Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

korsan mevzusu

  • Serpent_King • 26 Temmuz 2005 00:39 • #561477
    Bak bi cd diosun bi kaset diyosun bi maliyet diyosun o zaman ben sana İMÇ nin başına geçmeni tavsiye edip güzel bir mesleğin olmasını , ilerde mutlu huzurlu bir hayat yaşamanı diliyorum , o senin düşüncense başkasına empoze etmen için arkandan hödükleyen yoksa bu kadar kasmana gerek yok.Ha yok ben kasıcam seni de korsan almaktan zevk alır , ya da aldığın için pişman olmamamlısın moduna sokmaksa hevesin boşuna çabalıyosun , eğer bir şeyde emek varsa , sanatçılık varsa , 150 milyonsa o albüm , paran yetmiyorsa alma , aç radyonu dinle.Çünkü o sanatçı o eserini iki günde yapmıyor tamam haklısın çok pahalı ...Ama bu pahalılığı korsan alarak , yaşasın heeey korsan var ne güzel müzik zevkimiz dinmiyor alıyoruz rahat rahat dinliyoruz triplerine girerek portesto ediceksen yanlış yoldasın demektir {["[bana göre"]"]}.

    Tabi bu Türkiye için bir eğitim süreci.Bir kaç sene sonra insanlar korsan cd lerin çabuk bozulduğunu , içinde eksik şarkılar olduğunu , muhafaza edilmesi mümkün bir koleksiyon yapamayacaklarını , bilinçsiz tüketici olduklarını anlayacak , belki orjinal albüm alamayacak ama en azından verdiği paranın belli bir zaman sonra nereye gittiğini anlayacak.Eğer müziğe bu açıdan önem veriyor ve başkasının üzerinde gecelerini döktüğü şeyi , kimine göre hiçbir şekilde helal olmayan yoldan eline geçirmek ve bundan vicdan azabı duymuyorsan benim yapabileceğim birşey yok ben duyuyorum sen de bana burda duymamalısın deme hakkına ve lüksüne sahip diğilsin.

    Ayrıca kendin de söylemişsin 3 kola bir kaset fiyatınaydı diye.Şimdi niye uçuk fiyatta üstelik cd maliyeti kasetten daha ucuz olan bir materyal olmasına rağmen , salak mı bu imç dediğin yerdeki adamlar ? niye korsandan az daha pahalı çıkarıp tüm piyasayı ele geçirmiyorlar ? Daha az satıp daha az kar edince daha mı zevkli oluyor bu işler ? ya da onlar asıl korsanı yapan insanlar mı :) Bunu araştıralım korsana deli gibi para vermek yerine bence :)

    Şunu da öğrenmek gerek diye düşünüyorum : yaşadığınız ülkenin türkiye olduğunu , yanlız müzik ya da yazılım endüstrilerinde pahalılık olmadığını , bir internet bağlantısının da diğer ülkelere oranla çok uçuk pahalı olduğunu , elektronik de , müzik aletinde de , köprü geçişinde de ve daha bilimum yerinde pahalılıklarla dolu olduğunu unutmayın....burda hindistan malı 800 euro olan gitarın japon ve çok daha iyi versiyonu amerikada ya da avrupada neden 500 dolar oluyor bunu bi araştırmak lazım.Türkiye şartı denen kriteri de bir elinize alın.

    Biri sanatçılar albümden kazanmasa da , gece kulüplerinde bilmemnerde kazanır demiş mesela.Bu ülkede birtek onlar mı var ? kıçını başını açan , onla bununla beraber olan insanlar mı var sadece bu işle uğraşan türkiyede ? Bu ülkede klasik müzikle uğraşan ya da bilmemne metal grubu olan hep yeraltında saklı duran ama kendinden birşeyler yapıp biraz para kazanmak isteyen insanlar da mı gece klüplerinde çıkıp şarkı sölicekler ? Onların kazanacağı gemliyor aklınıza nedense hep erotik pozlar veren gereksiz insanlar geliyor.

    Neyse sonuçta öyle ya da böyle kendinize göre haklısınız ya da haksızsınız pahalıysa almazsın , korsanını almak zorunda diğilsin sonuçta emek yeniyor mu yenmiyor mu buna bakarım ben...e cevap da yeniyor olduğuna göre olay bitmiştir.Şimdi sakın ben yiyorum emeği çok lezzetli üstüne de soğuk su içiyorum önemli olan benim müzik zevkim demeyin..ya da diyin ya farketmez ben anlatmak istediğimi anlattım içim yeterince rahat olmasa da elimden geldiğince emeğe saygı duyacağım...
  • Single_FACTOR • 26 Temmuz 2005 15:27 • #561478
    amma kasmışsın istediğini al ,stediğini alma ben sana niye karışayım

    unutma ki ARZ > TALEP işi bunlar
    eğer bu anlayışla benim asgari ücretin 1/10 unu vererek CD almamı istiyorlsrsa kusura bakmasınlar ben o işe alet olmam.
    korsan alırım. korsan engellenemez bu yüzden Müzik patronlarının yapaağı tek şey korsanla rekabet etmek. o da fiyatlarını indirmekle münkün olur.
    dediğin doğru. Mesela eğer paran varsa Mercedese binersin ama o mercedes hiiçbirzaman Tofaş şahin kalitesinde ve maliyetinde olmadı dünyada. bundan 10-15 sene önce de alamazdın şimdi de alamazsın.
    bunların yaptığı şahini mercedes fiyatına satmak.
    kapiş?
  • Serpent_King • 26 Temmuz 2005 16:19 • #561480
    O zaman almazsın mercedesi...alamıyosun diye de gidip sahtesini ve yasal olmayanını almak zorunda diğilsin , suç işlemezsin sen kapiş ?

    verdiğin örnek de çok güzel ya..

    geçen gün tahtakale de mercedes gördüm 500 milyondu filan :) dışarda 50 milyar ya :)asıofjasdjgısdjgıoajoıdjgajsjgaocgjıjıoagaıjfgoja

    abi otomotivle müzik endüstrisi arasında ne biçim bir fark var kel alaka.Hem sen benim tüm yazdıklarımı kendi üstüne alınıyosun ben korsan yaşasın , sağolsun korsan , yuppiiiiiiii korsan diyen adamlara laf söylüyorum ikide bir kalkıp gocunuyosun ben napiyim uzun yazı yazmıyım da allah allah...
  • Single_FACTOR • 26 Temmuz 2005 19:27 • #561481
    Yo sen gocunmuşsun benim söylediklerime.
    Körü körüne savunduğun değerleri iyice araştır. yurt dışında ne kadara satılıyor ortalama hayat standartlarında bu oran nedir.
    öğren de gel.
    senin mantığınla kimse Yurt dışından da Gitar- ekipman getirmesin öyleyse.o da korsan neticede.burada tünelden filan 3. kalite malları orjinalinin 3katı daha pahalısına alıp kazık yemeye devam edelim.
  • Single_FACTOR • 26 Temmuz 2005 20:13 • #561485
    peki oldu hahaha.
  • Single_FACTOR • 27 Temmuz 2005 23:03 • #561488
    abi otomotivle müzik endüstrisi arasında ne biçim bir fark var kel alaka.


    Anlama güçlüğü çektiğin için öyle bir benzetme yaptım.
    gene anlayamamışsın;konuyu elma hesabıyla da anlatabilirim.

    Emek savunuculuğu ve adalet temsilciliği yapan birinin;
    ben korsan cd hiç almadım ama kaset ya da telif hakkı olmayan mp3 dolu odam
    demesi tiraji komik bir durum.

    bugün öğrenilen ders neymiş? ;
    bir değeri savunmak için yaptıklarının da konuştuklarını desteklemesi gerekiyormuş...
  • nazmiyyeaah • 27 Temmuz 2005 23:44 • #561489
    korsan almak zorunda kalınabilir belki ama bari gizlice yap. böyle dengesiz bir hareketi "alenen yapmaya utanarak" yap bayım, olmaz mı? ulu orta burnunu karıştır ayıplamam, kendi ayıbındır. ama sevdiğini "iddia ettiğin" insanlara, sanatçılara karşı ayıp etme... inşallah bigün seni korsan alırken enseler sevdiğin bi müzisyen ve en nefret ettiğin kişi olur, müzikten de nefret edersin.

    dediğim gibi, yapıyosan bari çaktırma da saygısızlığını yüceltme.
  • Single_FACTOR • 28 Temmuz 2005 00:52 • #561490
    bana mı?
  • shadowinthesun • 28 Temmuz 2005 13:57 • #561491
    bütün korsan alanlara,alıp da kendini haklı görenlere,görüp de hak yemenin reklamını yapanlara,yapıp da egosunu tatmin edenlere,edip de yaşamaya çalışanlara(malum ego tatmini yaşamsal bir konu,yoksa mutlu olamazsın),çalışıp da korsan kalitesinde hayat yaşayanlara

    dır bence...
  • craSSa • 28 Temmuz 2005 18:10 • #561492
    -Falancanın filanca albümü geldi mi?
    -Geldi. Vereyim mi?
    -Lütfen.
    -İki dakka bekle burda.
    -Tamam.

    2 dk. sonra:

    -Buyur.
    -Abi orijinal yok mu?
    -Var da ne yapıcan. Çektik getirdik işte.
    -E mümkünse orijinalini alsam.
    -Enayi misin züppe misin onu anlamadım.
    -Emeğe saygılıyım. Orijinal alıyorum, korsanı da lanetliyorum.
    -Lütfen lanetleme. Ya bak ben sana albüm resmini falan da fotokopi çekeyim ok anlaştık mı?
    -Şu orijinali vericek misin gideyim mi?
    -Güzel kardeşim, orijinale o kadar para verene kadar, gel ben sana bütün albümlerini MP3 çekeyim. Hem sen kazan, hem ben kazanayım.
    -Sanatçı b*k yesin ha?
    -Bu işler böyle. Biz nereden ekmek yiyoruz sanıyosun. Orijinalden 3 kuruş kazanıyosak korsandan 5 kuruş kazanıyoruz. Hem o sanatçı dediğin çıkıp iki şarkı söylüyor milyarları götürüyor. Biz mi yiyelim b*ku?
    -Başka iş mi kalmadı ekmek yiyecek? Haram yediğinizin, suç işlediğinizin farkında mısınız? Yaptığınız hırsızlıktan başka birşey değil.
    -Hürrrppp... Çay söyliyim mi sana da?
    -Ya karşıda orijinalleri var işte ver birisini. Neden uğraştırıyosun beni?
    -Soğuk bişey?
    -Anlaşıldı. Boşuna zaman harcıyorum.
    -O karşıdakiler göstermelik gülüm. Polis-savar onlar.
    -Şaşırmamalı.
    -Eee bizde böyle. Yerse...
    -Peki size hayırlı işler. Ay pardon ne dedim ben ya.
    -Hüop nereye? CD ne olacak?
    -Kalsın. Onu da çoğaltır satarsınız.
    -Çay söylediydim?
    -Hasbin...