-
hep merak etmişimdir yaşlı ninelerin bize baktığında gözlerindeki ifadenin kaynağını?
aslında söylenildiği gibi gerçektende bizler iğrenç tiplermiyiz?
bu gençlik kötüyemi gidiyor?
-
rock ve metal satanistlerin kendilerine yandaş bulmak amacıyla kullandıkları müzik türü olduğu için bir süre sonra bütün rock ve metal dinleyicileri satanist olarak görülmeye başlanmış bu bir nedeni olabilir.. bir de metalin isyan müziği olması geliyor aklıma
-
güzel yaklaşım bence=)
-
oda sebep ama eskiden yeniye adapte olamama olayı da var. Nedense daha yararlı olsada eski düzeni bozacağı için yeni olan çoğu şey toplumumuzda kabul görmüyor. Rock v.b müzik türleri de öyle. Bu konuda çok kişiyle tartışmış, çok kişiye anlatmış olmama rağmen bazı gerikafalı büyüklerim(gelenekçi anlamında söylüyorum hakaret değil) senin dediğin gibi bunun bir satanist müziği olduğu konusunda ısrarlılar ve neden ısrar ettiklerini bilmiyorlar.
Servis şöförümle radyo ekseni açtığımda aramızda geçen diyalog :
Ş - bu ne böyle
Ben - şarkı
Ş - ne anlıyosun bundan yabancı söylüyo bu
Ben - müzik evrenseldir
Ş - dinleme böyle şeyler (bu sırada frekansı değiştirir)
-
bana da lisede hocalar sordukları zaman blues dinliyorum diyordum.
-
neden çünkü kendilerinde bu cesaret yoktur. :)
kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ya o hesap işte...
mesela gitar çalmayı bilseler korkmasalar ve abuk subuk önyargıları kafalarından atsalar en kral rocker veya gitarist olurlar ama korkuyolar dedim ya..
-
Bence bu tarz sorular, rock ve metal müzik dinlemeyen insanların oluşturduğu bir ortamda sorulursa daha sağlıklı cevaplar alınır. Çünkü burdaki üyelerin yüzde doksanından fazlası bu tarz müzik dinliyor. Dolayısıyla verecekleri cevaplar hep bu tarzı savunur nitelikte olacaktır. Bu müziği sevmeyen insanlara sorun bakalım neden sevmiyorlarmış. ;)
-
verecekleri cevap belli zaten:
hani hardrock türü bir şarkı çalarken,
'offf kapat şunu başım şişti' gibi gibi..
ve ayrıca özellikle black+death metal yapanların kullandıkları kılık kıyafet,rockla alakası olmayan ve hatta olanların bazılarına bile çok itici geldiğinden hafif rock müzikle uğraşanlara/dinleyenlere bile satanist gözüyle bakılmaya başlandı..
diye düşünüyorum.
-
bende çok sıkıldım..keşke sadece dediğiniz gib yaşlı insanlar böyle olsa.. okula üzerimde Iron Maiden tshirt ü ile gittim..üfff ne anlıyosun bunlardan, bune yaaa.. gibi yorumlar geldi.. tabi birkaç tane rock dinleyen var onlar dışında..
-
Rock-metal müzik dinleyenler, dinlemeyenleri önyargılı davranmakla suçlarlar çoğu kez. Ama görüyorum ki rock-metal müzik dinleyenler de dinlemeyenlere karşı önyargılı. "Verecekleri cevap malum." diyeceğinize bir sorun bakalım ne diyecekler. Evet, aldığınız cevaplar birbirine benziyor olabilir ama çoğunluk böyle diyor diye hiç başka bir cevap almayacaksınız sanmayın. Bence sormakta ve onların söyleyeceklerini dinlemekte yarar var.
Örneğin benim ablam sevmez metal müziği. Ben eskiden evde dinlerdim, dolayısıyla onun da kulağına girerdi metal müzik ezgileri ama sevemedi, zorla değil ya. Bir gün sordum neden sevmediğini. Sanatçının insanlara örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. "Düzene isyan edebilirler, mevcut sistemi eleştirebilirler, çarpıklıkları insanların yüzüne vurabilirler, bu çok normal. Ama müzikal anlamda benim hoşuma gitmiyor. Ayrıca savaşı eleştirdiğini, dünyanın acımasız düzenine karşı çıktığını iddia ederek müzik yapan insanların sahnede yarasa kafası ısırıp koparması, sürekli işkenceden ve ölümden bahsetmesi, kan revan içinde albüm kapakları ve klipler hazırlaması nasıl bir çelişki? Ayrıca sanatçı insanlara iyi örnek olmalıdır. Onları bir sürü genç insan dinliyor ve izliyor, bu ciddi bir sorumluluktur." demişti.