Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

:: DaVuLCuLaR MeKaNı ::

• HardrocK • 26 Nisan 2005 19:32 • #542716
    Zil - Aksesuar

Zaten bendeki Dave Weckl ın Back to basic videosu.Cidden çok işe yarıyor.
    Abicim Ankara da nerde satılır bilmem ama ben derimki sen telefonla İstanbul dan getirt istediğin şeyi.Çünkü İstanbul da cidden alet-edevatlar çok daha ucuz.Mesela ben ordan samatya takımını burdan 45$ daha ucuza getirttim.

The Wolfram
  • fates_warning • 26 Nisan 2005 22:56 • #542718
    Yaw ne yapcan o veleti = )

sımon phılıphs ın eğitim cd si güzel...jack dejonette in de güzel..steve gadd ın up close cd si de gayet iyi...
  • jubei • 27 Nisan 2005 03:37 • #542721
    Simon Philips - Polyrhythm

Simon Philips'in polyrhythm lerle ilgili bi videosunu indirmiştim internetten.ilk izlediğimde hiç bişe anlamamıştım.4 üstüne 6 gibi abidik gubidik şeyler gösteriyodu.sonra bi yerden chartları elime geçti.o zaman anladım ne kadar zevkli bişe olduğunu.

kick 4/4 sayarken trampette 4ün üstüne 2 tane 3leme(toplamda 6 vuruş) koymayı deneyin.3lemeler 8lik olmayacak,onlar da 4lük nota olacak.
  • HardrocK • 27 Nisan 2005 06:02 • #542722

Anlamadım :S

The Wolfram
  • wogon • 27 Nisan 2005 08:35 • #542723

Sanırım buna 3'lü gruplar deniyor alttaki gibi uygulamaları da var.

Kick ve trampeti 3 lü bir grup olarak düşünüp 4/4 lük ritmin içinde ardarda çalıyorsun. Dediğin gibi 3'leme yapmadan. kick yerine tomları koyup trampetleri de ghost yaptın mı... tadından yenmez :) 3'lü grubun herhangi bir yerinden başlarsan oluşan groovlar da cabası.

kick ve trampetle bir üçlü grup
    hh: x-x-x-x-|x-x-x-x-|x-x-x-x-
    kc: x-----x-|----x---|--x-----
    sn: --x-x---|x-x---x-|x---x-x-

ritmi tekrar yakalayana kadar uygulanır ...

Yukarıdaki metni bir kelime işlemciye paste edip fontu courrier yaparsanız daha anlaşılır olacak galiba... Ben böyle şeyler yazmayı hiç bilmem de...
  • jonathan25 • 27 Nisan 2005 17:12 • #542724
    faydalı adam nası belli ediyor kendini

bn bu steye dün üye oldm,bende yeni başlıcam hatta önmzdki hafta başlcm bateriye söledklrne dkkt etcm sağol...(biraz komk old ama gençliğme ver=))
  • HardrocK • 27 Nisan 2005 17:34 • #542727

Trampeti ghost yapsan iyi olurda gerisi hikaye gibi geldi bana...

The Wolfram
  • blind faithles • 27 Nisan 2005 18:00 • #542728
    faydalı adam nası belli ediyor kendini

valla abi faydalı adam davulun başına oturunca direk pata küte girmez önce ısınır hi hatla ve trampetle oynar sonra olaya girer bunlara dikkat lütfen
  • blind faithles • 27 Nisan 2005 18:02 • #542729
    Yeni bir soru:

öncelikle double stroke ve finger control tekniğini yutman seri bir şekilde yapman gerekir sonrası gelir zaten
  • blind faithles • 27 Nisan 2005 18:24 • #542730
    ya abi bende 5a kullanıyorum genelde vic firth ama bu super 5a dikkatimi çekti ve hiç göremedim hangi markada var