Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden ?.. (haydi bakalım..) :)

• violoncellist • 14 Temmuz 2007 20:47 • #529247
    bayan metal vokali istemiyoruz !

burda ne erkeklerin kadınları istemediklerinden bahsediyoruz, ne de metal müzikte bayan vokale ihtiyaç var mı'yı analiz ediyoruz.. Kadınların seçme ve seçilme hakkı için yazılanlardan bahsetmek dahi istemiyorum(!)

sanırım büyük bir hataydı bu başlığı açmak. ben düşünmüştüm ki herkes taraf tutmaksızın bu konuyla ilgili fikirlerini paylaşır ve 'birbirlerinin fikirlerine saygı göstererek' seviyeli bir tartışma ortamı oluşur.. yanılmışım :) kusura bakmayın! keşke 'ajdar sizce nasıl şarkı söylüyor?' ya da 'Kim bizi ne kadar beğeniyor' gibi bir konuyla çıksaydım karşınıza da, 'beyin fırtınası'yaratsaydınız gönlünüzce!

saygılar (!)
  • SlipknotSlave • 14 Temmuz 2007 20:48 • #529248
    bi de marie claire vardı o neydi :S
  • SlipknotSlave • 14 Temmuz 2007 20:52 • #529249
    sana emokid bi kız bulcam maddark bu duygusallığı doya doya yaşatacak sana ehe
  • violoncellist • 14 Temmuz 2007 20:53 • #529250
    kadınlar genelde çocuk büyütmekten, çamaşır, bulaşık yıkamaktan pek zaman bulamamışlardır efem saygılar

..sonra da Türkiye neden böyle, değil mi.. bakış açısına bakar mısın? hayran kaldım gerçekten pratik zekana!

saygılar
  • sadecemüzik • 14 Temmuz 2007 20:53 • #529251
    "andresson" da yazmış kadınların o dönemlerde piyano ve müzik eğitimi aldığını.

violoncellist de yazmış enstrüman çalmakla beste yapmanın apayrı şeyler olduğunu.

dönem şartları zordu diyorsanız eğer Mozartın, Bethovenin vs tüm diğer erkek kompozitörlerinde ortaya çıkması ve kendilerini ıspat etmesi tereyağından kıl çeker gibi olmamıştır.

Elbetten tereyağından kıl çeker gibi olmaz. Hiçkimse adını müzik tarihine tereyağından kıl çeker gibi altın harflerle yazdıramaz. Biz o dönemin toplumsal koşullarının kadınlar için daha elverişsiz olduğunu söyemeye ya da düşündürmeye çalışıyoruz.

Yetenek varsa bir yerlerde patlar ve tüm kısıtlama engellemelere rağmen mutlaka sınırları delerdi değilmi.

Keman çalmaya çok yetenekli bir çocuk Anadolu'da yaşıyor olsun ve hayatında hiç keman sesi duymamış, hiç keman görmemiş olsun. Patlayabilir mi sence? Boşuna mı diyor çocuk gelişim uzmanları "Çocuklarınızın yeteneklerini 'keşfedin.'" diye?
  • SlipknotSlave • 14 Temmuz 2007 21:04 • #529252

herkes düşüncelerini söylemiş zaten seçme hakkı bile bu komzütörlüğü etkileyen bi faktör onun farkında bile değilsin sadece olay neden şu şu değildir olmasını bekliyorsan olamaz farklı düşünceler ve görüşler var
    örneğin:
    başarılı olsalardı duyurabilirlerdi denmiş
    Savunduğun düşünceyi ıspatlayabilir misin? Yani beni ikna edebilecek kanıt var mı elinde kadınların müziğe yetenekleri 'olmadığına' dair? Çünkü konuşmak çok kolay, herkesin beyninde faklı düşünceler var, bu da seninki. Ama madem bu kadar şiddetli savunabiliyorsun düşünceni, elinde arkasına dayanabileceğin kanıtlar olmalı diye düşünüyorum.

saygılar
    demişsin. başarılı bi bayan komzütür yokki duyuramamış ismini mutlaka vardır besteciler bilmemneler ama mozart püsür kadar ismini duyuramamıştır. işini iyi yapan her zaman yüceltilir bakma sen ve de ilk insandan beri kadınlar çocuk doğurur büyütür yemek yapar bakar çamaşır bulaşık uğraşır bu yüzden annelik kutsal bir terimdir erkelerde savaşır yemek getirir evine para kazanır bilmemne meslek olarak bakarsan müzisyenlikte para kazanılan bir meslektir mozart para kazanıyodu karısıda ona yemek yapıyodu ne var yani bunda şimdi ? sen saygı göstermiyosun fikirlere karşı ya da gösteriyosun düşüncelerin neler sonucu oluştuğu düşüncelerini açıklayan kişinin yaşı şusu busu bunlara göre analiz etmiyosun ya da feministsin (bence bir ruhsal bozukluktur) kendine yediremiyosun.
  • SlipknotSlave • 14 Temmuz 2007 21:06 • #529253
    latince bi söz vardır omnia vincit amor - aşk herşeyin üstesinden gelir
    müzik aşkıda gelirdi bencede !
  • SlipknotSlave • 14 Temmuz 2007 21:08 • #529254
    ee ne var gerçeği değiştiremezsin annen çamaşırlarını evin bulaşıklarını yıkamasaydı seni emzirmeseydi şu an bunlara burda saygılar diyemezdin ama ha çok zenginsindir uşak tutarsın yapar o herşeyi öyle bakıyorsan olaya bilemiycem
  • sadecemüzik • 14 Temmuz 2007 21:09 • #529255

müzisyenlikte para kazanılan bir meslektir mozart para kazanıyodu karısıda ona yemek yapıyodu

Pardon ama bu noktayı mercek altın almam gerektiğini düşündüm:
    Mozart para kazanamıyordu. Hatta parasızlıktan öldü de diyebiliriz. Parası olmadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldü vs. Para için durmadan opera, beste siparişi alıyordu. Belki de çok genç yaşta ölmüş olmasına rağmen 60-70 yaşına kadar yaşayan bir bestecinin eser sayısına denk eser vermesinin sebebi bu. Ayrıca karısı da bir süre sonra onu terk etti. Yemek yapmadı yani.
  • sadecemüzik • 14 Temmuz 2007 21:12 • #529256
    Çok abartmışsın. Yani kadınlar ya ev kadını olurlar ya da uşak tutup iş hayatlarında başarılı olurlar şeklinde yakaşmışsın. Jaklin Çarkçı da bir anne, üstelik uşağı yok, ama hem Türkiye'de hem yurt dışında önemli başarılara imza attı.