Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rock n coke-Para insan gururunu satın alabilir mi?

• ga ga • 14 Nisan 2006 15:37 • #496869
    kola içme içim ayran iç rakın kok a gitme barışarak a git matriks i izleme keloğlan kara pirense karşıyı izle ha si*im de mantık.bağırsağım ağrıyo bundan sonra sıçnıyorum diye bi şey olabilir mi sıcmadan yaşayamazsınız arkadaşlar(mantığa ba)
  • wallace • 14 Nisan 2006 15:53 • #496876
    sanat ayrı,ticaret ayrı...bu yüzden rock n coke, coca cola'nın rock festivali diyerekten para kazanmaya çalıştığı bir etkinlik.ben ille de türkçe dinle,türkçe izle demiyorum ki:S sadece böyle bir etkinlik insanlar müzik dinlesin diye değil, daha çok para kazanalım diye yapılıyor.coca cola nın günlüğü 0.7 centten işçi çalıştırmasından farksız...
  • düşyılmaz • 14 Nisan 2006 19:14 • #496912
    filozof ne demek ?

heavy metal den doğmuş tüm müzik türlerini dinlemek için canımı feda edebilecek bir eleman olan ben, neyse ya bağlayamadım ...salla!!!
  • düşyılmaz • 14 Nisan 2006 23:32 • #496924
    kes ulen
    canın ne dinlemek istiyosa dinle, laf söyleyen var mı
    müzik dinlemek için dinle, isyan etmek için değil, nasıl ki ticaret için müzik yapanı değilde müzik için yapanı dinliyorsan, al sazını mızrabını sadece müzik dinlemek için dinle.
    cellat yok, bıçak paslanmış, makine çalışmıyo, kral düşmüş, halk papyona bürünmüş, bu da başını giyotinin altına koymuş, hakıyırıyor, bedenimi alabilirsiniz ama ruhumu aslaaa!!

sıfır yedi sentmiş, dünya da her toplu girşimin maddi faydasının dokundugu bir kurum, müessese, kişi VAR.

sanki anasını satim, rakınkok para kazanıyo da, baışarak kazanmıyo. babsının hayrınamı yapıyo lan o organizasyonu.
    hepi topu bir organizasyon, niyeti iyiyse ne ala, ama çıkıpta naralar atma amanın bundan kellisi berabat, bundan gayrısı boş beleş.

bir kere emperyalizm dediğin şey, nasıl ki timsah et yer, canlı cansız farketmeden gebertir parçalar yer, sen de ona kızamazsın, aha da bu timsah gibidir.
    fantaymış koka kolaymış konversmiş, ben faşist de değilim,zart da değilim zurt da değilim, burda bir çok kişi ne düşündüğümü biliyor ama, benim, o DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEYİN TA KENDİSİ OLMADIGIMI, SADECE GEREKTİĞİNDE ONU SAVUNDUGUMU DA ben biliyorum.her ağzımı açışıumda yedi sent yedi sent diye inlemiyorum yani.
    önce insansın ulan ! insan !
    anti emperyalistmiş, insan olacaksın önce, hoşgörülü! anlayışlı!
    sonra antiemperyalist.

para kazanmak için düzenlenmiş bir organizasyona gitmemek değildir antiemperyalizm, ne de para kazanmak için organize edilmiş konsere alternatif konsere gitmektir.
    bu işin içinde antiemperyalizm mi arıyorsun ? o zaman git, amacı para kazanmak olmayan ve amacı kazanmak olana alternatif bir konser düzenle!

insanlar müzik dinlesin miş. kim yapıyor böyle organizasyon !
    barışarak mı?
    yemişim barışarak'ı, iki kelime türkçe konuşmayı öğrenmeden evvel kaşını gözünü deldiren sözümona gencin toplandıgı yerde ne antiemperyalizmi!

daha önce de söyledim, ne antiemperyalistler geldi ! Uğur Mumcu demedi mi, .. ben antiemperyalistim diye, dedi de ne yaptı, antiemperyalizmcilik oynadı, bir fiil.
    sen misin antiemperyalist.

ideolojiler, doğruluklarını kabul etmekle, savunulmazlar kardeşim benim !
  • ner • 14 Nisan 2006 23:46 • #496926
    "bikere sizin anti emper neper olmanız için ne avrupa ne amerika tarzı ulkelerin sanatçılarını gruplarını dınlememenız gerekıyor.."

harika tespit, gözlerim yaşardı, harika harika, 10 numara.

bunu diyen bunu da dedi, bkz: "hem nike giyiyorsun, hem de komunistim diyorsun, bunu nasıl iş?"

tabii tabii, kendi müziğimizi kendimiz yapalım da onu dinleyelim di mi? öncelikle anti-emperyalizm gibi bir tavıra tam anlamıyla haiz olabilmek için dünyanın kültürel mirasını iyice tanımak ve lokal milliyetçilikten uzak durmak gerekir. yani bugün türkiyesi'nin sözüm ona solcularının (ip, ulusalcı kanat falan kasdettiğim) hiçbir temellendirilmesi olmayan ikinci sınıf milliyetçilikleri anti-emperyalist duruş değildir. (bu arada birinci sınıf milliyetçiliğe kafam girsin, üçüncü sınıfa karşı apatiğim)

kavram karmaşası yaşamayın, daha çok okuyun, daha çok düşünün. daha sonra istediğiniz kadar kavram karmaşası yaşayın, ama abuk subuk argümanları dünyayı fethettim havası yakalamışlığınızla önümü(ze) sürmeyin.
  • tugrulyazgi • 15 Nisan 2006 13:06 • #496945
    Filozof değilim, reklamcı değilim, ünlü olma çabasında mıyım 'Evet'

Ünlü olmaktan kastım yaptığımız müzigi kitlelere ulaştırmak ve en iyi yaptığımız şeyi adam gibi yapmak. Bunu buradan mı sağlayacaksınız diye sorarsın sen şimdi ! küçük olmadan büyüyemezsin' diye cevap vereyim şimdiden. Saygılar sunuyorum.

Yazdıgım mesajların altına grubumuzun linkini atıyorum. Bundan doğal bir şey olamaz sanırım.
  • wallace • 15 Nisan 2006 21:56 • #496971
    hoşgörüden bahseden adam 1- piercing e k.. baş deldirmeye laf atmaz
    2-insanlara düşüncelerini duyuranlara düşünce suçlusu gözüyle bakmaz
    3-insanların düşüncelerine(1 kişinin bile düşüncesine) cevap yazarken kes ulen gibi abez bi giriş yapmaz.4-kimsenin bilgisini vs sini küçümsemez...(her şeyin kaymağı birilerine gidiyor,doğrudur.ama kaymağı yiyenlerin hep aynı kitle olması çok hoşuna gidiyor herhalde...)
  • darkscare99 • 16 Nisan 2006 00:07 • #496976
    emperyalizmle böyle mücadele edilmez!!!

rock n coke a katılanlara gurursuz demek yanlış..antiemperyalizm mücadelesi bunlarla yapılmaz arkadaşım..haa ben gitmem o ayrı,herkesin şahsi fikri,vicdanıdır..ama gideni de yargılayamazsın kapitalist diye..hepimiz yabancı marka sigara içiyoruz,hepimiz yabancı marka otomobillere biniyoruz,hepimiz kola içiyoruz,hepimiz nike ayakkabı giyiyoruz...neden?çünkü samsunun tadi iğrenç,tofaş arabalar kalitesiz,coca colanın tadı hiçbişeyde yok,nike gibi ayakkabı üretebilen yerli firmamız yok...emperyalizmle mücadele tüpraşı özelleştirmeye,genel sağlık sigortası kanununa,avrupa birliğine karşı olmakla yani sandıkta yapılır..daha iyisi olmadıkça vatandaş elbette kaliteli ürün tüketecek,kaliteli müzik nerdeyse oraya gidecektir..amaç daha iyisini üretmek olmalıdır..iyiyi seçeni suçlamak değil..bu ülke parsel parsel satılıyor,içi boşaltılıyor..kimsenin umrunda değil..rock n coke muş!!!daha öncelikli şeyler var ve bu rock n coke olayı siyaset üzerinden piyasa yapmaya çalışan tiplerin ağzına doladığı bişey(lafım sana değil wallace)..söylemek istediğim yapılacak çok şey var..ayrıca kapitalist olduğu kadar terbiyesiz de olan diğer arkadaşın tek dayanağı güçlünün güçsüzü ezmesidir bence..sanırım hiç güçsüz konumda kalmamış,ya da güçsüzlerin ezildiği bu çarktan rantını almakta olan bir kişi......
  • düşyılmaz • 16 Nisan 2006 00:18 • #496977
    cevap:
    1-sağ göğsümde piercing var
    2-düşüncesini duyururken ağzınsan tükürük akıtıyorsa biri, pek ala her gözle bakar bir diğeri
    3-yazılacak cevap, saygıdyuşma,temiz toplum, duyarlı gençlik, papyonlu bireyler felsefesiyle yazılsaydı evet, kes ulen olmazdı hitabı , zira, söz konusu değildir, çünkü fitil bir kere ateş almıştır
    4-kaymak tatlıdır, sana da verseler yersin. nasıl ki bekara karı boşamak kolaydır, kaymağı tamayanın da , iştahı yerinde olanlara sözümona bir siyasi görüş takınıp, afrikalıların yanında olması da kolaydır ( türkiyede bir forumdan )
  • düşyılmaz • 16 Nisan 2006 00:24 • #496979
    emperyalizmle böyle mücadele edilmez!!!

haha, sizde bayım çok kitap ve gazete okuyan birine benziyorsunuz
    . benim sıkıntım, kampüste birbirne bir afiş yüzünden giren iki sol örgüt mesela, benim sıkıntım, stv yi izleyip adamların kaliteli şeyler çıkarttıgını görüp, benim arkadaşlarımın işe yaramaz organizsyonlarla, hakkımızı isteriz, kahrolsun emperyalizm diye gottenbacak konserler düzenlemesi, benim sıkıntım, her b*ku bir b*k sanan, siyah ve beyazdanbaşka tanımayan, kendini, okudugu kitap, gazete sana, ve zeki geçinen devrimi akadaşlarımla, üzülüyorum onlar için, gelecek için.

kapitalist in ne demek oldugunu öğrenmişsin tebrik eder, gözlerinden öperim.

''güçsülerin ezildiği çarktan rant almak '' , selamvermeyi bilmeyen devrimcilerin jargonu.
    sınfın birincisi olmalısın sen ?? karnen pekiyi doludur heralde.

benim dedim sıkıntım böyle işte. yani, o çarka neresinden girecegini bilmeyen, gücünü , sizin yaptıgınız gibi , oarkın olgan dönüşü için harcayan(sözde herşeyin farkında olup ) kardeşlerim için.