onu genel olarak söylemiştim örnek olarak vermiştim dediğin gibi para için durmadan opera beste siparişi alıyodu çünkü hayatta herşey para üzerine kurulu çıkıp biriside "vay gerçekten bu bir dahi aman tanrım" diye yardım etmemiş bahsettiğin gibi mozart yerine başka bi besteci yazmam gerekirdi haklısın o konuda burdan tekrar başlığın konusuna dönmek için yazıyorum amaç karın doyurmak olunca mozart bile aç kalıyosa karısı ne yapsın ? yani o dönemdeki şartlarda mozart bile bu durumda kalmış başka bir bayan nası onun kadar ünlü olsun ?
yazı dilini sevmiyorum dediklerim tamamen farklı bi gözle bakılıp farklı anlaşılıyor pff yanlış anlamak içinde özel bir çaba sarfetmek lazım tabi o konuya girmiyorum.
sana katılıyorum. örneğin sen de Formula1 de çok iyi pilot olabilecek bir kabiliyeti barındırıyor olabilirsin. bu güne kadar bırak kullanmayı, tekerlek bile görmemiş olabilirsin.yapacak bişey yok, tanrının verdiği bir yetenekten ömrün boyunca faydalanamayacaksın.
bahsettiğimiz bu değil.
niceleri var ki; F*ckin Anadol ile yollara çıkmış, Sonra Allah ta "yürü ya kulum" demiş...
tekrar söliyim genel olarak baktım kim bilir fırsat verilse ne annelerden mozartlar çıkacak insanın yapısı böyledir yani sen şimdi hem yemek yapıp bulaşık çamaşır yıkayıp hem koca dayağı yiyip 2 çocuğunada bakıp böyle ünlü bir sanatçı olabilir misin ? jaklin çarkçıyı araştırcam ama 1 tane çıkar 2 tane çıkar jaklin çarkçı ailesinin ya da birilerinin mutlaka bir maddi desteği vardır ki öyle başarılara imza atabilsin yoksa bu ülkede şartlar belli kasımpaşada (bak gene genel başbakanı örnek vermeyin -_- (varoş kesim kısaca)) oturup klasik müzik dinleyen kaç kişi tanıyosunuz ?
yadsınamaz bir gerçek vardır ki hemen hemen her dalda erkek egemenliği var. evet başarılı kadınlar da var, müzik sektöründe türkiye'de gözlerinizin önünde bir kadın var mesela:sezen aksu. başka yere bakmanıza gerek yok yani.
yüzyıllar öncesini düşünürsek toplumda kadının statüsü itibariyle saygı görememesi, yaptıkları işlerin ciddiye alınmaması bunun temel nedenlerinden biridir diyebilirim.
ben inanaıyorum ki sanat aşkıyla yanıp tutuşan bir çok kadın vardı ama bir şekilde vazgeçirilip toplum baskısıyla anne olmaya zorlandı.kadınlarda erkekler kadar mücadeleci bir ruh olmadığı için(zayıf bir yapıya sahip olduklarından)pes edip eylem olarak sanattan vazgeçmiş olabilirler.ama yüreklerinde hep bir ukte kaldığına eminim.
van gogh'a bile zamanında yaptığı işin beş para etmez olduğunu söylemişlerdi ama o yaptığı şeyin onun ayrılamaz bir parçası olduğunu düşünüp mücadele etti. fakat adam öldükten sonra ancak eserleri değer kazandı.
eğer tarihte bu gibi yeteneklere sahip kadınlar da mücadele edebilecek gücü bulsalardı eminim şu an onlardan konuşuyor olurduk.
kadınlar genelde çocuk büyütmekten, çamaşır, bulaşık yıkamaktan pek zaman bulamamışlardır efem saygılar
bu düşünceyi destekliyorum.
Çocuk sevmeyen bir dişi gördünüzmü? ya da Çocuk yapmayı istemeyen?
Hayatları bakış açıları bu tip şeylere programlıdır. sevişmek gibi yani mantık aramamak lazım hayvansal bir içgüdülenme diyelim.
e doğal olarak ta erkeklerin programlandıkları noktalar Kapasitelerinin ve doğalarının elverişli olduğu yönler oluyor.
müzikal yetenek , yaratıcılık, İstek, Hırs...