-
bence bu ikisinin yanında bir de beyin lazım :D
-
Beyin lazım değil , bak ben çalabiliyorum :P
Neyse konuya gelirsek , "yeteneğim yok , o yüzden gitar çalamıyorum" lafına her zaman uyuz olmuşumdur. Gitar çalmak özel bir yetenek gerektirmez ki! Ne kadar çok çalışırsan o kadar iyi bir gitarist olursun. Peki yeteneğin hiç mi bir etkisi yok? Var tabii ki , ama negatif değil pozitif yönde. Daha hızlı öğrenebilirsin , daha iyi çalarsın , tekniğin daha iyi oturur. Zaten adı üstünde "yetenek" :) "Yeteneğim yoktu , bıraktım gitarı" diyenelerin hemen hemen hepsi gitarı yeteri kadar sevmemiş ve bu yüzden yeteri kadar çalışmamış olanlardır :)
-
sanırım gitar çalmak sadece beyni 4 loba bölersek 3 lobunu geliştiriyormuş ama en çok piyonoda arttıyordu galiba. çünkü 10 parmak:D artı pedallar:D. gitarda sol elden bir gelişiyor zaten en çok o etkiliyor sonra sağ el en sonda beyni kullanmaydı galiba yanlışım varsa kusura bakmayın aklımda böyle kalmış:D
-
Tabii yetenek ki şart değil çalışarak herkes yapar. Yetenekli birinin 3 günde öğrenebileceği birşeyi yetenekli olmayan biri daha çok çalışarak 1 haftada öğrenir; ama sonunda öğrenir.
Sadece gitar değil; bence bütün entrümanlar için geçerli bu.
-
arkadaşlar nedir bu yetenek, bir bilen var mıdır bu kelimenin anlamını...
-
Ya yetenek gitarda pek işlemez.Diyelim ki yeteneğin var, ne yapıcan?6 yaşında gitara mı başlıycan?Bi kere parmakların daha olmamış olur gençken.O kadar ince parmakla çalamazsın.
Yetenekte Muhammed Suiçmez gibilerinde var(bkz. hiçbir eğitimi olmadan baterisinden gitarına Onset of Putrefaction'ı yazan çılgın Türk) Sende de olmayıversin:D
Yeteneği boşver, inek gibi çalış, tekniğini geliştir..
-
Dimi... aklın yolu bir ...
-
Bence bu çocukluktan gelen sesleri kavrayabilme başarısı.Bazısı eğitimsiz de olsa, biraz daha kolay algılayabilir.
-
valla arkadaşlar ben 6-7 ay önce bir arkadaşla birlikte başladım kendisi günde 1-2 saat uraşıyodu gitarla ben kafadan 8 saat fark atmış durumdayım ona kendisi de yeteniklisin felan diyordu yok dedim ne alaksı sen az çalışıyorsun hevesen az ben çok dedim olay galiba hırs da bitiyor..
-
E tabi..
Zaten kendinden daha iyi bir gitarist gördün mü ne diyceğin belli;
"Daha yeteneklisin." :D