Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

korsan mevzusu

• Single_FACTOR • 30 Aralık 2004 18:28 • #560218
    Yeni çıkmış bir grup hoşunuza gitti, eğer kimse orjinal almaz ise onlar nasıl yükselebilir ki?

Dostum; anlamamakta direniyorsun senin baban Cd kaset satışı yapıyor galiba?
    ABD de bir CD nin satış fiyatı burada olduğu gibi asgari ücretin 10/1 i değil! ok?
    Burada Müzik sektörü işin endistriyel olayının öyle bokunu çıkarttı ki, fakirin müzik dinlemeye hakkı yok. Anlıyormusun bu öyle boğazdan kesmekle, kız arkadaşla gezmeyi kısmakla olmaz: adam zaten yiyecek ekmek zor buluyor... sonra gidecek 30 milyona CD alacak ha!

korsanın sorumlusu ne sensin ne müzik üreten insanlar nede ben değilim.
    Bunun tek sorumlusu Paraya doymayan, müziğe sanat olarak değil kuyumculuk gibi bakan müzik patronlarıdır.
    inşallah kimse orjinal cd-kaset almaz da akılları başlarına gelir biraz da olsa düşünmeye başlarlar.
  • Single_FACTOR • 31 Aralık 2004 10:23 • #560219
    Orjinal alan az olduğu için satış iyi olmuyor.Büyük gruplarda yaptıkları albümlerin değerini bildikleri için iyi para istiyorlar şirketlerden.Fakat satış olmadığı için yeterince basılmıyor.Daha fazlasını hak ediyolar

Saçmalığın boyutunu kavrayamıyorsunuz;
    Bir holyywood filmi kaça çekiliyor bilen varmı? Yüzüklerin efendisi 300milyon$ a çekildi.Peki en fazla 10milyon$ a yapılan bir müzik albümü neden orjinal vcd lerin türkiyede satış fiyatı 10 milyonken bir müzik cdsi 25-35 milyon?

Pahalıya mal oluyorsa buyur işte ikisi de kültür bakanlığından onaylı ikisinin de telif hakkı var.ikisi de bandrollü vs üstelik filmlerden ekmek yiyen insan sayısı da daha fazla?

Bunun cevabını üstteki yazdıklarımda bulabilirsiniz.
    Son olarak ta :yabancı albüm maliyeyinin aslında yerli albüm maliyetinden daha ucuz olduğunu biliyormuydunuz?
    sizce yacancı bir albüme para vermek bizi enayi yerine koymazmı?
  • gizli_vadi • 31 Aralık 2004 10:42 • #560220
    adam zaten yiyecek ekmek zor buluyor... sonra gidecek 30 milyona CD alacak ha!

ekmek bulamayan korsan cd ciler mi?
    korsan cdcilere karşı sıkı önlemler var...
    Ama internet 'ten indirilen mp3 ler için henüz birşey yok...
    sadece avrupa da tespit edilen bazı kullanıcılar...
    indirdikleri müziklerin tutarını ödemesi isteniyor...
    tabi bahsettiğim binlerce mp3..10 000 euro tutarında...
    aslında istense internet şebekeleri bu download sitelerini..
    bir kalemde siler...
    ama şu an bilgisayar satışları...internetle..cazip halde...
    hoşçakalın
  • gizli_vadi • 31 Aralık 2004 12:00 • #560221
    single factor sana katılmıyorum...
    film endüstrisiyle..müzik arasında fark var...
    filmler sinemalarda oynuyor...orada sürümden kazanıyorlar..
    birçok ülkede izleniyor filmler...
    vdc lerin görüntü kalitesi düşük...
    dvd almak istenirse...o zaman fiyat belli oluyor...
    bye...
  • thirteenthroom • 1 Ocak 2005 00:39 • #560223
    benim kastettiğim yeni gruplar değil tabi şimdi kornun linkin parkın veya metallicanın paraya ihtiyacı mı var yani? ıggh cık kesinlikle ayrıca americada adam çapulcu da olsa gidip orjinal cd alıyo onlarda korsan cd yok ki!! yani anlıycan adamlar alacağını alıyo americadan avrupadan çunki elemanların parası var bizim yokk dolayısiyle clonela cdleri..
  • Single_FACTOR • 1 Ocak 2005 03:14 • #560224
    single factor sana katılmıyorum...

Gizli_vadi ben sana katılıyorum, ama gülmekten. beni güldürdün allah ta seni güldürsün haydi rastgele...
  • gizli_vadi • 1 Ocak 2005 11:23 • #560225
    :)
  • gizli_vadi • 2 Ocak 2005 00:54 • #560232
    abi...cd istermisin?
    cd lazım mı?
  • Single_FACTOR • 2 Ocak 2005 02:19 • #560234
    Eyvallah. e aştık olayı artık telekom sağolsun. Ama seni kırmayayım çok ısrar ettin. hadi alayım sar bana bitane şöyle iyisinden olsun..:)
  • Withoutgod • 5 Ocak 2005 13:06 • #560257
    arkadaşların da dediği gibi askari ücretin 10 da 1 i cd ye verilmez.bende müzik yapıyorum verilen emeğin az olmadığını biliyorum ama herkezin imkanı yetmiyor.şunuda söyleyebilirim müzisyen adam bi şekilde geçiniyor siz onu dert etmeyin... imkanı olan adamın içine dert olur gider orjinalini alır zaten.elimden geldiğince beğendiğim 2-3 gurubun orjinal albümlerini alıyorum,kendimce beğendiğim tarza bi katkım oluyor....