-
Merak etme canım, telif hakkı alınırken şarkının yüzde olarak belirtilen bir kısmını araklamak yasaklanıyor, o yüzdelik sınıra kadar her türlü arak yasaldır. Ha ben the clash de dinlemem kurban da, arak mı değil mi orasını gerçekten bilemem; ancak albümde şarkının kime ait olduğunun yazıyor olması, şarkının telif hakkının alınmış olması asla arak olmadığını göstermez.
-
Merak etme canım, telif hakkı alınırken şarkının yüzde olarak belirtilen bir kısmını araklamak yasaklanıyor, o yüzdelik sınıra kadar her türlü arak yasaldır. Ha ben the clash de dinlemem kurban da, arak mı değil mi orasını gerçekten bilemem; ancak albümde şarkının kime ait olduğunun yazıyor olması, şarkının telif hakkının alınmış olması asla arak olmadığını göstermez.
zaten sarkının kime ait oldugu belliyse bu arak olmaz ki... yani hersey yasal çercevede yapılmıs.. aslında benide ilgilendirmez!!
ben neden kurbanı savunuyorum ki... sanırım yerli grup oldugu için!!
-
Pentagram yerli melodiler kullandı diye eleştirildi , küçümsendi , hatta "metal değildir" bile dendi...
Kurban böyle şeyler denedi diye küçümsendi , eleştirildi , "nesini seviyorsunuz?" diye soruldu...
Tamam anlaşıldı , çok seviyorsunuz batının kültürünü , herkes sever biraz , ama kendi kültürünüze düşman olmayın bari...
Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın nesi kötü? Yazık ya , gerçekten yazık ...
-
benı tanıyanlar bılırler forumda butun turk rock gruplarına adeta nefret kustum ama kurban ın yerı farklıdır hatta bı tek kurbanı severım kurban ıyıdır kurban guzeldır kurban bas agrısına ıyı gelır dertlılere sıfadır ben bırlesmesını ıstıyorum ayrıca ne beklıyosunuz hakkaten merak edıyorum yurkıyeden dream theater gıbı bı grup da cıksa kı bı kac tane cok saglam grup var onu da begenmezsınız kurban ıyı ıste
-
zevk meselesi tabii.
ama kurban bence türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi rock gruplarından biridir.
gelme
dur gitme gibi şarkıları gerçekten çok güzeller.
ve bence türkiye'de yapılan en iyi cover albümünün sahipleridir.
keşke birleşseler!
-
Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın nesi kötü? Yazık ya , gerçekten yazık
Ben kötü demiyorum ki.Nerden çıkardın anlamadım.Yazıyı okudunmu emin olamadım şimdi.Ben diyorum ki zaten meydanda yeterince Cover şarkı var,insan biraz yaratıcı olur gidip sarı çizmeli mehmet ağa yı coverlamak olmaz.Yabancı albümlere bakarsanız adamlar çok fazla cover yapmazlar albümlerinde genelde yaparlarsa konserlerde yaparlar ama kurban albümlerinde BAŞARISIZ coverlar mevcut.
-
uyut beni en güzel şarkısıdır kanımca..hikayesi şöyleymiş;
sarki ile ilgili deniz yılmaz sunlari soylemiştir:
uyut beni , afrikalıyla allah arasındaki konuşmadır.afrikalı , çünkü hep açlık sembolü olmuştur kendisi.aç olanın allaha isyanını anlatır.afrikalı allaha adil olmadığını söyler , allah sa afrikalının adaleti yanlış anladığını , hiç bi yarattığını kayırmadığını söyler ve şafkatlidir.afrikalının sitemi karşısında gerçeği anlatır , aslında inancın ne olduğunu ve bunu yaparken hep çocuğuymuş gibi davranır ve dediğim gibi şefkatlidir.ama afrikalı kendini 2 çocuklu bir ailenin sevilmeyeni gibi hissettiğinden bunu kaldıramaz ve allaha "uyut beni" yani canımı al der.bu şarkıya esin kaynağı olan afrikalı heykeliyse çok sevdiğim ve akrabam olan çok yetenekli bir heykel traş abime ait.cem çalış.şartlar el vermediği için heykeltraşlığa pek devam edemedi.şimdi uzaklarda bi yerlerde öğretmenlik yapıyor.yine de mutlu olduğuna eminim.ama içinden bi şey kopmuş gibidir.çünkü elleri çamura şekil veremiyo.dedim ya şartlar diye.neyse,kurbanı bitirmek benim haddime değil.ben kurban denize nokta koydum.bunu herkes böyle bilsin.
.......................................................................
he bu arada uyut beni şarkısının içindeki "aaaa ıhhhh" feryatları ise afrikalının açlığını bilen ve ona yardım etmek yerine kendini kırbaçlayarak günah çıkardığını zanneden biz zavallı tokların feryadıdır.kısaca tokun mastürbasyonu diyebiliriz.
.......................................................................
he unutmadan , sakın ola yanılmayın.afrikalı şarkı içinde bi sembol.sakın ola açları illa afrika da aramaya kalkmayın.dün matematik dersinde herkesin ortasında aşşağılayarak kırdığınız sınıf arkadaşınız , her an saldırmaya hazır olan ve öfkenizle beslenen önyargınıza mağruz kalan karşıt fikirli insan kardeşiniz , köpekleri daha sempatik bulduğunuz için yemek vermediğiniz kedi
v.s. kısacası sevgi ve şefkatinizden yoksun kalan her canlı zaten aç. "
-
çok güzelmiş deniz abim yine son noktayı koymuş :) bu şarkıyı zaten sefiyorum ama hikayesini okuduktan sonra dinledim bi tuhaf oldum...
-
-
seksendort mu onu rock muzık yapıyo mu sayıyosun sen kurbanla seksendort u nasıl kıyaslıyanbilırsın sence adil mi bu.???