-
yuhahahaaha
öztürkçeci ne der acaba bu işe? :Ç
-
Daha önceden dilimize yerleşmiş kelimelere bulunan yeni karşılıkların yadırganması çok doğal bana kalırsa. Ancak yeni girecek olan kelimelerde bu uygulama yapılacak olursa başarı elde edilebilir.
-
Yani Dil Gümrüğü uygulanmalı :)
-
vergi de alırlar mı acaba? anne nin türkçesini bulduk, ama kız kardeşinki de yanında %25 vergili olarak girecek..
nan bu yönetim şekliyle yakında nefes almamızdan da para kesilecek :Ç
-
rendo ve ay prensesi muhabbetin çok güzel içine ettiniz tebrik ediyorum sizi. anneye yeni bir isim bulmaya gerek yok zaten o sözcük özbeöz Türkçedir. ayrıca neye dayanarak o sözcüklere saçma dediğinizi de belirtirseniz sevinirim.
-
anne türkçe değil ki.. a dan sonra e gelmiş :Ç
-
Anne, ana sözcüğünün İstanbul Türkçesi'ne uyarlanmış halidir. Tıpkı karındaş ın önce kardaş sonra kardeş olması gibi.
Kimlerle neleri tartışıyoruz.
-
"Kimlerle neyi tartışıyoruz?"
Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiymişsin, saygı duyarım bir edebiyatçıya fakat bu senin bizi küçümsemen anlamına gelmiyor.
Şunu söylemeliyim ki, Türkçe'ye kazandırılmaya çalışılan kelimeleri hoş karşılamıyorum. Hoş karşılamak zorunda da değilim.
-
İster karşıla ister karşılama. Senin gibi birisinin kullanmaması o sözcüklerin yaygınlaşmasını engellemez; tam tersine yaygınlaşmasına neden olur. Bu zihniyetle devam et. 15 yaşındaymışsın umarım ilerde bilinçlenirsin.
-
Edebiyat fakültesi okuyan bir insan olarak, insanların düşüncelerine saygı duymayı öğrenememişsin. Bak, 15 yaşındayım ben, sana saygı duyuyorum arkadaşım. En azından böyle bir zihniyetim. :)