eski bir davulcu olarak mekanı takip edeceğim ama sizler gibi herşeye katılma imkanım olmaz.
ancak yeni başlayanlara metod ve nota konusunda mail ile ders notu yolluyorum. bunun mesajını da ders verenler ders isteyenler içinde notlar gönderiyorum diye yayınlamıştım. beni oradan bulabilirsiniz.
mekanınız güzel umarım forumlar da güzel olur.
yavuz
uzun zamandır yavaş işleyen bu mekanın daha hızlanacağını görüyorum. benden de mail ile ders notlarını isteyenler epeyce çoğaldı. sanırım metodlu çalışmaya meraklı arkadaşlar çok... benimki parasız olduğu için epey rağbet görecek. Herkes para derdi çekiyor tabii.
metronomun ve pedin varsa single double paradidle ları nota ile yukardan aşağıya çalış gerekirse karşına ayna al bagetlerin aynı derecede açılıyomu açılmıyomu kontrol et tuşeni oturttur ne bileyim yap bişeyler işte:))))
askerliğini bando mızıkada tremola es trampetçi olarak yapmış bir arkadaşınız olarak naçizane tavsiyem trampete baget yordamıyla şaplaklar atmak yerine bagetleri baş ve işaret parmaklarınız arasında çevirerek trampeti okşamanızdır.
ilk önce şu twinle yapılanların tek ayakla da yapılabilmesi sorusuna cevap vereyim : evet yapılabilir. ben yapamıyorum tabi ama ismini hatırlamasam da bunu yapan davulcular vardı. bir vuruş topuk yerde bir vuruş topuk havada olacak şekilde bunu yapabilirsiniz (aylarca çalıştıktan sonra).
hihat te 32 lik saydırmak için (6:00 taki gibi) 60 metronomdan başlayıp 4'er metronom hızlanıp her metronomda yaklaşık 5 dakika olmak üzere single çalışman lazım. 16 lık single çalarken aralarda 32 likler saydır. tabi bunları varsa pad de çalış. haftada en az bir gün birer saat çalışırsan böyle kısa sürede yapmaya başlarsın. çok zor birşey değil zaten
biraz karışık oldu galiba :)