-
Bugün grubumuzun web sitesine "Haftanın Konusu" olarak bunu yazdım,sizlerlede paylaşayım dedim.
Bu konuya rockseverler ,"tabi ki gösterilmez,kral tv gibi pop televizyonun bu müzikleri koyması olanaksız,zaten aptal bir kanal,ne yaptığı belli değil,Türkiye için çok gereksiz bu kanalın kapatılması için imza toplansa,ilk ben imzamı atarım,gençlerin beyinlerini köreltiyor." derler.
pop severler ise genelde "Benim için farketmez,ben müziğimi hertaraftan dinlerim,bence yararlı bir kanal Türkiye'de kimin ne yaptığını,hangi müzikle meşhur olduğunu bu kanaldan öğrenebiliyoruz" diye düşünürler.
Peki ya hem olumlu hem de olumsuz eleştri alan kral tv acaba rock veya metal tarzı müzikleri barındırmalı mı???
Bugün kral tv de Ebru Yaşar,Hande Yener,Ayça,Aysu Baceoğlu gibi bence müzik bile yapmayan (dinleyenlere saygım var,atlamasınlar) kişiler gösterilirken,yeni yeni mor ve ötesi,Haluk Levent,Duman gibi rock müzik yapan kişiler (gruplar) da yayınlanıyor.
Fakat hiçbirzaman kral tv de Kurban,Pentagram,Alev gibi daha sert yapan grupları görmedik,rockseverlerinde çoğu bu durumun böyle olmasından hoşnut,yani kral tv yi pek sevmediklerinden kendi sevdiği grupların bu kanalda gösterilmesini istemiyorlar.
Türkiye'deki gençler çoğunlukla pop müzik dinliyorlar.(Karışık dinleyenlerde baya fazla).Yani rock müzik dinleyenler (rock diyerek,metalden de bahsediyorum)resesif kalıyor.E kral tv de çoğunluğa hitab etmek için benimde sevmediğim yeni çıkan saçmalıkları öne sürüyor,Mor ve ötesi veya dumanın da çıkması Türkiye'nin yavaş yavaş rock müziğe geçiş yaptığının kanıtı bence.Çünkü bu kanal daha önce hiç rock klibi yayınlamıyordu.
Azımsanmayacak bir topluluk,kral tv ye çok önem veriyor.Bu kanalla yatıp kalkıyorlar,ve burada gösterilen tüm kliplere açıklar.
Uzun lafın kısası,ne kadar ilk duyuşta birden ötelesekte,katlanamasakta,sevmesekte rock-metal müzikler kral tvde yayınlanmalı,eğer yayınlanırsa Türk gençliği rock müziği sevecek dolayısı ile ülkemiz bizim istediğimiz noktaya daha fazla yaklaşacaktır.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???
The Wolfram
-
.
-
Son noktayı koydun yani :)
-
evet sevgili Kral tv izliyicileri şimdiki ekranlarınıza İbrahim Tatlıses'ten mükemmel bir video klip geliyor...ve hemen ardından son zamanların sevilen rock gruplarından Bulutsuzluk Özlemini (ya da Kurban ya da D.Demirkan) izliyceksiniz..
..
nasıl geliyo kulağa..bacak arasını milletin gözüne sokan insanların bööyle bir sunuş yapması ve bahsi geçen tarza yıllarını ve emeğini vermiş kişilere her defasında son zamanların denmesi...aman seyretmeyelim biz..
-
Lütfen yanlış anlaşılmasın söylediklerim.Asla ve asla biz kral tv seyretmiyeceğiz zaten.Ben kral tvninde metal müzik yayınlamasından yanayım.Bizim için istemiyorum,gittikçe kötü müzikler dinleyen kral tv izleyicileri için diyorum.Belki bunları göre göre metale olan ilgileri artar.Yoksa biz zaten izlemiyeceğiz bu kanalı ;)
The Wolfram
-
bacak arasını milletin gözüne sokan insanların bööyle bir sunuş yapması ve bahsi geçen tarza yıllarını ve emeğini vermiş kişilere her defasında son zamanların denmesi...aman seyretmeyelim biz..
Helâl olsun!
yok canıım,yanlış anlamadım ben...çokta açık ve net anlatmışsın sen,güzelde yazmışsın..söylediklerine katılmakla beraber o kanalın metal ve rock müzik yayını yapabilmesi için ve o kanalı izleyenleri sağlam bir müzikle tanıştırabilmesi için önce dönüp kendini bi silkelemesi lazım..
eskiden hatırlıyorum bi eko tv vardı ((: o kanal fena değildi..cumartesi akşamları rock ve metal yayını yapardı kendi çapında..bu şekilde izlenebilitesi yüksek bi formatı vardı..
ama bu haliyle kral tv izlenemez...o kanalı izleyenlerde bahsedilen tarzı dinlese neolur,dinlemese neolur...
bende yanlış anlaşılmayım ((:
-
Aysen sana her zaman ki gibi katılmakla beraber şunu da ekliyim dedim,rock müzik popülaritenin oyuncağı değildir asla olmamalı rock dinleyen insanlar araştırmacı insanlardır genellikle çünkü o salak kanallarda önlerine konanla yetinmeyip araştıran ve aradıkları şeyleri Norveçin bir köy grubu da olsa bulan insanlardır bu bence bir nimet ve bizim farklılığımız!son dönemlerde popüler olan grupları saymıyorum çünkü onların gerçek rock yaptığını düşünmüyorum yani rock müziğin yaklaşımını değil sadece şeklini kullanıyorlar onlar ve görüntüsü rock ama kafası pop olan kişileri katmıyorum zaten onları sürekli mtv gbi yerlerde görüyoruz!
seksenli yıllarda herşey daha farklıydı o zamanlar insanlar ulaşabilyordu bu gerçek rock yapan gruplara onlardan kalan kişiler hariç günümüzde tv de çıkanlar rock falan yapmıyor zaten bana kalırsa!
-
Kral TV rock- Metal gruplarının kliplerini elbette yayınlamaz. çünkü hiçbir roc-metal grubunun haftalık 5,000$ - 10.000$ gibi bir ücreti tv kanalına ödemesi mümkün değil.Orası müzik kanalı altında Bir ticarethane çünkü.ve saf insanlara sunuldukça daha da güçleniyor.o güçlendikçe sahte sanatçıların sayısı artıyor.
Müzik artık bir endüstri.Orda klipleri çıkan şarkıcı özentileri.o sayede Etiler de tarabyada haydi eller havaya deyip bir gecede 5,000$ alıyor.Bir reklamdan 100,000$ kazanıyor.
Hangi grup bu olanaklara sahip peki?
-
bizim müziğimiz o lanet kanallarda yayınlanırsa korkunç bi çöküş yaşarız. özentiler kuyruğa girer, zaten halk buna tepki gösterir. bende isterim her tv açışımda her kanal değiştirişimde bi gunsnroses bi ledzeppelin i görmek ama bu bizim müziğimizi bayağılaştırır. insanlar zaten rock hakkında aptalca yorumlar yapıp duruyo, bari bizden bihaber olanların ağzına dolanmayalım bi de!