdi. o bir dur demeseydi üçlü kualisyonunuz s.kerdi herkesin g.tünü. bu da umrumda değil. ben 23 yaşındayım doğup büyüdüğüm ve öleceğim süre zarfında ülkenin hangi ideolojiyle yönetilip insanların haksızlığa uğraması umrumda bile değil. hepsinin canı cehenneme. ben inançlarımla mutluyum. bunu kimsenin yazdığı bi sayfa yazı etkileyemez.

    ben milliyetçi bir terbiyeyle büyütüldüm. biraz tarihinden gurur duysaydın şu anki bulunduğumuz iç ve dış düşmanların ülkeyi bu hale getirmesinde 'Türkiye bitti" mantıyla düşünmez birlik beraberlik ruhunu taşırdın. ben TÜRKlerin en büyük millet oldğunu düşünüyor ve onun dışındakilerin hepsini s.kiyorum.

    ben Türküm, hala Osmanlıyım. belki kendi içimde bunu yaşıyorum. belki durum böyle değil belki bu ülke edirneden hakkariye kadar ihanetle dolu. başa geçenler koltuğa oturanlar sömürüyor belkide bu ülkeyi, halkı eziyorlar vs. bin bir türlü olumsuzlukla yaşıyor bu insanlar, ama ben inancımı, tarihimi, milletimi seviyor gurur duyuyorum TÜRKÜM demekten. bu beni mutlu ediyor. gerisinin hepsini s.kiyorum...
  • Soulforger • 26 Mayıs 2008 21:31 • #392234
    Sen ülkeni sevmek bir yana , ağzına sıçıyorsun Yiğit. Senin gibi düşünenler yapıyor bunu , başkası da değil. Ordu benim götümün bekçisi falan da değil , kabul etmem bunu asla.

    Benim için de şehitlik falan deme , benim için bu şekildeki bir şehitliğin herhangi bir şekilde kutsallığı falan yok. Şu an dağlardaki gerillaları da bu şekilde kandırıyolar "vatanınız için çarpışın" "biji kurdistan , bunun için savaşın" diyorlar.

    ...ve hepsinden ötesi "sen!" kalkmışsın bana, benim için kutsal olan şeye dil uzatma diyorsun. Bunu sen diyemezsin Yiğit. Bunu kesinlikle sen diyemezsin. Benim kutsal saydığım şeyler için ölen insanlar için "iyi ki öldürülmüşler" dedikten sonra bunu yapamazsın. Sadece senin kutsal saydığın şeyler yok , bizim de var.

    Bu kadar uzun bir yazıdan bir şey çıkartamadıysan , müslümanım , dinime de düşkünüm dedikten sonra bile bu kadar büyük bir vicdansızlık örneği gösterebiliyosan , ben seni yanlış tanımışım derim.

    Daha da ötesi , bilmeden hala konuşuyorsun ve "hakeden insanlar hakettiği şekilde öldüler" gibi terbiyesizce bir laf ediyorsun. Madem öyle , benim o insanlardan bir farkım yok Yiğit , hiç bir şekilde hem de. O devirde olsaydım ben de o aşağıda gördüğün istatistikler arasında bir parça olacaktım. Madem böyledir , şu andan itibaren aramızdaki ilişkinin seyri de değişir.

    Türklerin büyük millet olması konusunda ise , sen geçmişle yaşamaya devam et. Şimdi sömürge haline gelmiş olan bu ülkeye bu saçma gurur yardım edecekmiş gibi...
  • NeGüZeL_İsTnbL • 26 Mayıs 2008 21:53 • #392242
    bu tartışmayı s.kiyor dostluğumu korumak için konuya nokta koyuyorum.
  • duman-hayel • 27 Mayıs 2008 13:13 • #392325
    uww kenan evren.. cok severim =)
    helede erdal eren olayinda cok taktir ettim :-/
  • Soulforger • 27 Mayıs 2008 15:19 • #392348
    Bana bak... Eğer şaka yapıyosan gerçekten kapa çeneni çünkü sinir bozucu olmaya başladı bu durum...
  • duman-hayel • 27 Mayıs 2008 16:37 • #392351
    evet saka yapiyorum.
    sen neden herkesi azarliyorsun ?
    bir tek senin mi agzini acmaya hakkin var?
  • Soulforger • 27 Mayıs 2008 16:44 • #392353
    Salak salak konular hakkında böyle salakça şakalar yaparsan azarlarım!
  • duman-hayel • 27 Mayıs 2008 17:58 • #392355
    1.konu salak degil
    2.salak mi saka degildi sadece düsüncemi alaya vurmakdi
  • NeGüZeL_İsTnbL • 27 Mayıs 2008 20:45 • #392362
    hayel bak ben sinirlenince aleni kelime-i küfür sarfederim.