-
Forumlarda sıkça Mor ve Ötesi fanları ile bu grubu sevmeyenler arasında sözlü atışmalara şahit oluyorum.. Aslında şöyle durup düşününce Türkiyede Rock müzigi icra etmeye çalışan grup sayısı oldukça az..Gitgide cogalıyorlar ama bi kesime ne yapsalar da yaranamayacakları kesin.. Tamam Türkiyede rock müzik belki de hiçbir zaman avrupadaki kaliteyi yakalayamaycak ama en azından bu işe gönül vermiş insanları da bu kadar acımasızca eleştirmemek gerektiğine inanıyorum..Forumlarda en çok yerin dibine batırılan isimler Mor ve Ötesi,Duman,Teoman.. dahası da vardır tabi...Ama zaten bu isimler şu anda dinlediğimiz müziği iyi kötü - en azından bi kategori adı olsa bile- Türkiye ye yerleştirmiş insanlar...Bunları böyle eleştireceğimize Badem,Haluk Levent,Kıraç,Esra Kahraman gibi arkadaşların ne tarz müzik (!)yaptığına bi bakalım...
-
müzikten sonraki ünlem işareti müzik yapmadılarından yakınır cinsten.beğenilere göre eleştiri yapılmamalı eğer ki "müzik" diyorsan.müzikalitede badem cebinden 19 tane duman,kıraç da 32 tane teoman çıkarabilir pekala.mor ve ötesi de "MvÖ" olmuş,ne ala..
-
kim varki zaten bi seda sayanla nihat dogan kaldi o kadar.
-
valla garaja kayıtlı 800 küsür müzik grubu var türkiyede az rock grubu yok çok var aslında ama sorun medyada. şimdi açın bu grupların sitelerini mvö duman vs bunlardan daha güzel müzik yapıyorlar ama sorun aslında oturupta en iyisi mvö diyenlerde çünkü onlar popüler kültürün zaten esiri olmuş. ben ankarada yaşıyorum mesela cin seddi diye bir grup var adamlar gayet hoş insanlar ve kendi bestelerininde mvö bestelerinden eksiği yok hatta fazlası var bu açıdan oturup düşünmek gerekir neyi biliyoruzda tartışıyoruz diye.. mvö yü bu kadar seven arkadaşlarımız zaten mvö yü kral tv den tanıdılar.. kral tvde de her grup çıksaydı mvö den daha çok fanı olan gruplarda olurdu ama işte belli başlı müzik kanallarında kimlerin çıktığı belli kimin tartışıldığı belli... olayı sadece kral tv ile anlatmamak lazım diper kanallar da var ilk aklıma o geldiği için yazdım..
-
Türkiyede rock müzik yapmaya çalışan azmı höööö ne diyosun abi sen ya her taraf kalitesiz uyuzlarla doldu nereye gitsen eline gitarı alıp rock yapan zibidilerden var galiba sen iyi bakmıyorsun ama şunu söyle canımı ye kaliteli rock yapan sayısı az dersen bunda hem fikiriz.
-
zülfü livanel-eğil salkı söğüt eğil
-
Ben de ondan bahsediyorum, kalitelisinden.. Sonuçta rock da artık yavaş yavaş populer kültür malzemesi olmaya başladı :((..Madem bu kadar yukselişte neden bu kadar az grup ortaya çıkabiliyo ki.Sorun Mor ve Ötesinin Dumanın yaptığı müzik değil.. çogunlukla yapımcı ve dinleyicide... İlk mesajda da dediğim gibi bi çok arkadaş da cok iyi müzik yapan bi Türk Grubu çıksa da onu acımasızca eleştirmeye hazır bekliyolar..Kimilerine göre Türkler ne yaparsa yapsın olmaz abi anlayışı var ... Bu kadar fazla grup ve isim varken hala birini begenmemek de mantıksız geliyor bana acıkcası...
Hatta evde Mor ve Ötesi Duman falan dinleyip burada Atıp tutan insanların da var olduğuna inanıyorum...
-
sana katılıyorum. türkçe müzik yapanları beğenmeyip, aşağılayıp kendini kanıtlama çabasında olan insanlar var..
bence müzik belli kalıplara yerleştirilmemeli. herkes kendi ruhuna hitap eden ve hoşuna giden müziği dinlemeli. kimsede kimseyi bu sebepten hor görmemeli...
yabancı-yerli, bilindik-bilinmedik adamın elektrosu bası davulu ruhuma hitap ediyorsa dinlerim
-
bende katılıyorum, müzik destek bulmadıkça gelişemez. Fakat şöyle bi sorun var, destek verdiğimiz kadar da eleştirmeliyiz, bence eleştiri kesinlikle olmalı.
Ama ülkemizde eleştirme olayı farklı bi anlayışa sahip. Çoğu kişi eleştirmeyi yerin dibine sokmak olarak bildiği için, yorumlar direk negatif yanları gören yazılar halinde oluyo. Eleştiriceksek eleştirmeyide bilmek lazım dimi...
-
önce gidin rock müzik neymiş öğrenin,sonra kanald yi açın nihat doğanla seda sayanı izleyin,mor ve ötesiyle aralarında bir fark olmadığını anlayın!!!!.
rock müzik tvnin size dayattığı gitarla yapılan müzik değildir,60lara 70lere 80 lere inin bir.bir hendrixi deneyimleyin,acdc voltajına takılın van halenda JUMPlayın yaa nebileyim led zeppelin,....,nirvana,.....ohoooo,deep purple,.................