Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden ?.. (haydi bakalım..) :)

• tolqing • 13 Temmuz 2007 17:14 • #529186
    arkadas saka yapmak istedi galiba
  • tolqing • 13 Temmuz 2007 17:15 • #529187
    marie curie
  • tolqing • 13 Temmuz 2007 17:24 • #529188
    erkek egemenliginden ve egolarindan dolayi,hele de buyuk kompozitorlerin zamanina bakarsak beethoven ,mozart...cagin geregi kadinlar herzaman yetenekli ve istekli de olsalar dikkate alinmiyolardi.
    beethoven i anlamak filmini izlemediyseniz oneririm,gercek bir olaydir beethovenin en karmasik en deli doneminde kimden destek ve guc aldigini anlatir...
  • andresson • 13 Temmuz 2007 18:00 • #529189
    erkek egemenliginden ve egolarindan dolayi,hele de buyuk kompozitorlerin zamanina bakarsak beethoven ,mozart...cagin geregi kadinlar herzaman yetenekli ve istekli de olsalar dikkate alinmiyolardi.
    beethoven i anlamak filmini izlemediyseniz oneririm,gercek bir olaydir beethovenin en karmasik en deli doneminde kimden destek ve guc aldigini anlatir

Şimdi bir kere kimse o zamanda kadınların elini kolunu bağlamıyordu yapmamışlar yatmışlar işte koskoca konteslerin filan çoğu piyano dersi almıyormuydu e o zaman beste de yaparlar ve yayınlarlardı. Sen o kadınları o kadar güçsüz mü sanıyorsun ?

Günümüzde gerçekten bu işe gönül vermiş kadınlar Dead Can Dance vokalisti Lisa Gerard,Rachel Portman, Eleni Karaindreu gibi tek tük ama sağlam besteciler var demek ki beste yapamadıkları da doğru değil.

Ayrıca bir kadın olmak ( olabilen için diyorum ) bence besteci olmaktan daha zordur.
  • DrumBanger • 13 Temmuz 2007 19:36 • #529190
    Hani "Aaa Dünyada kadın-erkek eşitliği var" gözüyle bakmayın bu konuya . Gerçekçi olmak gerek biraz . Erkekler müzikle ilgili her konuda her zaman kadınlardan öndeydi bundan dolayı bence böyle bir fark var . Hemen atlamayın öyle feminist feminist "Ne demekmiş o?" tarzından . Gerçekçi olmak çok büyük bir artıdır .
  • Single_FACTOR • 13 Temmuz 2007 20:12 • #529192
    Bilgin dedim...
  • Single_FACTOR • 13 Temmuz 2007 20:15 • #529193
    Ayrıca bir kadın olmak ( olabilen için diyorum ) bence besteci olmaktan daha zordur.

kadın olmanın zorluklarına girersek kolay kolay çıkamayız,
    mesela hayatta her girişimi deneyebilirsin ama hep bir emniyet kemerin vardır. dikiş tutturamayınca evlen çoluğa çocuğa karış, erkeğin de sana baksın. çok zor harbiden.
  • syarar • 13 Temmuz 2007 20:18 • #529195
    bence tamamen çevresel etkenler. "bayan"ların o yıllarda pasif olmasından kaynaklanıyor olabilir. ne bileyim.. avrupa o zaman avrupa değildi bu kadar... kadınlar sanatı düşünecek kadar özgür değillerdi...
  • violoncellist • 14 Temmuz 2007 02:21 • #529208
    ben konunun yeteri kadar saptığını düşünüyorum arkadaşlar! benim sorduğum gene olarak müzik değil, farkındaysanız müziği biraz spesifiklesitirip kompozitörlük alanında sordum sorularımı. lütfen bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız, daha mutlu olurum.
    başka bir konu ise şu..
    Şimdi bir kere kimse o zamanda kadınların elini kolunu bağlamıyordu yapmamışlar yatmışlar işte koskoca konteslerin filan çoğu piyano dersi almıyormuydu e o zaman beste de yaparlar ve yayınlarlardı. Sen o kadınları o kadar güçsüz mü sanıyorsun ?

birincisi enstruman çalan herkes beste yapamaz
    ikincisi evet o dönemde bir nevi kadınların elleri kolları bağlıydı, her ne kadar sen kabul etmesen de..

kimse kusura bakmasın ama ben bu konuyu sadece fikirlerinizi merak ettiğim için açmıştım. 'erkek her zaman kadından daha üstündür' ya da 'ne alakası var canım, kadın her zaman ön planda olmalıdır' gibi cevaplar alacağımı düşünmediğim için açmıştım daha doğrusu! bilmem anlatabildim mi..

saygılar
  • terör_katina • 14 Temmuz 2007 17:23 • #529217
    umarım şakadır!!