-
rockın felsefesi mi olur be coni :)
kızlara asılmak.bunu rock felsefesi gibi acayip bi perspektif içine sıkıştırmayalım,çok saçma,gereksiz bi zaman kaybı olur..
hem felsefe dediğin öyle "nedir sizin felsefeniz?" sorusuna verilecek cevabı okuyup da anlaşılacak bi şey değildir..insanlar "felsefe" adı altında sade terim ve metod bilgisinin eğitimini bile 4 senede alıyolar,bi insanın ya da bi kavramın felsefesini çözmek asır sürebilir ;)
hem kimse de "felsefe için burdayız" yazmamış..
bi de hasta mısın sen ya :)
git,uyu..rock felsefesiymiş,bi de altında yazana bak..töbe töbeee
-
bu açıklama papa'nın açıklamasını geride bırakır....
-
Papa gibi bende düzeltme yapmak istiyorum bu eleştiri Türk rock müziği içindi. Batı Rock müziği için değil. Moğollar Bulutsuzluk özlemi ve benzeri birçok rock gurubu sahnede kendi şarkılarını doğru dürüst çalamıyorlar. nedeni prova yapmayı sevmiyorlar. oyüzden başarısızlar.
-
hah şimdi oldu :) türkçenin tınısındamı bir b.k var yoksa yapanlarmı iyi beceremiyor bilmiyorum ama gerçektende türklerde pek iş yok ne yazıkki
-
Bence fazla arabesk dinleyip etkisinde kalmış bir beyin yapısı mevcut. Görünüm Avrupai ama beyin yapısı hala Ortadoğulu bunu birtürlü aşamıyorlar. Birde bu piyasa müziği ne demekse buda etkili yani piyasaya uymassan para kazanamazsın mantığı da var. biraz sert olunca hemen saundu yumuşatma gereği duyuyorlar. Bu müziğin doğasına aykırı sanatçı özgür olmalı. Malesef ticari kaygılar türk rock müziğinin gelişmesini engelliyor. Beninm felsefem sanat için sanattır. (Cep doldurmak için sanat değil). Birde halk olarak pek yetenekli değiliz.
-
Halk olarak yeteneksiz olduğumuzu da nereden çıkardın.Hangi istatislik bunu söylüyor?
-
Çok iyi müzik yapan bir halk sayılmayız bencede şu piyasada
para kazanan ünlülere bakarsan ne kadar yeteneksiz olduğumuzu anlarsın sanırım
anket şart değil.
-
Sadece müzikte değil biz spordada başarılı değiliz Mesela atletizm şampiyonası izliyorum sanki men edilmişiz gibi hiçbir branşta ön elemeleri geçip finallere katılamıyoruz. Müzikte bir yozluk aldı başını gitti. Yok efendim Türk popu hamle yaptı felan diyorlardı üç beş sene evvel. Hani nerede o hamle merak ediyorum. Tarkanıda dünya starı diye yutturmaya kalktılar avrupada bir iki yerde alt gurup olarak çıktı, yemedi ve şimdi hiç sesleri çıkmıyor.
-
O halkın değil yönetimin başarısızlığıdır.Böyle bir hiyerarşi olduğunu biliyorsunuzdur herhalde?
-
işte bizim sorunumuz da tam buradan kaynaklanıyor sanki yöneticiler halktan ayrı bir tabakaymış gibi davranmamızdan bu da halen daha demokrasiye alışamamış olmamızdan. Diyeceksinizki ne ben nede babam göremedi bile saltanatı ama bunun cevabı eğitilme tarzımızda insanlar koyun sürüleri olarak yetiştiriliyor okullarda verilen tek felsefe milliyetçilik ondan sonrada ülke bazında başarısızlıklar yaşadığımızda "bizim hakkımızı yiyorlar" diyerek ağlaşıyoruz halbuki bunu yapacağımıza 'nasıl daha başarılı oluruz'u düşünsek çok daha iyi olmaz mı ?
Yöneticiler dediğimiz insanların değiştirilmesi kolay sorun başka biryerde...