-
dreamer......
dostum sen nerelerdesin ya nickini gören cennetlik.Tartışalım senle...sen power metal dinliyodun dimi çoğunlukla.Şimdi sana bir soru "Helloween" dinledik senle beraber mesela.Sonra baktık bir Türk grubu çıktı dediki ben power metal yapıyorum şarkımda şu "seni çok seviyordum,sen kaçtın bir başkasına,ne günahım vardı,çok gözyaşı döktüm arkandan" diye anlamsız bir şarkı yaptı.Sen delirmezmisin.Ben Metallica,Iron Maiden vs nin aynısı bir grup beklemiyorum.Ama bizim ülkemizde rock müzik yapanlar piyasaya hitab ediyor sevgili dostum.Yok canım yandı,yok beni bıraktın.Ortalıktaki herşey aynı.Bence Duman bu ülkenin çok iyi bir grubu olabilir.Çünkü enstrumanlarını harika çalıyorlar bence.Batuhan tek başına orkestra neredeyse.Ama yaptıkları şarkılara bak???.Şebnem...çok kuvvetli bir sesi var,soundunu boşa harcıyor.Kendi volvox günlerine dönse amylee yi donunda sallar.Kurban...sert çalıyorlar,sürekli ritmleri aksak ve rifleri havalarda uçuyor.Ciddiyetsiz şarkı yapıyorlar.Türkiye de bu işi yapan çok az dostum.Ben açım alkışlamaya ama Yavuz Çetin,Gür Akad dışında (birazda M.V.Ö) beni tatmin etmiyor.Rock nane değildir ayrıca:)
-
dreamer......
:) eyvallah öncelikle :) buralardayım ama iş yoğunluğu falan da girince.... bir de seviyesiz tartışma oranı yükseldikçe insan elini eteğini çekiyor ister istemez.
Gelelim senin problemine;
Haklısın diyecek birşey yok yerden göğe kadar haklısın ama bu aşk, ilişki, sevgili vs... zaten bizim kendi kültürümüzün bir getirisi değil mi? bak bakalım şimdi.... temel kültürümüz at avrat silah üçlemesine dayanmakta yanlış mıyım? Buna üretememezlik de eklenince pekala şarkıların sözlerinin bu kültürün biraz yumuşak bir versiyonu olan aşk/sex trend para üçlemesine dönmesi gayet normal değil midir? Türk rockerlar (metal değil!) bir dönem zeppelin, purple, floyd vs........... dinleyerek büyüdü...bunlardan hangisini ele alırsan al bunların uzantıları olan gruplar aşk temasını içlerinde zaten barındırıyorlar. bu normal ve olması gereken durum. Diyorsun ki rock != enstrüman ama rock == enstrüman + sözler.... haklısın bir yerde.... ilanı aşk ile, kaybedilmiş sevgili ile, hasret ile protesto gerektiği gibi olmaz. Birde şurdan bak tekrardan: Türk toplumu tarihi boyunca savaşmış göçebe denilebilecek bir toplumdur.... Bu toplumda bundan 5 sene öncesine kadar sex bir tabu idi, ancak metropol diyebileceğiniz şehirlerin varoş olmayan kesimlerinde tabuluktan çıktı..... ataerkil bir toplum...bir yerden sonra aşk olmak zorunda ve kültürün ta dibine kadar girmesi tekrardan dediğim gibi gayet normal :) şikayet etmekte haklısın....protest düşünce bunu gerektirir: "Yanlışa isyan" ama neye göre? herkesin kendine has "doğruları" vardır ve bunun gerisinde kalanlar ya "belki" ya da "yanlış" nitelendirmelerini alırlar. Bir zaman sonra birisi bu "yanlışların" aslında "doğru" olduğunu empoze etmeye kalktığında, senin de bunu kabul ettiğin anda kendi "doğrularınla" çelişmeye başlarsın....Aynen Türk rock piyasasında olduğu gibi. Belki Şebnem Ferah hakkında, belki Yavuz Çetin ya da Gür ya da Can ya da her kim ise iyi müzik yapıyor olabilir belki....ama aşk teması Yavuz'da da var....Gür'de de var, Can'da da..... Bu saydığın adamlar Türkiyenin en önemli rock(!) isimlerinin başında geliyor ama ScarFace... o faturaların ödenmesi lazım! işsizlik sigortası olmayan bir ülkede hem plak şirketinin itliği hem de korsan piyasası yüzünden albümden para kazanamayan zamanının çulsuz adamı ne yapsın? Yeteneğini paraya dönüştürmek zorunda.... Bunun için toplum yargılarını iğfal etmek zorunda....
Bilmem anlatabildim mi?
Not: Valla içinde aşk teması geçen power şarkıları var ama genelde şovalye ve prensesi (:P) anlatırlar :))))
Not2: Evet rock bir nane değil ama rocker şudur, budur türü geyikler dillere o kadar pelesenk oldu ki..... kabak çekirdeğinden farkı kalmadı kelimenin bence.... :)
-
şebnem ferah bomba olur...
kazanması problem değil...athena nın kazanamayacağıda belliydi ama ben onları orda görmekten süper keyif aldım.şebnem içinde aynen alırım. rock mı yapıyo? tabi ki tam değil, ama sesi yorumu beni heyecanlandırmaya yetiyo..
bu arada tarkan girerse risk misk olmaz, 1. olma ihtimali 2. olma ihtimalinden daha fazla.. pop da tarkan bi başka...
-
silvermage aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ve sanırım birkaç mesaj sonra aynı şeyleri yazacaz.Ben demiyorum ki aşka hayır,yaşasın nefret.İnsaf bende insanım...Ama derdim şudur ki.Rock müziği popüler müziğe döndürüyor bu tarz isimler.Ve haklısın ki ülke genelimiz,varoşlar diye tabir edilen yerlerde bu sıkıntı hep isyanın önüne geçmiştir.Saydıklarım da aşk meşk olayına giriyorlar haklısın.Tabikide girecekler.Ama onlarda benim gibi düşündüğü için şebnem gibi klipleri,ödülleri yok.Çünkü piyasa olmaktansa çekirdek dinleyicilerle uğraşmak onları mutlu ediyor.Benim derdim o.Ben demiyorum ki o ya da bu işe yaramaz diye.Ama kendi adıma konuşuyorum herkes gibi.Beni memnun edemiyorlar.Ataerkil bir toplum olmamız bence artık gücünü yitiriyor.Artık kadınlar bu toplumda söz sahibi olmaya başladı her yerde.Müzikte olmalarıda normal ve de olsun.Ama işte kadın kırıldı mı,sevdimi,üzüldü mü bunu bana hissettiremiyor arkadaş.Özlem Tekin de var.Ama ne yapıyor?Hiç koca bir hiç.Ama çok tanınıyor.Kemancıda o,bronx ta o.Niye çünkü bu işin cılkı çıktı.Evet bu rock muhabbetini önüne gelen kullanıyor belki.Belki benide bu kategoride gören insanlar vardır.Ama ben inan bu değeri çok benimsemiş ve de savunan bir insanım dostum..
-
silvermage aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ve sanırım birkaç mesaj sonra aynı şeyleri yazacaz.
:)))
Yazdık bile :)
Çekirdek dinleyici kimdir biliyor musun? Evinde kendi müziğini dinleyen ve inandığını dinleyen adamdır......
-
şebo çok iyi olur bence...
-
Haksızlık!!!! Müslüm Baba Geri Dönmeli
Çok sevdiğim garaj formlarına sizin sayenizde girememekteyim.Kimseye hakaret etmedim hakarete uğradım ve Müslüm Gürses destekleyicilerinden olduğum için sırf bu nedenden garaj bekçisi yazdığım hiçbirşeye izin vermiyor yayınlamıyor peki bu adaletmi ozaman benim hakarette bile bulunmadığım sürekli hakaret dolu mesajlar yollayabilen ScarFace,Shaq,gogoh ve aklıma gelmeyen bir çok garaj sakinine neden yazmaları için izin veriliyor!!!Tarafsız mı olamıyorsunuz?Garaj bekçisine duyrulur.
-
bu sene şebnep ferah benimde favaorim eurovision için. ama o da ingilizce bi parçayla çıkmaz umarım. diğerlerine gelince rock yapıyor veya yapmıyor bu na kim karar verir ki? bana göre süt onlara göre çikolata...
-
MÜSLÜMGÜRSES EFENDİ DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMA HERYERE YAZMIŞSIN SCARFACE NİYE HALA YAZIYOR DİYE.BİR SENİN YAZDIKLARINA BAK BİR DE BENİM KAÇ AYDIR YAZDIKLARIMI OKU.EKLEDİĞİM HABERLERE BAK,BEKÇİYE BU SİTE DAHA İYİ OLSUN DİYE ÇEKTİĞİM MESAJLARI OKU,BURADAN KAÇ TANE İNSANLA BULUŞTUĞUMU,KAÇ KİŞİYLE MESAJLAŞTIĞIMA BAK...SEN BENİMLE BAŞA ÇIKAMADIĞIN İÇİN KISKANÇLIK TRİPLERİNE GİRME..MANTIKLI ŞEYLER YAZ BENDE SENİ TAKDİR EDEYİM...HADİ ABİ BAK İŞİNE SEN
-
Müslümgürses, bak bakalım etrafına senin dinlediğin müziği kim dinliyor? 10 kişi dinliyorsa burada rock ile metal türlerini 10.000 kişi dinliyor..! Nickini düzelt öyle gir GRJ a yoksa hep bu tür etki-tepki olayları ile karşılaşacaksın. Kaldı ki, seni kimse rahatsız ettiği yok kendin kaşınıyorsun. Ya bir ağaca sürtün ya da kaşıyacak birini bul...