Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

18 mart anısına dondurulmak pahasına. Nur içinde yatın.

• Affedilmeyen • 18 Mart 2005 00:47 • #567417
    Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin
    Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
    Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer,
    O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer.

Boşanır sırtlara, vadilere, sağnak sağnak.
    Kafa göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak
    Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
    Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
    Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
    Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
    Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.

Mehmet Akif ERSOY
  • Affedilmeyen • 18 Mart 2005 00:51 • #567418
    Yıl 1915
    18'indeyiz Martın.
    Kendine gel biraz!
    Pek tekin değildi Çanakkale'nin suyu,
    Geçilmez bu boğaz...
    Geçilmez bu boğaz...
    Bizi
    Ne topun yıldırır,
    Ne kurşunun.
    Çünkü artık
    Başladı cengimiz.
    Er meydanında bulunmaz dengimiz...
    Sen misin Mustafa Kemal'im ileri diyen?
    İşte fırladık siperden.
    Sırtına yüklenmiş kahraman
    Seyit 276 kiloluk mermiyi,
    Koşuyor bataryasına ateşler içinden.
    Bu mermi denizlere gömecek Elizabet'i Buvet'i...
    Yanıyor bugün Anafartalar yanıyor,
    Denizler yanıyor,
    Dağlar yanıyor.
    Zafer bizimdir artık
    Düşman zırhlıları batıyor...
    Türk'üm,
    Muzaffer olarak doğmuşuz bir kere.
    Bir karış toprak uğruna Kimimiz şehit oluruz.
    Kimimiz gazi.
    Hiç değişmez bu yazı.
    Dünyada her yer geçilir belki
    Lâkin geçilmez Çanakkale Boğazı..

Fahri ERSAVAŞ
  • Ktulu • 18 Mart 2005 01:38 • #567420
    Bugün memleketime gidemedim ya :(((

Çanakkale geçilmez! Gerçekten geçilmez.

Vurulmuş tertemiz alnından yatıyor,
    Bir hilâl uğruna yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey şehidoğlu şehid, isteme benden makber
    Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber !
  • gitarTELi • 18 Mart 2005 07:17 • #567421
    BENİM ÇANAKKALE'M (dondurulmak pahasına)

Sen bu vatanın
    En güzel diyarısın
    Ne güzel de esersin
    Çanakkale'm benim

Uğruna destanlar yazıldı
    Nice kanlar akıtıldı
    Boğazınla kükrersin
    Çanakkale'm benim

Çanakkaleli'yim diye övün
    Onsekiz Mart'tan beri gögün
    Masmavi olduğu yersin
    Çanakkale'm benim

Erdeniz Erol - Yaş 13
    Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi
    4.Nisan.1998

çanakkaleTELi
    by gitarTELi
  • TurkishMetal • 18 Mart 2005 10:25 • #567424

demir demirkan çanakkaleyi gezmiş orada yaşananları dinlemiş.kaç gece ağlamış adam.çekilen belgeselin müziklerini o yapmış.

bundan birkaç sene önce bende gitmiştim çanakkaleye.her türk evladının gidip rehber eşliğinde görmesi gereken biryer.conk bayırında toprağı 10 15 santim eşin kesin bir mermi kovanı bulursunuz.şehitliğe gidip bir fatiha da olsa okumalıyız.orada yatan bizim şehitlerimiz bizim dedelerimiz.bize bu vatanı hediye ettikleri için onlara duacı olmalıyız.bizden başka birşeyde beklemiyorlardır zaten.allah ruhlarını şad etsin.
  • hunturk • 18 Mart 2005 10:42 • #567425

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ BİRDAHADA ASLA GEÇİLEMEYECEK!

Cehennem olsa gelen göğsümüzle söndürürüz
    Bu yolki hak yoludur dönmek bilmeyiz yürürüz.

Şu ufuklar kudursa çıldırsa
    Denizler ordu bulutlar donanma yağdırsa

....

Değilmi sinede vuran yürek birdir yılmaz
    CİHAN YIKILSA EMİN OL BU CEPHE SARSILMAZ...

Mehmet Akif Ersoy

Allah bu topraklar için ölen bütün şehitlerimizin mekanını cennet
    etsin
  • souls_for_rent • 18 Mart 2005 12:27 • #567426

dün erol mütercimler'i bir tv programında gördüm ve adam çanakkale'yle ilgili bir kitap yazmış... kitabın adını hatırlayamıyorum ama bence arayın bulun ve okuyun(ben de arıyorum :)) askerlerin mektupları (Atatürk dahil) günlüklerinden falan alıntılar varmış...
    Bütün şehitlerimizi rahmet diliyorum...
  • karete • 18 Mart 2005 13:51 • #567427

abi gidip gezmek gerekiyor gerçekten ben bir hafta sürekli gezdim ve baız şeylere inanamazsınız siperler hala duruyo kumdan olanlar bile ve insan kemiklerini tarlalarda bulabilirsiniz oranın köylüleri zaten baya bi hikayeler anlatır bu konuda
  • gitarTELi • 18 Mart 2005 14:09 • #567428

''ALLAH'IM, ALLAH'IM...
    BENDEN KUVVETİNİ ESİRGEME!
    BİSMİLLAHİRRAHMÂNİRRAHİM..'', dedi SEYİT ALİ ONBAŞI ve...
    İki yüz elli kiloluk top mermisini kucakladığı gibi
    omzuna aldı...

çanakkaleTELi
    by gitarTELi
  • karete • 18 Mart 2005 14:13 • #567429

Çanakkale Destanı

Bir devin yeniden uyanışının öyküsü.

BU öykü 213 bin 882 şehidimizin kanı ile yazılmış bir destan öyküdür. Bazı yetersiz ve yeteneksiz devletadamlarının, bir yerde kendi ihtiraslarına kapılarakTürk milletini sürükledikleri bu acımasız savaşın başlangıcı Birinci Dünya Savaşı fitilinin ateşlendiği tarihten iki aysonraya dayanır. 10 Ağustos 1914'te İngiliz Donanması'ndankaçarak Çanakkale Boğazı önlerine gelen Goben ve Beslawadlı iki Alman savaş gemisinin Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın yazılı emri ile direklerine Türk bayrakları çekilmesi, denizcilerine Türk denizci kıyafetleri giydirilmesi ile Osmanlı kendini savaşın içinde bulur. Bir de bu gemiler yine Enver Paşa'nın emri ile Karadeniz'e açılır ve savaşa katılmamıza sebep olan Alman"Geoben" -Yavuz Zırhlısı- Ruslar'ın bu denizdeki limanlarını bombalar.

JEST İÇİN ÖLDÜLER
    Zaten kısa bir süre önce Balkan Savaşı yenilgisinden çıkan,Avrupalılar'ın deyimi ile "Hasta Adam" kendisini birçok cephede,neredeyse tüm genç erkek nüfusunun yok oluşu ile noktalanacakçok acıklı bir macera içinde bulur. Bu macera, sırf Alman çıkarlarını savunmak ve küçük bireysel tatminler peşinden koşmak uğrunabaşlar. O kadar ki, aciz ve küçük hesaplar peşinde koşan Osmanlı yönetimi, sırf Avrupa'da Almanya karşısında savaşan Rus güçlerini zayıflatmak gayesiyle 22 Aralık 1914'te Sarıkamış harekatını başlatır. Ve yaptığı bu savaşa katılmamıza sebep olan Alman "Breslau"-Midilli Zırhlısı- için üstlenilen bu sözde jest karşılığında 90 bin Türk gencini Allahuekber Dağları'nda karlar ve buzlar arasına gömer.

BOĞAZ'A İLK BOMBA
    İngilizler de Süveyş, Filistin, Hicaz, Yemen gibiyerlerdeki Türk Ordusu'nun baskısını güçsüzleştirmek ve kaldırmak gayesi ile o zamanların Denizcilik Bakanı olan Churchil'in baskıları ile Çanakkale Cephesi'ni açarlar. Boğaz'a ilk saldırıları3 Kasım 1914'te yapılan Seddülbahir Kalesi bombardımanı ile başlar. Churchil'in 25 Kasım 1914'te İngiliz Savunma Konseyi'nde yaptığı konuşma dikkat çekicidir: "Osmanlı'nın ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Daha dünkü Balkan Savaşı bozgunu bunun kanıtı değil mi? Donanmamız bir vuruşta Çanakkale Boğazı'nı ele geçirebilir. Topkapı açıklarında görünmesi bile, bu hasta adamın ellerini havaya kaldırıp teslim olması için yeter deartar bile." İngiliz kuvvetlerinin başı General İan Hamilton daşöyle der: "Bir İngiliz denizaltısının Çanakkale'yi geçip Gelibolu'da göründüğünü ve üç defa işaret verdiğini varsayalım, hemen Seddülbahir'deki Türk Kuvvetleri tabanı kaldırıp Bolayır yoluyla İstanbul'a kaçarlar." Tarih; 18 Mart 1915... Amaçları; İngiliz ve Fransız donanmalarının önce Amiral Carden, ardındanda Amiral De Robek komutasında Çanakkale Boğazı'nı geçip, İstanbul'u işgal etmektir.Deniz güçleri 19 Şubat 1915'ten 7 Mart'a kadar özellikle Boğaz girişinde Seddülbahir ve diğer bölümleri 11 kez bombalar. Esas saldırılarını da 18 Mart saat 11.30'da başlatır. Tüm bu saldırıları karşılayan Türk deniz ve kara güçlerinin bombardımanları sonunda, İngiliz ve Fransız donanmaları akşam saat 18'de Bouvert, İrresistible, Ocean zırhlıları ile binlerce askerini Boğazın derin ve soğuk sularına gömerek geri çekilmek durumunda kalırlar. İşte her yıl kutladığımız 18 Mart zaferinin başarı öyküsü budur...