-
Sizce neden müzik tarihine adını kazıyan bestecilerin tümü erkektir? Kompozitörlük erkek işidir mi dersiniz, yoksa zamanın tabuları mı kompozitörlüğü erkeklere yklemiştir.. Buyurun :)
saygılar
-
tabu mabu meselesi değil; her şeyin, herkezin bir kapasitesi vardır. dişilerin de malesef müzikal anlamdaki becerilerinin bir sınırı var.
-
Bence biraz da bazı insanların bu konuya ön yargılı yaklaşmalarından dolayı olsa gerek.Bu şekilde düşünenler için müzik ne kadar evrenseldir ve tamamen hislere dayanan böyle bi olay nasıl kalıplara sokulabilir bu da ayrı bi tartışma konusu tabi...
-
dişilerin de malesef müzikal anlamdaki becerilerinin bir sınırı var.
kime ve neye göre? anlayamadım...
-
Bence erkekler matematiksel konulara daha meraklılar. Sebep bu. (Tabii notayla beste yapanlardan bahsediyorum. Piyasadaki bir günde yazılan parçalardan değil.) Beste yapmak matematiksel bir şeydir. Elbette insana ilham veren bir duygu olması da çok önemlidir ama sonrası müziğin matematiğine kalır. Erkeklerin de böyle şeylere daha meraklı ve daha yatkın olduklarını düşünüyorum.
-
kızlar güzellik abidesi erkekler çöp tenekesi
böylede bir önerme var
buna ne diceksiniz peki hadi bakalım
bu arada beste işinde kadınların daha başarılı olmasını beklersin duygusal filanlar ya
-
müzik erkek işidir , kadınların kafası basmaz :P
-
tüm yargılara rağmen erkekler bayanlardan çok daha duygusal bence ve bunu artıya çevirmeyi biliyorlar. bir de erkekler müzik konusunda objektif güzel müziğe budur diyorlar ama bayanlarda objektiflikten genel itibariyle söz etmek zor gibi
-
Dişilerin üstün olamayacağı konular var müzik gibi, mesela Dünyaya şekil vermiş ismini duyurmuş bir kadın bilgin varmıdır?
-
jeanne d'arc var bildiğim kadarıyla fransanın ulusal kahramanı gibi bişey ayrıca tüm dünyada başlattığı akım dünyaya baya bir şekil verdi sanırım sonunda yaktılar demekki erkeklerde kadınlara tahammül edememe gibi bir durum sözkonusu