Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

:: DaVuLCuLaR MeKaNı ::

• Broccollie • 8 Şubat 2005 20:49 • #541443
    Yeni başlayanlara seslenmek istiyorum ben...
    Öncelikle bileklerinizi mutlaka açmalısınız.Her gün,boş vakitlerinizde,bilekleri esnetin,ısıtın,iyice gerin.Bu alıştırmayı (maalesef) sonsuza kadar yapmalısınız...Ayrıca bagetleri tutarken, denge noktasının 3 parmak altından tutun.Kesinlikle başparmagınızla bageti sıkıştırıp sıkı sıkı tutmayın.Eliniz rahat olsun.
    Kolay gelsin..
  • SpikY • 9 Şubat 2005 14:31 • #541468
    Zaten twin atmak zor demedim . Zor gelenlere aslında zor olmadığını çalışırlarsa atabileceklerini yazdım.Ama bişiy var ki her tek pedal kullanan twin atamaz ama twin atan tek pedalı çok rahat kullanır.Arkadaşlar twin de kulanın ayrı bi tadı vardır....
  • __killingHAND_ • 9 Şubat 2005 17:26 • #541471
    valla herkes kafasına göre ben kendi düşünfüklerimi yazdım dediğin doğru aslında yere çalışmakla pedala çalışmak farklı doğru söylüyorsun yazdıklarımı böyle anlamanın nedeni olayı tam olarak açmamamdır...
  • fates_warning • 9 Şubat 2005 18:23 • #541475
    twin kullanan tek pedalı kullanır diye kesin bişey söylenemez...benim sölediğim tek pedalın ilk olarak çok iyi öğrenilmesidir.hemen twine başlarsınız bu sizi kolaya alıştırır...bazı ritimler vardır twinlede atılır tek pedallada atılır.ama tek pedalı halletmeden twine geçenler bu ritimleri tek pedalla atamıyolar malesef...hi-hat bass davul kombinasyonlarıda tek pedala dahildir bu arada unutmayalım....
  • HardrocK • 9 Şubat 2005 22:32 • #541481
    Abi bi bizim grubun kaydına takıldım 4-5 gün girmedim foruma,mekana destek gelmiş yaw çok duygulandım ağlicam şimdi :)

E o zaman bende birkaç yorum yapayım:)

Arkadaşlar çift kros kullanmak tabi ki zordur aynı zamanda öyle abartılacak kadarda kas gerektirmez,yukarıda "yere daba daba diye çok rahat vuranı ama pedal üstünde hiçbirşey yapamayanları gördüm" demiş bende kelimesi kelimesine katılıyorum.Tamamen ayağın pedal üstündei dengesine bağlı twin pedal kullanımı...

Bir arkadaşta yalıtım için yumurta kabını önermiş,arkadaşım yumurta kabı sesin dışarı çıkmamasında hiç bir rol oynamaz,sadece ortamdaki soundu kalite yapar.İzolasyon çok masraflı bir iş.Onun için izolasyon yapılacak odanın en iç kısmına önce izocam döşeniyor,daha sonra üstüne naylon köpük sıkılıyor ve bir kat alçıpandan sonra tekrar bir izocam katı konuyor.En üste ise o yumurta kabına benzeyen süngerimsi madde sesin duvarlarda yansımaması için konuluyor...

Ben şimdi birşey soracam diğer davulcu arkadaşlara,
    Yaw şu trampeti aşırı hızlı kullananlar var (örneğin askeri filmlerde veya askerde(!) benim tek sorunum bu kadar hızlı trampet vuruşlarını uzun süre yapamamak,önerileriniz nedir bu durumda???

The Wolfram
  • SpikY • 10 Şubat 2005 19:21 • #541511
    baget tutuşu biraz farklı okadar.Yaparsın.. 3 parmakla tut ve çok sıkma kendi kendine yapmaya başlarsın ve hızlanırsın
  • HardrocK • 11 Şubat 2005 22:32 • #541550
    Valla evde öss stresi olunca davulda evde yok dolayısıyla çalışamıyorum trampette,ama geliştircem bu vuruşları :P
  • UN-cower • 11 Şubat 2005 23:36 • #541555
    Arkadaşlar ben one ın krosunda takılıyorum acaba pedalları aşağıya basarak mı vurmalı yoksa klasik geriye kadar çekmeli mi ayrıca daha hızlı nasıl yapabilirim 6 tane krosu ardı ardına yapmak zor oluyo YALVARIRIM YARDIM
  • HardrocK • 12 Şubat 2005 13:03 • #541565
    Abi One da arkası arkasına tam 9 tane kros vuruşu var 6 tane değil:)
    6 tanesini yapabilirsin bence tek yapman gereken biraz pratik yapman.İlk başlarda ayağını geriye çek ve pedalın ucuna basarak (yerle aynı seviyede olacak şekilde) çal o zaman çok rahat yaparsın ama bu böyle gitmez çünkü ayağını tam pedala oturtman lazım ama o biraz zaman ister sen alışıncaya kadar dediğim gibi yap yaparsın:)

The Wolfram
  • Infusion • 12 Şubat 2005 20:16 • #541574
    benim de bildiğim one da 6 kros vuruşu var..
    UN-cower eğer twine yeni başlıyosan doğrudan one dan başlamak büyük hata olur. başlarda direk olarak pedalı saydırmak yerine basit vuruşları dene. zayıf olan ayağını geliştir, ona yüklen. ayaklarını geliştirmen için teknikler var onlara bi bak. gerisi gelir zaten. fazla zorlanmazsın. diğer yerleri HardrocK söylemiş zaten..