-
değerli arkadaşlar izleyenler tamamını yazacaktır ama az önce TV8 " de yayınlanan Müzik dergisi adlı programda Kurban grubu ve Manga grubunun ropörtajlarında Kurban ve Manga resmen Tartıştılar daha doğrusu Kurban Mangayı ezdi ve Mangada eğildi demek lazım
Röportajda Kurbandan denize sorulan soruya yeni gruplar ve rock müzik denince
deniz 3 yıl önce sert çalan bir gruptu Manga şimdi albümde Davul duyan haber versin dedi.
burak ise Yazık Bateristin psikolojisi bozulur abi herkes dinlesin diye adam boşa çalar gibi yaptırılmış dedi.
Manga bunun üzerine Nu-metal yapıyoruz Kurbanı dinliyoruz ama bizde ruhla çalıyoruz dedi...
Bu arada Deniz diğer gruplarıda eleştirdi biz sahneye çıkınca Türk grupları ezeriz dedi..Bizden sonra sahne alacak grubada açıkçası Kolay gelsin biz seyirciyi yorarız onlara bırakırız dedi..
DUman ve Mor ve Ötesinişn albümlerini beğendiğini söyleyen Burak zaten onlarla tarzlarımız farklıda olsa beğenerek dinliyoruz...Kaliteli saydığımız gruplardan dedii.
Sonra bizim kasetimiz Mangadan ya da diğer rock gösteren poptan az satsada her konsere biz gideriz onlar ancak televizyonda çalar dedi..
Deniz bana Kız arkadaşımmı??Yoksa amfim mi deseniz ben amfimi seçerim ben ROCK"a aşığım dedi aynı soruya Manga biz yaptığımız işten zevk alıyoruz açıkçası kimin internette ya da röportajda ne dediğini sallamıyoruz dedi..
OHHH Yoruldum neyse...
Sonra Kurban bazı iş adamları şuan çıkan grupların %90"ının müziğiyle oynuyorlar bize bunu kimse yapamaz bu müğziğe tecavüzdür çok satan grupların amacı kitle büyütmek bizim kemik tabanımız yeter dedi.
manga Nu-metal yapıyoruz deyip ancak bizanadolu müziğini de benimsiyoruz ded(bu cümle hakkaten saçmaydı.)sonra Kurbanın hard rock yaptığını ancak kendi albümlerini demekki dinlediğini öyle yorum yaptığını ve kendilerini herkesin dinlediğini söyledi.
Denizde bizi televizyon sevmez çünkü biz sertiz konserlerimizde gençler ROCK dinler POP değil dedi..Neyse daha sert tartıştılar ama ben bu kadarını yazdım izleyenler ekleyebilir
Açıkçası Deniz her cümlesinde haklıydı yani Popüler olmak adına bazı gruplar müzikal yapılarını Patronlara göre değiştiriyor ya yumuşuyorlar ya elektro sololar gidiyor ya da o grup artık POPÇU oluyor valla bende bundan rahatsızım garajın müzikten anlayan müdavimleri yorum sizin kardeşler
-
birde yukarıda yazarken Yalan cümle yok arkadaşlar hatta deniz daha da sert konuştu bence de ben yazarken böyle yazdım kendi yorumumu alta yazdım yani Bunlardı genel tartışma
Manga değişmedik dedi Güzelmüzik yapıyoruz nu-metal dedi..Biz zevk alıyoruz açıkçası kimseyide takmıyoruz falan dedi.
Kurban bana göre bayağı dolmuş içini döktü grupların para için değiştiğini çalmak istediği gibi çalmadığını büyük şirketlerin KÖPEĞİ olduğunu söylemek istedi yani...
Açıkçası Bu forumda uzun zamandır tartıştığımız bir konuya Kurbanda girip yorumda bulundu forumda tartışma sürecek ama sanırım Rock ikiye ayrıldı bile
1.Kitle büyüten Popüler Rock grupları
2.Sağlam Tayfası olan gerçek rock grupları
-
Hayırlı olsun, ikisi de beş para etmez. Kurban'a Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'yı albümlerine koyduklarından beri kızgınım zaten, ağızlarıyla kuş tutsalar adam olamazlar artık.
-
Sadece başlığı okuyarak yazıyorum söyliyim. Tam çıkıyoken gördüm topici :)
Kurban resmen azına sı.tı Manga'nın :) Açıkçası benim içimden geçenlerden de farklı bişey söylemedi.
Yine de Manga elemanları gayet efendi şekilde cevaplarını verdiler. Her ne kadar tatmin edici cevaplar olmasa da tavırlarını sevdim. Umarım ilerde saçma sapan triplere girmeden bu şekilde devam ettirirler. (Müziklerini değil davranışlarını) :)
-
Bu 2 grupta çoktan sizin POPÇU diyerek aşağılamayı çalıştığınız ama aslında aşağılamaya çalıştığınız şeyin "MAGAZİNEL MÜZİK" olduğunu bilmediğiniz gruplardan olmuşlar geçmiş olsun ...
Sanatçı, "müzisyen değil", sanatçı, işini yapar ve onun yorumunu halk yapar. Ota boka sataşmaz, laf atmaz. Kemik kitle, cart & curt hepsi magazinel savaştır. Farklı gibi görünmeye çalışıp aynı yola farklı kulvardan hizmettir.
Bu 2 grup yakında manken şarkıcılar gibi atışrsa hiç şaşmam. Aynı kültür seviyesini farklı tarz ve kulvarlarda sergiliyorlar. Yazık!
Rock ve Metal de vazgeçemiyeceğim, tek sanatçı, gitarist, Slashdir. Biraz örnek alınsa keşke ...
-
Manga'nın müziğini sevmiyorum.. Nu-metal de değil düpedüz rap-core.Riffler basit diye kimse eleştirmesin Rammstein'ın da gayet basit riffleri var. Bir çok güzel parçanın riffleri genellikle kolay olmaz mı zaten :) Ben beğenmiyorum ayrı mesele...
Kurban ise bence saygı duyulması gereken bi grup. Adamları ilk dinlediğimde çok şaşırmıştım. Bu kadar temiz ve kaliteli bi sound'u nasıl verebiliyolar diye. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa konusuna katılmıyorum. Ben beğenmiştim. Vokal çok "hoş" gelmese de dinlenebilitesi oldukça yüksek bence.
Kurban'a olan şaşkınlığım ilk "Yalan dostum aşk diye bişey yok" parçasındaydı, ama dedim heralde bunlar da 1 parça yapıp piyasaya dalmak isteyen bi grup bu da şansa bala çıkan bi parçadır :) Ama Fasulye'yi de dinleyince tam anlamıyla "g.t oldum" :) Ama hoşuma da gitti bu durum. Sadece 1 albümleri var bende ve onu da en son 6-7 ay önce dinlemişimdir belki... Ama....
Kurban'ı destekliyorum! ;)
ya aslında tartışma yazdım ama kurban manga yanyana ve böyle bağırışmadılar önce kurbanla röportaj yapılmış tamam mı??
onlarda Türkiyedeki Rock müziği eleştirirken Manga ve benzerleri diye eleştirdiler tabii Manganında cevap hakkı oldu
ama hakkaten Kurbana laf etmediler saygı duyuyoruz dediler
arkadaş haklı
Yani efendi takıldılar
Kurbanda aslında Mangaya değil Onların müziğini değiştirmesine isyan etti bence çünkü burak onları tanıyorum bu onların müziği değil dedi. Eskiden serttiler onlar dedi...
-
ya aslında arkadaşın dediği gibi izleyenler yazsın çünkü kardeş buraya %50 sini yazmış
Bence Kurban Mangaya değil bu Rock patlamasında Prodüktörleri eleştirdi yaaa.
Ayrıca iki grupta iyide manga evet show tvde çıktığında çok daha iyiydi şimdi değişti özlerine dönseler iyi gruptu aslında
Kurbana birşey demediler saygı evet.
ZAten Kurban bunu hakediyor aslında
-
yani kurban saygıyı hak eder manga yeni bir grup dimi??
-
ya evet kurban eski toprak sayılır manga yla kıyaslanırsa ama manga sırf yeni diye sayygı haketmiyo diye bi durumda olmasın... o da benim sevdiim müzikleri yapsaydı ona da kurban a duyduum saygı ve sevgiyi duyardım... ama onlardan nefret eden ve bunu da acayip açık -ve birazda hayvanca- gösteren kitleye hala uçmamalarını saygıyla izliyorum.. bakalım ne zaman birilerine kafa atıcaklar? :)