-
arkadaslar bu olay konusunda tek yapman1z gereken double stroke olayini anlamak ve gelistirmektir.hersey bunlarla yap1lmakta.b1z oorend1k ve en az1ndan yapab1ld1kler1m1z agzinizi ac1k b1rak1r
-
Abi davul çalıyorsun tabi ki biraz katlanacaksın yüksek sese;ki bence çok güzel sesi:)
Sanırım metal dinlemiyorsun pek eğer dinlesen alışmış olman gerekirdi:)Walkman de son ses dinlemiyormusun hiç???Onun gibi birşey bu da.
The Wolfram
-
arkadaşlar buradaki muhabbeti davul kolonilerine de taşıyalım..
birde benim başka bir sorum daha olacak.. şimdi önünüze mvö'den veya herhangi bir gruptan bir parça konuldu. gitarlar felan , vokaller şarkıya ayak uyduruyor. ama davul nasıl uyduracak?
çevremdeki davul çalanlara soruyorum işte nasıl çıkıyosunuz konserlere felan diye. onlar şarkıyı 3-5 kez dinleyip, eğer çıkarabiliryorsa nota olarak çıkartıp çalışıyorlarmış. ya da daha çok dinleyip kulaktan çalmaya çalışıyorlarmış. yani bir baterist işte herhangi bir parçanın notaları ile çalışsa daha sağlam bişi ortaya çıkmaz mı?
şahsen ben şuan yeni yeni alışıyorum davula. ve notalarla çalışmak daha hoşuma gidiyor. çünkü notalarla çalıştığında ne metronomu kaçırıyorsun, ne de fazla vuruş yapıyorsun. daha sağlam oluyor kanaatimce..
yani davulcular gelipte ' evet solo gitar şunu yaptığında ben crash'e vurucam, şunu yağtığında şu ritme geçicem ' diye düşünüyorlar.. ne kadar doğru orası tartışılır, hatta tartışmaya bile gerek olduğunu düşünmüyorum..
siz nasıl çalıyorsunz? hangi teknikleri uyguluyorsunuz..
-
arkadaşlar iyi çalma diye bir muhabbet yoktur ÇOK ÇALIŞMA muhabbeti vardır benim düşüncem yeni başlan arkadaşlar moralinizi bozmayın sadece işi takip edin bol bol dinleyin ve izleyin
kendimden örnek verirsem konserleri ön taraftan izlemem ne yapar yapar davulcuyunun arkasına geçerim bu bir örnek yine söylüyorum moralinizi bozmayın sadece çalışın nasıl geliştiğinizi bile anlamıyacaksınız herkese saygılar....
-
faydalı adam nası belli ediyor kendini
buna cevap yazmak çok zor.öncelikle girişken olduğun için seni kutlarım arkadaşım.ben daha sitede yeniyim oyüzden ulaşamadık birbirimize.bende baget tutmadan başlayacağım
bageti elimize aldığımızda başparmak ile baget paralel olmalı buna stick control deniliyor başparmak bagete hakim olurken bileğimizden güç alıyoruz zaten bateri koldan çalınmaz
saygılarımla
-
yumurta biyolü:)
yumurta biyolleri vardı
-
yumurta biyolü:)
yumurta biyolleri vardır 24'lü bunları strafora toplu iğneyle geçirin böylece ses büyük bir şekilde yalıtım altına alınacaklardır
-
Peki Twin Pedal hakında ne düşünüyorsunuz.Gerekli mi yoksa aynı işi tek ayakla da yapabilirim mi diyorsunuz.Saygılarımla...
------------Pri-S-onG-----------------
-
twinle yaptığın işleri asla tek ayakla yapamazsın!
rock, alternative, grunge falan takılıyorsan twine ihtiyacın yok ama metal çalacam diyorsan twin önemli bi aksesuar oluyor.
twinle şarkılar daha canlanır, asil durur, ritmler güçlenir.
gereli bi alettir kısaca!
-
Abi twin pedal ı kullanmaya gerek var mı demişsin de o hangi tür müzik yaptığına bağlı.Twin pedalı metal parçalarda kullanman çok önemli...
Bi arkadaşta notalımı çalayım kulaktan mı diyor.Ona da bir cevap verelim.
Abi eğer yeni başladıysan notayla çal,çünkü daha nerde ne yapılacağını tam bilemezsin.Ha eğer 2-4 yıldır çalıyorsan zaten senin kulaktan çıkardığın müzik notalara tam oturur yani(anlatabildim sanırım:)
The Wolfram