-
LÜTFEN BURAYA DİKKAT!!!!!!!
ÇANAKKALE KAHRAMANLARI
43'üncü Alay 1'inci P. Tb. 1!inci Bölük
1917 YILI YEMEK LİSTESİ
15 Haziran:
sabah: üzüm hoşafı
öğle: YOK
akşam: Yağlı buğday çorbası
ekmek: tam
26 Haziran:
sabah: YOK
akşam: üzüm hoşafı
ekmek: tam
18 temmuz:
sabah: üzüm hoşafı
akşam: YOK
ekmek: yarım
8 ağustos:
sabah: yarım ekmek
akşam: şekersiz üzüm hoşafı
ekmek: YOK
NOT: 21 TEMMUZ 1917'DEN İTİBAREN BAŞLAYARAK ORDU EMRİYLE EKMEK İSTİHAKI 500 GRAMA İNDİRİLMİŞTİR. ÇÜNKÜ UN VE EKMEK KALMAMIŞTIR.
BU VATANIN NASIL KAZANILDIĞINI BİLMEYENLERE, ANLAMAYANLARA YA DA ANLAMAK İSTEMEYENLERE LÜTFEN ANLATINIZ!
-
Çanakkale İçinde Vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni
Off gençliğim eyvah...
Çanakkale içinde aynalı çarşı
Anne ben gidiyorum düşmana karşı
Off gençliğim eyvah...
Çanakkale içinde bir dolu testi
Analar babalar ümidi kesti
Off gençliğim eyvah...
Çanakkale içinde sıra sıra selviler
Yüzbaşılar oturmuş asker öğütler
Off gençliğim eyvah...
Çanakkale Geçilmez...
-
ben de yaklaşık 1-1,5 sene önce gitmiştim Çanakkale'ye... siperleri duruyor hala... insan çok tuhaf oluyor, milli duyguları kabarıyor... her türk gencinin gidip görmesi gereken bi yer turkishmetal'in dediği gibi... hani diyor ya M.Kemal "onlar da bu memleketin evlatlarıdır artık, rahat uyusunlar." diye, hakikaten oraya gittiğinizde İngiliz, Yunan, Anzak ayırt etmeksizin hepsi için aynı şeyleri hissediyorsunuz... anlatacak çok şey var Çanakkale'yle ilgili ama, anlatılmaz yaşanır!
bugün okuldaki törende bir edebiyat öğretmeni yaptığı konuşmada, Çanakkale şehitlerinden bazılarının yazdığı mektuplardan kesitler okudu. Hatırladığım kadarıyla yazıyorum. Şöyle diyordu Türk askeri: "Mermilerden hızlı koşuyorduk... Aylarca yanımızda olan arkadaşlarımız gözümüzün önünde yere düşüyordu... Günün sonunda yapılan yoklamada 2000 kişilik bölükten sadece 45 kişi ismine cevap verdi."
müzik öğretmeninin de anlattığı bir şey vardı: Çanakkale'ye gitmiş ve müzede bir yığınla, üstünde asker isimleri yazan kirli iç çamaşırları varmış..Müzik hocası sormuş komutana nedir bunun anlamı diye. komutan şöyle cevap vermiş: Askerler savaşa temiz çamaşırla çıkarlardı. ölürlerse Allah'ın huzuruna temiz çıkmak için...
-
yaf sinir etme kendini boşi yere ...
Ne kaale alıyon ki sen bunu ....
Bırak kendi sölesin kendi okusun , eleman hararetli ortam yaratmayı çok seviyo heralde ...
istediğini verme sen elemana boşver, yaptığı terbiyesizlik herkes biliyo bunu..
Bu anlamlı günde buna yorma sen kafanı :)) ...
En çok istediğim şey çanakkale şehitliğine gitmek , geçen gün dumlupınardan geçiyoduk , insan gerçekten bi acayip oluyo ...
Bi yandan hüzün, bi yandan gurur...
-
Bırak kendi sölesin kendi okusun , eleman hararetli ortam yaratmayı çok seviyo heralde ...
istediğini verme sen elemana boşver, yaptığı terbiyesizlik herkes biliyo bunu..
kesinlikle katılıyorum... bu topic arenaya dönmesin... eminim daha birçok kişinin yazacağı
çarpıcı gerçekler ve hissettikleri şeyler vardır....
-
ya cevap vermeye değmez diyorum...çünkü konuyu saptırmak istemiyorum..
bu benim milletimin kanı olmasa da aynı tepkileri veriridim!!!...ki orada ölenler sadece benim atalarım değil!!...sayısız ırktan insan öldü!!
bir tarafta ne için savaştığınımbile bilmeyebn bir ordu, diğer tarafta hayatta kalabilmek için savaşan bir ordu....
........
-
Çanakkale Savaşı sırasında birçok acı şey yaşanmıştır... Ama bu konuyla ilgili en acı gerçek gençlerin "kendi atalarının" öldüğü böyle efsanevi bir savaşa gereken önemi vermek bir yana gülüp geçmeleridir...
farz edelim anneleri öldü... annelerinin cenazesine gülüp geçen birini görseler ne yaparlar? malum.... peki bu duruma neden sahip çıkmıyolar? bu da yine "kendi değerleri", "kendi ataları", "kendi dedeleri", "kendi geçmişleri"...
-
peki bu duruma neden sahip çıkmıyolar
Çıkan çıkıyo canım ..
Ne alaka ....
Bu günlere gülüp geçenlerin damarlarında farklı kanlar aktığı muhakkak...
Bu ortamda bulunan her kişi bu vatan evladı demek değildir dimi ?
Demek ki eleman da denize dökülen tarafın eseridir..
Kim bilir ?
Her ne kadar denize dökülselerde insan olarak saygıyı hakedenlerde var içlerinde , nedensiz yere bir sürü ölüm ..
Neden savaştığını dahi bilmeyen binlerce insan ...
kendi atalarının" öldüğü böyle efsanevi bir savaşa gereken önemi vermek bir yana gülüp geçmeleridir
Yazdığım gibi bilemezsin buraya yazanların damarlarındaki akan kanın asilliğini ....
-
BENİM ÇANAKKALE'M (dondurulmak pahasına)
250 kg değil 276 kg
-
BENİM ÇANAKKALE'M (dondurulmak pahasına)
Koskoca gülle 276 kg İman Gücü böyle bir şey olsa gerek Ne kadar güzel değil mi ? Düşünüyorum da yine büyük bir savaş çıksa ( Allah korusun ama ) Yine Türk Milleti Damarlarındaki Kudreti İman Gücünü kullanabilir mi?