-
CEMİL TOPUZLU AÇIK HAVA KONSERİ - MUTLAKA OKUYUN!
Şabre bildirdi:
Onur Erbaş Cemil Topuzlu Açık Hava Konseri
Yaklaşık 1 milyar kişinin akın ettiği konserde izdiham yaşandı. Kapı girişinde yaşanan kavgaları bitirmek için konsere hem de henüz 1 saat varken, makyajını yarıda bırakıp büyük bir tevazü göstererek kulisten sahneye gelen Onur Erbaş "Noluyo lan dağılın!" diye kibarca seyircisini uyardı. Bu söz gerçekten hayranları üzerinde büyük bir etki yaratmaya yetti. Tüm hayranlarının başları öne düştü ve ağlamaya başladılar. Sonra "Biz ne kadar yanlış yaptık, insanlığımızı unuttuk resmen" diye söylenmeye ve ağlamaya başlayan hayranlar daha sonra birbirlerine sarılmaya başladılar ve gözyaşları içinde birbirlerini öpüp kokladılar, birbirlerinden özür dilediler ve kibarca 1 milyar, evet yanlış okumadınız tam 1 milyar kişi Cemil Topuzlu'ya efendice girdi. Gerek kucak kucağa gerekse sekizli deve güreşi modunda konseri beklemeye başladılar. Beklerken hep bir ağızdan Onur Erbaş'a kapıdaki hadiseyi metanetle bitirdiği için teşekkür ettiler. Onur Erbaş da kulisten elini böyle sinek kovalayan at kuyruğu gibi sallayarak, "Az bekleyin lan geliyorum sahnedeyken teşekkür edin, biliyorum ayrıca ne kadar yüce bir insan olduğumu" dedi.
Ve o an gelmişti. Işıklar kısıldı ve şahane bir siyah pelerin içerisinde Onur Erbaş sahneye çıktı. Kopan alkış tüm İstanbul'da yankılandı. Onur elini kaldırdı ve yeter yeter dercesine hayranlarını susturmaya çalıştı. Susmayan hayranlarını "Bak giderim haaa" diye espirileyen Onur Erbaş çok güldü. Hayranlar bunu espiri olarak algılayamadılar ve hemen sustular, kuzu kuzu beklediler.
Onur üzerindeki pelerin çevik bir hareketle attı ve o asil beyaz kıvırcık gömleği gözleri kamaştırdı. Pembe taytıysa gerçekten her erkeğin rüyalarını süsleyecek cinstendi. Hayranlar ağladı yine.
Onur Erbaş bir süre duraladı ve hangi şarkıyla başlayacağını düşündü. Şarkıları o kadar mükemmeldi ki seçemedi bir an. Hayranları "Cry of A Lonely Perfect Man" diye bağırdı, Onur Erbaş çenesini kaşıdı ve "Lan susun lan ib.eler sayıyla mı verdiler sizi bana, iki dakika sabredemediniz şu müzisyen ruhun düşünmesine, ben sizler için uğraşıyorum burada a. koyıyım" diye hayranlarını kibarca uyardı. 1 milyar kişi utanmışça bir ifadeyle birbirlerine baktı ve sustu.
Dönya çapında 14 milyar satan albümü "Destination Sun"dan "How intelligent I am" ile konsere başlayan Onur hayranları coşturdu. Coşmak ne kelime İstanbul sallandı, Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı "Bu bir rekor ulan ama korkmayın deprem değil" diye.
Ardından sırasıyla birbirinden mükemmel bestelerini icra eden Onur Erbaş resmen dinleyiciyi kırdı geçirdi ve hepsini yine kendine aşık etti. Son şarkısını da çaldı ama o neydi? 1 milyar kişi bis yapıyordu. Bu sırada Onur hayranlarını yine kibarca susturdu.
Tam o sırada sonradan adının Mehmet Karete olduğu öğrenilen bir hayran avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. "Onur Onur nişanlım kalp krizi geçirdi, nefes almıyor nolur yardım et!" diye feryat figan içindeydi genç hayran. Görevliler ambulans çağırmaya hazırlanırken, "Telaşa mahal yok" dedi Onur Erbaş ve genç çifti sahneye çağırdı. Onur Erbaş Mehmet Karete'nin nişanlısını tuttuğu gibi dizlerinin üzerine yatırdı.
Cemil Topuzlu derin bir sessizzliğe gömüldü. Yürekler güp güp diye attı ve merak içindeki gözler olacakları bekliyordu dua ederek. Onur Erbaş'ın gözünden bir damla yaş süzüldü ve Mehmet Karete'nin nişanlısının yüzüne damladı ağır çekimde...
Aradan bir kaç saniye geçti ve sonra genç kız gözlerini açtı. "Onur ne oldu bana Mehmet nerede" dedi. Bir çığlık koptu Cemil Topuzlu'dan ki ne çığlık. Yunanistan'dan hissedildi bu ses. Mehmet Karete şaşkınlığını gizleyemedi ve sevinçten bayıldı. Mehmet Karete'ye iki şaplak atan Onur, "Kendine gel lan kız hayata döndü işte sana ne oluyo?" dedi. Gözlerini açan Mehmet "Onur büyüksün bundan sonra canımı iste veririm" dedi. Söylenen bu sözü "Gerek yok ya gidin hadi" diye sevgiyle yanıtlayan Onur Erbaş ayağa kalktı ve çığlıklar içindeki açık hava sahnesini yine kibarca susturdu ve gözleri bir dakikalığına uzaklara daldı. Gözlerindeki o puslu bakış, duyguya doyamayan yüreğinin ve tıkır tıkır işleyen dehasının aynasıydı sanki...
Derin sessizliğin ardından "Şimdi şu anda yeni bir beste yaptım ve bunu sizlere çalıcam, dinleyin efendice" dedi hayranlarına. Adı "See my miracles" dedi ardından da. Tüm hayranlar merakla baktı. Onur Erbaş tam 95 dakika solo attı ve şarkı bitti. Konser de tabii. Büyük alkış koptuğunu söylemeye gerek yok ayrıca.
Konser bitişinde Onur herkesi selamladı ve evlerine dikkatli gitmeleri konusunda uyardı. Pelerinini izleyicilere attıktan sonra kulise gitti.
İşte böyle. Mükemmel bir konserin ardından İstanbul eski hayatına geri döndü. Ama bu şehir artık hiç bir zaman eski İstanbul olamayacaktı. Çünkü bir Onur Erbaş geçmişti bu kentten. O içimizden biri. O Onur Erbaş. Her şeyimiz. Seni seviyor, sana tapıyoruz Onur.
Şabre Onuratapanoğlu
-
Şabre ekledi:
1 milyar kişi civar il ve ilçelerden gelmişti. Yabancıları konsere almadı Onur Erbaş. Dönüşte hiç kaza yaşanmadı.
Şabre Onuratapanoğlu
-
Ben Onur Erbaş. Işık hızıyla düşünür, ses hızıyla iş yaparım. Gitarım konuşur, elim oynar, aklım dile gelir gereğinde. Elbette senden hızlı düşünücem, içerleme.
Onur
-
onur hocam bidahaki yüzyılda benim konsere beraber el ele tutuşarak sahneye uçarak insek mi ? biliyosun jupiterden de konuklarımız gelecek telsizle haber verdiler bi gösteri yapmazsak ayıp olur ya birde kendime superman taytlarından alıcam ya da seninkilerden alıyım takım yaparız yani giyeriz ya saat 3:42 kapının önündeki seyirciler susmak bilmiyo bi küfür edip yatıyım ben hadi iyi uykular herkese
-
Sevgili Karete;
1) Seni kendime rakip olarak görmüyorum, sen git Eren'le oyna.
2) Git kendi "band" forumunu aç. Burası benim çöplüğüm.
3) Karizmamı sarsma. Ben Onur Erbaş.
=)
-
sadece senin o üstün ulaşılmaz yeteneğinden yere düşen kırıntıları az bişi yalıyım dedim görürsün sen bir zamanlar ezdiğiniz bu çocuk karşınıza murat 131 marka arabayla çıkmazsa ne olıyım
-
Bak mütevazi kişiliğimden susuyorum Karete. Yoksa ağır konuşacam. Konsere doyamıyorum çok açım ayrıca.
Onur Erbaş
-
hem pelerin benim fikrimdi sahnelere pelerin giymiş balerin olarak çıkıcaktım
-
Ben yatıcam artık ve değerli gözlerimi dinlendiricem.
Ha bu arada grupta davulları Ferroy Özkötek, basları Feridun Celasun, klavyeyi Feryay Flörye çalıyor. Bunlar tabii ki kayıtta yoklar. Her şeyi ben çalıyorum. Konserde geliyorlar böyle bilmiş bilmiş "F üçlüsü" zaten herifler ona da uyuz oluyorum. Yaradan rabbim bir kaç uzuv daha vereydi bana, hepsini kendim çalacaktım. Onur Erbaş Band işte ben gitarist:onur erbaş
He bi de benim müziğime
halk arasında guitarrock diyolar bilin yani.--->
http://www.turkrock.com/ftopic20989.html
ONUR ERBAŞ [BÖYLE BÜYÜK YAZINCA DAHA ÇOK SEVDİM KENDİMİ]
Not: Tüm halk tanır beni. Sorun.
-
ooofff oooffff oooffff yetteeerr,yine yanlış olan ne yaptım,ne zaman bana karşı tepkiniz bitecek.....
ben kendimi övmedim sadece konserin güzel geçeceğini söyledim bunun nedeni ise 5 gruplu festival havasında olması ve crossfire,magick gibi grupların sahne alması,soultary'nin roxy finaline kalması üzerine seyircilerini gazlaması...hemen kendimi övdüğümü düşünmeyin artık biraz tutnduğum tavırlara güvenin................eren kömürlü
bu kavar dalgadanı sonra bile gayet sakin bi şekilde rica ediyorum..lütfen bırakın artık......