Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

! SOAD IN GERÇEK YÜZÜNÜN KANITI !

• pentimento • 31 Mayıs 2006 15:21 • #500189
    haklısınız... daha önceden siteye girmiş bakmıştım ve bir hayli küfretmiştim... ama tavır almamız gerekenler sadece soad grubu değil bunu biliyoruz. ben bir link daha vermek isterim bunları okuyup 'ya abi aslında neler oluyor bir gündemi takip etmek lazım' diyenlere.. www.dusuntasin.org yahoo adresi olanlar buraya üye de olabilir ve hergün yazılan şeyleri gelen maillerle de takip edebilirler. güzel bir site arkadaşlar. en azından kimin ne mal olduğu gayet açık sergileniyor. tavsiye ettim bi girip bakın...
  • moroje • 31 Mayıs 2006 15:35 • #500190
    arkaşdaşım başlarım iskitine miskitine,ulan sen niye oturduğun yerden kalkıp insanların düzenini bozuyorsun_? ben geldim merhaba şimdi ben sizden güçlüyüm siz itaat ediceksiniz ben sizi koruyacağm bana vergi de vericeksiniz yoksa bak ordum var haaaa!! bu ne hayvanlıktır ya???peygamber efendimiz bile dini anlatırken davet ederken küfür yemiş taş yemiş çocuklardan ama saldırmamış,savunmuş....adamlar bize saldırdı biz onları yendik tamam.şimdi ne oldu adamların ordusu dağıldı o zaman bizim hakkımız var şimdi gidip onların ülkesini basarız nasıl olsa yendik..bu mu insanlık??
  • nalan81 • 31 Mayıs 2006 17:14 • #500193
    yaradılış diye bir düşünce bilimde ortadan kalkmış bizde hala din kültürü dersi var
    şu cümleyi yazmış olman bilimle ne kadar alakasız olduğunu anlamaya yeter de artar bile...
  • gokcen • 31 Mayıs 2006 17:16 • #500194
    konuyla ne alaka kurdun anlayamadım...yoksa ben mi başka bi başlık altında dolanıyorum
  • bigbooots • 31 Mayıs 2006 17:16 • #500195
    arkaşdaşım başlarım iskitine miskitine,ulan sen niye oturduğun yerden kalkıp insanların düzenini bozuyorsun_? ben geldim merhaba şimdi ben sizden güçlüyüm siz itaat ediceksiniz ben sizi koruyacağm bana vergi de vericeksiniz yoksa bak ordum var haaaa!! bu ne hayvanlıktır ya???peygamber efendimiz bile dini anlatırken davet ederken küfür yemiş taş yemiş çocuklardan ama saldırmamış,savunmuş....adamlar bize saldırdı biz onları yendik tamam.şimdi ne oldu adamların ordusu dağıldı o zaman bizim hakkımız var şimdi gidip onların ülkesini basarız nasıl olsa yendik..bu mu insanlık??

hz.muhammed döneminde güçlenen araplar, 4 halife döneminde fetihlerine başladı.. önce iran'ı ezen araplar, daha sonra orta asya'da türkler ile karşı karşıya geldi ki bu dönem de türk devletlerinin çalkantıda olduğu zamanlara denk gelir.. talas savaşında yenilen türkler'in kitleler halinde müslümanlığı kabul ettiği söylenir tarih kitaplarında.. peki bu sence gönül rızası ile mi olmuştur?? etkilenme olabilir, ama baskı ile de olabilir di mi?? neyse, savunduğun araplar da bu bahsettiğin durumu gerçekleştirmiş, türklere saldırmışlardır.. adı üstünde fetih!! peki nerde senin ümmetinin insanlığı??

bir başka husus da şu ki, türkler göçebe, savaşçı bir toplumdu.. barbar de, bilmem ne de.. ne dersen de.. hepsi doğru!! ama unuttuğun birkaç şey var..

- insanoğlunun gözü doymak bilmez, her zaman daha iyisini ister.. varoluştandır..
    - güçlü her zaman güçsüzü ezer.. doğanın kanunudur..
    - devletler neden fetih yapar, başka ülkelere saldırır?? o bölgelerin kaynaklarından yararlanmak, ekonomisini büyütmek için.. kısacası refaha ulaşmak için!! ama ilk başta belirtiğimden ötürü bu refaha ulaşmanın sonu gelmez.. açgözlülüktendir..
    - işte bu sebeple savaşlar olur ve tarihte savaş görmemiş devlet, millet göremezsin.. ya ezeceksin, ya ezileceksin.. sana kısacası realite diyorum, başka da bişey demiyorum!!
    - ha ben istemez miyim insanların barış içinde, az ile yetinmesini bilerek, eşit ve özgür olarak yaşamalarını, hayvandan farklarını ortaya koymalarını.. isterim.. ama nasıl diye de kendime sorarım.. galiba burada bir ÜTOPYA'dan bahsediyoruz..

kolay gelsin..
  • bigbooots • 31 Mayıs 2006 17:51 • #500196
    ''kendini türk hisseden herkes türk'tür!!''

ne güzel söylemiş mustafa kemal.. bu ülkede saf türk olduğunu iddia eden insan çoktur ama haklısın kaçı saf türktür?? çok değil.. ama iş saflıkta berraklıkta bitmiyor.. önemli olan hissetmek ve benimsemek.. bu işi çok gerilere götürürsen zaten işin içinden çıkamazsın.. en sonunda ''yeter ulan'' dersin ''adem ve havvadan geliyorum işte'' der güler geçersin.. ''insanım'' dersin!! ve sonra anlarsın faşizanlığın ne kadar b.ktan bir düşünce tarzı olduğunu..

bu ülke için konuşursak eğer.. tayyip'in belki de gündeme getirdiği en güzel konudur ''alt kimlik-üst kimlik'' muhabbeti.. senin alt kimliğin ne?? türk, kürt, laz, çerkez, tatar, vs.. üst kimliğin ne?? türk.. yani?? kürt asıllı türk vatandaşım ya da türkiyeliyim.. ne farkeder?? fas asıllı fransız vatandaşıyım, alman asıllı amerikan vatandaşıyım.. ne farkı var?? böyle basit konularla bizleri birbirimize düşürenlere ve uyutanlara lanet olsun!! bu konuda başa gelen hükümetlerimizin de çok hatası oldu, oraya girmicem..

şimdi bu açılan konuya dönüyorum.. bir milleti karalamaya dönük bir hareketten söz ediyoruz değil mi?? atatürk'ün ''yurtta barış cihanda barış'' sözünden sonra, cumhuriyetimiz hangi ülkenin istikrarına kastetmiş, hangi millete karalama çalışmalarına girmiştir?? ve işin ilginç yanı türkler'e yapılan bu hareketler, dolayısıyla türkiye'ye zarar vermekte ve yine bu ülkedeki 20küsür etnik milletten insana zarar vermektedir.. açın gözlerinizi!! ne olursan ol, tepki verip vermemek tercih meselesi.. ama zararı hepimize!!

ve son söz.. şu anda bu yaşadıklarımız belki de atalarımızın doğrusuyla yanlışıyla başarılı diyebileceğimiz tarihine karşılık bir ceza niteliğinde.. içine bu başarıyı sindirememiş ülke çok ortalıkta.. hatta sarmışlar dört bir tarafımızı da üstümüze üstümüze geliyolar.. ama şahsen ben yine de pişman değilim böyle bir tarihe sahip olduğum için.. çünkü bu hayatta önemli olan şeylerden bir tanesi de onurlu olabilmek!!

not: hani türkler şöyle yaptı, ermeniler böyle yaptı der, genelleriz ya herşeyi.. (ben de yapıyorum aynısını) aslında suç hükümdarlarda, padişahlarda, imparatorlarda, siyasetçilerde, politikacılarda, bürokraside, vs.. gibi gözükse de (kısacası baştakiler diyelim), aslında suç oyunlara alet olan insanlarda biraz da olsa.. yani belki insanları yönetilmeye alıştıranlarda, ya da yönetilmeye alışan insanoğlunda.. bilemiyorum..

bitti..
  • fizban • 31 Mayıs 2006 20:21 • #500201
    teşekürler. tam olarak da anlatmaya çalıştığım buydu. ama sen benden daha iyi ifade ettin. sağol.
    aynı fikirdeyiz aynen katılıyorum.
  • moroje • 31 Mayıs 2006 20:28 • #500202
    hak falan vermiyorum hocam.fetih metih yok yayılan müslümanlık var ve orda müslümanlığı tercih edenlere yapılan işkence var.bu bir savunmadır fetih denilen şey budur.onlar yurtlarında barınamadıkları için ordan kalkıp mekkeye medineye gelmek isterler ama gelmelerine izin verilmez yollarda öldürülürler.bu yüzden onalrı çekip alıcak bir el lazımdır oradan.bu da müslüman ordusu dur..
  • Necrophilliac • 31 Mayıs 2006 21:27 • #500203
    Len söylemiyim söylemiyim diyodum ama söyliycem; sanki adamlar bizden saklıyolardı bunları.Bizim bazı zekiyeler görmemezlikten geliyodu.Hala da gelirler gerçekten seviyolarsa..
  • syarar • 1 Haziran 2006 10:01 • #500235
    bu konuda yorum yapmayacağım ayrıntılı bilgi için mesaj atabilirsin çünkü burası müzik sitesi ayrıca mesaj da atma çünkü kimseye birşeyleri anlatmak zorunda değilim bunları buraya yazmamın nedeni de artık türk halkının mükemmel olmadığını anlatmak içindir yani kendimizi hala osmanlıda dünyaya hümkediyor sanmayalım