Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

18 mart anısına dondurulmak pahasına. Nur içinde yatın.

• pesimist • 19 Mart 2005 11:03 • #567472
    hazır konu ecdadımızdan açılmışken ...

Arkadaşlar Çanakkale savaşını zatena Atatürk yönetmedi...
    Alman bir komutan yönetti o savaşı...

saygılarımla
    pesimist
  • karete • 19 Mart 2005 11:41 • #567473
    hazır konu ecdadımızdan açılmışken ...

ben tanıyorum
  • faery • 19 Mart 2005 12:55 • #567474
    ateşkes olduğunda anzac askeriyle türk askeri birbirine sigara atarmış... bu savaşla ilgili yapılan resimlerde ya da heykellerde yaralı anzac askerini taşıyan türk askeri konu edilir.. şehitlikleri gezerseniz askerlerin çocuk yaşta olduğunu görürsünüz... bir ç.kaleli olarak birşeyler yazmam gerekirdi diyymi ama...
  • faery • 19 Mart 2005 13:07 • #567475
    öncesinde herhangi bir 18mart kutlamasının böyle ses getirdiğini hatırlamıyorum... 90. yılı şerefine olsa gerek;p gelibolu belgeseli sağolsun.
  • Affedilmeyen • 19 Mart 2005 13:56 • #567476
    bir ingiliz askerin anısı :
    akşam ölülerimizi ve yaralılarımızı toplamak için ateşkes olmuştu. bir türk askeri fransız bir askeri kucağına almış gömleğinden yırtdığı bezlerle ve yerden aldığı toprakla kanı durdurmaya yarasını kapatmaya çalışıyordu. ona sordum
    _ neden az önce öldürmeye çalıştığın adamı şimdi yaşatmaya çalışıyorsun ?
    _ bu adam bana anlamadığım şeyler söyleyip ihtiyar bir kadın resmi gösterdi. ama anladığım kadarı ile annesi. benim arkamda kimsem yok.. bari o sevdiklerine geri dönsün.
    aldığım cevap ile ağlamaya başlamıştımki subayım türk askerinin göğsünü açtı. onun göğsünde ise fransız askerinkinden daha derin ve büyük bir süngü yarası vardı. o yaraya sadece bir tutam ot tıkmış geçiştirmişti. biraz zaman sonra ikiside ölmüştü.
  • Kanpp • 19 Mart 2005 15:24 • #567477
    Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir.
  • sohbetseverdos • 19 Mart 2005 15:50 • #567478
    1.dünya savaşının bu çanakkale evresinde eğer atatürk komutanlardan birisi olmasaydı,bu zaman o kadar önemli olmayacaktı.
    atatürk'ü ilahlaştıran evrenin,bir sonuçudur medyadaki 18 mart.(mesele liderimiz olması değil,bunu ilkokuldan beri insanların beynini yıkıyacak şekilde anlatılmasıdır.Anlatmak istediğim olay atatürkde değil,insanların ona tapmasını isteyen türk devletidir.)
    Böyle devam ettikçe atatürk karşıtları çoğalır,ve bir müddetten sonra atatürkün ve dostlarının kim olduğunu unutmamız içten bile değildir.
    bu yüzden herşeyde olduğu gibi bu olayda da insanların duygularını kıvamında bırakmasını dilerim.
    insanlığa düşkün bir ırk olduğumuz zaman,bu duyguların işe yarayacağını zannederim

bende katılıyorum..ilk okul birinci sınıftan itibaren Atatürk şu yılda doğdu diye başlayarak taki üniversiteye ondan sonrada askerde ayne şeylerle insanları nefret ettiriyorlar..ilk okullarda Atatürk'ü sdeven öğrencilerin sayısı çok azdır..çünkü bıktırılmışlardır...bunun suçlusuda şu anki eğitim sistemidir...çanakkale savaşında ise Atatürk sadece gelibolu çıkartmasının olduğu bölgede birliğine komuta etmiştir..çanakkale savaşının geneliyle alakası yoktur...okullarda yapılan Atatürk istyismarındaki bizi o kurtardı..hikayeleri sadece insanlara bıkkınlık vermektedir...kurtuluş savaşı başlarken Kazım Karabekir paşa Atatürk'le aynı mevki ve rütbede olmasına rağmen diğewr generallerede gelin bu adamla hep birlikte hareket edelim...diyerek kendiside başkomutan olabileceği halde ona en büyük desteği vermiştir...ve şehid olan binlerce kahraman asker bu ülkeyi hep birliklte kurtarmışlardır...yani bu ülkeyi tek kişi tek başına kurtarmamıştır..tıpkı Osmanlı devletini Osman gazinin tek başına kurmadığı gibi....
  • souls_for_rent • 19 Mart 2005 17:40 • #567481
    savaşa katılan komutanlar bile, savaş bittikten sonraki notlarında Atatürk'ün bir savaş tanrısı olduğunu kabul ettiler... evet belki başka konularda Atatürk çok abartıldı. ama savaş konusunda asla. unutmayın, savaşta yalnızca bizim askerimiz yoktu, onların da askeri vardı. ama savaşı yalnızca güçlü strateji geliştiren ve uygulayanlar kazanır. ve Atatürk Çanakkale Savaşı sırasında üç gün uyku uyumadan iki cephede orduyu komuta etti...
    ve ayrıca, hiç kimse diğer askerleri veya komutanları unutmadı...
    'ADSIZ KAHRAMANLAR' sözü, bu yüzden söylenmiştir...
  • özreseyyar • 21 Mart 2005 20:06 • #567512
    bekçim sağolsun sayesinde buraya yazı yazamadım...
    Allah hepsine rahmet etsin...NUR İÇİNDE YATSINLAR....
  • klavyeci • 23 Mart 2005 00:15 • #567519
    Ne mutlu TÜRKÜM diyene.