Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

:: DaVuLCuLaR MeKaNı ::

• HardrocK • 19 Mart 2005 19:54 • #542137
    iyi oldu valla sağolasın:)

The Wolfram
  • kemikemik • 22 Mart 2005 13:08 • #542180
    online baget satışı yapan bi site hakkında bi bilgin varsa.yardımcı olursan sevinirim..
  • maximus • 22 Mart 2005 22:36 • #542182
    İnternetten müzikle ilgili hiç alışveriş yapmadığım için bilemeyeceğim.
  • jubei • 23 Mart 2005 01:05 • #542185
    twin pedalla yapılanlar tek pedalla yapılabilir.buna en güzel örnek JoJo Mayer adlı İsviçreli davulcudur.pedal üzerinde kaydırma tekniğini çok iyi bilmek lazım bunun için de çok disiplinli bir biçimde çalışmak lazım.ayağını pedalın topuk bölümüne biraz yaklaştır ve tokmağa doğru ayağını kaydırarak çalmayı dene.ilk seferinde zorlanırsın yapamazsın.sakın moralin bozulmasın.çalışmaya devam et.eninde sonunda mutlaka başarırsın.

hızlı çalmaktan önce straight çalman lazım.metronomu kesinlikle kaçırmaman lazım.bunun için temel stick control egzersizleri ve rudimentleri bitirmen gerekir.hızlı çalmak için mutlaka ve mutlaka endurance(dayanıklılık) ve parmak egzersizlerini çalışman lazım.çünkü belli bir süre sonra bilekler iflas eder.bu her davulcu için geçerlidir.hiçkimse robot değildir.bu süreyi uzatmak için kesinlikle dayanıklılık çalışmalarını yapman lazım.metronomda tempoyu 100 yaparak başlayabilirsin.5 er dakika boyunca 8lik,16lık single stroke çalış önce.daha sonra double stroke lara geç.tempoyu yavaş yavaş arttırarak buna devam et.sadece dayanıklılık çalışması yetmez tabi.parmak egzersizlerini de yapmak gerekir.baş parmak ve işaret parmağıyla baget tutulan yere fulcrum(denge noktası) denir.orta parmak 3.,yüzük parmağı 4. ve serçe parmağı 5. parmaktır.parmak egzersizleri önce fulcrum la başlar.tek bagetle trampet üzerinde bilek oynatmadan sadece fulcrum yardımıyla çalışılır.daha sonra diğer parmaklar aynı egzersizi yapar.

sonuçta iyi çalmak disiplinli çalışmaya bağlıdır.bana göre bir davulcunun bu temel egzersizleri kesinlikle bitirmesi gerekir.herkese kolay gelsin.
  • WitchHunteR • 24 Mart 2005 18:52 • #542191
    öncelikle epeydir garaja bakamıyordum (malumiş güç) bunun için özür.neyse topik güzel faydalı.
    yaw adını unuttum(bunuyorum)iron maiden in davulcusunun dediği bir laf var, şöyle:sağ ayağım varken sola gerek yok. diye .esprili hoş ama tabi heavy metal davulcuları için twin genede vazgeçilmezdir.yani bir trash ritminde hi-hat aç kapa nereye kadar.onun için twin lazım,güçlü,gerekli bir alet bence.tabii abartmadan yani "twin çalabiliyorum" o zaman dıgı dıgı başka birşey yok olmaz.bu arada her ritm tek pedalla atılmaz bence her ritmin akustik davulla atılamayacağı gibi.ama bu noktada yeni başlayan arkadaşlar için (orjinal adını bilmiyorum) benim vur-it dediğim önce pedalın ortasına basıp daha sonra ayağımızı ileri doğru ittirerek yaptığımız ve oldukça az enerji harcanan çalım tekniğini de öğrenmelerini tavsiye ediyorum.
    ayrıca aklıma gelmişken ekleyeceğim birşey var:müzik ruhla yapılır ve gaza alet çalarken gaza gelmek oldukça normaldir ve insan o anda herşeyi unutabilir yani kolumu fazla sallamayım aman parmak hareketleriyle çalıyım ne bileyim şöyle vurayım böyle çalayım bir anda unutulabilir.onun için noormal şartlarda davul çalmak için çok güçlü bir adam olmaya gerek olmasada çalarken kendinizden geçme ihtimaliniz varsa (benim gibi) biraz kondisyon iyidir. neyse şimdilik bu kadar umarım gene yazabilirim.

!!be rock!!
  • Biaxident • 28 Mart 2005 23:11 • #542223
    Davul insanlari,
    Pearl tk100 pad seti almayi dusunuyorum da bu sete veya hakkinda bilgiye sahip olan biri beni aydinlatabilir mi? Tuşesi nasildir, rebound vs. davul hissi verir mi, bileklerimi gelistirmem icin gerekli sertlige sahip midir, nedir ne degildir?
  • pesimist • 28 Mart 2005 23:14 • #542224
    Ben Pearl tk100 pad seti gördüm...

saygılarımla
    pesimist
  • karete • 28 Mart 2005 23:19 • #542225
    bildiğiniz davul programı var mı?

Cafer
  • pesimist • 28 Mart 2005 23:25 • #542226
    Ben davul programı gördüm...

cafer ismi bana kötü şeyler hatırlatıyor...
    küçükken şekerimi elimden almıştı namussuz cafer...

saygılarımla
    pesimist
  • Biaxident • 29 Mart 2005 06:35 • #542231
    pearl tk100

pesimist,
    peki malzemesine filan bakma firsatin oldu mu, alet kaliteli midir degil midir? benim gorme sansim yok ondan kopuyor tum bu delalet kararsiz kaldim gormedigim mali almak konusunda..