Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Şebnem Ferah, Eurovision favorisi

• gitist • 16 Ağustos 2004 12:05 • #437011
    Şebnem Ferah, Eurovision favorisi

Athena grubu, gelecek yıl için favori adaylarının Şebnem Ferah ile Mor ve Ötesi grubu olduğunu söyledi.

Eurovision şarkı yarışmasında 4. olan Athena grubu, gelcek yıl için favori adaylarının Şebnem Ferah ile Mor ve Ötesi grubu olduğunu söyledi.
    Şebnem Ferah'ın müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış. Şebnem'in müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuş. İlk okulda enstrüman ve solfej dersleri almaya başlamış. Şebnem'in ailesinde hemen hemen herkes müzikle içiçe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak atılmış piyasaya.

1994 yılında "Volvox" grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamış. Rahmetli sanatçımız Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu Underground ortamdan daha Ferah bir ortama kavuşmuş.

Daha sonra 15 Kasım 1996 Cumartesi günü "Kadın" adlı ilk solo albümünü çıkardı. İlk videosunu "Vazgeçtim Dünyadan" adlı parçasına çeken Şebnem , Rock müzik piyasasını yeni bir döneme soktu. Çıkışıyla büyük bir sansasyon yarattı. Gerek kaset satışları gerekse video klibiyle uzun süre listelerde bir numara olarak boy gösterdi. Daha sonraları "Yağmurlar" , "Bu Aşk Fazla Sana" ve "Fırtına" adlı şarkılarına klip çekti. İlk konserini 04 Nisan 1997' de İzmir Ege Üniversitesi nde verdi ve büyük bir kalabalığa yaklaşık 6000 kişiye unutulmayacak dakikalar yaşattı. İzmir'deki konserin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserlerine devam etti ve bu konserlerin yanı sıra düzenli bar programları da yaptı.

Tarkan Eurovision riskini almaz

Grup, Tarkan'la ilgili soruya da Athena, Tarkan tarzının en iyisi, fakat bu riski alabilir mi bilemiyoruz. Alacağını sanmıyoruz, cevabını verdi.

(Haber: http://www.vaybee.de/servlets/NetCommunityPersonalize?nick=&sessionid=lurker&nh=1&path=/tuerkisch/channel/musik/musik_66137.html)
  • ScarFace • 16 Ağustos 2004 14:44 • #437023
    eee...n'olmuş yani?
  • _dreamer_ • 16 Ağustos 2004 15:32 • #437033
    doğrusu uzun zamandır şebnem ferah eurovision için aklımdan geçen ilk isim. katılsa gerçekten mükemmel olur bence. gerçi eurovision izleyicisi rock'tan pek anlamaz ama bence yine de iyi bir seçim olur.
  • ScarFace • 16 Ağustos 2004 17:03 • #437042
    eurovision izleyicisi rock'tan pek anlamaz ama bence yine de iyi bir seçim olur.

diyen arkadaş.Şebnem rock mu yapıyor sence?davul,bas,elektro kullanan her insan rock yapıyor olsaydı oooo...Tamam çok kuvvetli bir sesi var.Ama tamamen piyasa işleri yapan bir kadın.belki birçok sanatçıya göre daha rock tabanlı.Ama benim beklentilerim şu şebodan bir cacık olmaz.
  • offbeat • 16 Ağustos 2004 17:06 • #437043
    şebnem ferah rock yapmıyosa ne yapıyo merak ettim?
  • MeDuSa_62 • 16 Ağustos 2004 17:07 • #437044
    boşverin beah!!!! sakil tarkandan daha iyi olduğu kesin..... ama bence mor ve ötesi çıkmasın.... yok sa bir çok dinleyicisini kaybeder..... ben de dahil...
  • ScarFace • 16 Ağustos 2004 17:14 • #437045
    offbeat yazdım oraya ne yaptığını bidaha oku istersen merakını gider.!
    zamanında grungy diye bir dostumuz vardı burada(gelir inş).o güzel demişti bende ekliyerek yazıyorum...
    - rock yapıyorsa kral tv müzik ödüllerine çıkmaz
    - medya maymunluğu yapmaz
    - aşk,meşk anlatmaz.anlatacaksa popçu gibi anlatmaz.
    - onunla bununla çıkıp magazin yapmaz.
    - teşhircilik yapmaz.

gitti mi merakın.
  • MeDuSa_62 • 16 Ağustos 2004 17:33 • #437049
    scarface... doğru söylüyorsunn vallaha....
  • _dreamer_ • 16 Ağustos 2004 17:59 • #437052
    ya arkadaş ben sizi anlamadım. şu "rock"ın ne olduğunu anlatın da biz de bilelim. ne ilahi birşeymiş bu rock! hiçbirşeye yakıştıramıyorsunuz.
  • MeDuSa_62 • 16 Ağustos 2004 18:14 • #437053
    dreamer......

scarface çok güzel açıklamaış......sana neyin battığını çözemedim?????

doğru söylüyorsun rock ilahidir...... çünkü rock ın felsefesi dünya sorunlarıdır......sadece iki sevgili arsında geçen küçük aşk oyununu konu etmez rock......ama şebnem ferahın şarkılarında konu ettiği tek şey bu.....