Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

18 mart anısına dondurulmak pahasına. Nur içinde yatın.

• Affedilmeyen • 18 Mart 2005 19:49 • #567454
    BENİM ÇANAKKALE'M (dondurulmak pahasına)

bir annenin çanakkaledeki oğluna mektubunda şu sözler vardır : CANINI VATAN İÇİN VERMEZSEN HAKKIM SANA HELAL DEĞİLDİR.
    Bu kadar olur..
    Vurulumuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor
    Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor.

işte bu satırları okurken düşünün bir yanda vatanı için canından bir yanda vatanı için canından çok sevdiği oğlundan vaz geçen bir millet...
  • Abdal • 18 Mart 2005 19:49 • #567455
    BENİM ÇANAKKALE'M (dondurulmak pahasına)

Zannetmiyorum Çünkü Malum Zamanimizin Savaslari iman Gücüyle Degil Teknoloji ile yapiliyor...
  • oqz • 18 Mart 2005 19:55 • #567456
    ......

ağlıyorum..
    ama neden?
    vatanımız için şehit olan o mükemmel insanlar için mi?
    onlara saygımdan mı?
    yoksa yeni neslin onlara hiç saygı göstermediğini bildiğimden mi?
    yeni meslin onların değerini bilmemesinden mi?
    neden ağlıyorum ben?
    ...
    ağlamak..
    göz yaşları..
    şehitler..
    kan..
    vatan..
    zafer..
    bir annenin mutlu ama bir o kadar da hüzün feryadı..
    ...
    neden ağlıyorum ben?
  • Ktulu • 18 Mart 2005 20:01 • #567457
    ......

Sadece o insanlara özenip onlar gibi olamadığın için ağlamak gerek..

Ve eline o fırsat geçtiğinde onların yaptığının aynısını gözünü kırpmadan yapmak...

Sen ollsan yaparmısın derseniz....

Allah biliyo ki yaparım.

Önemli olan o hissiyatı yakalayabilmek.
  • cc_baran • 18 Mart 2005 20:12 • #567458
    ......

Nur içinde yatsınlar, saygıyla anıyorum şehitlerimizi.

Hiç bir milletin tarihi bu kadar geniş, bu kadar onurlu, bu kadar şanlı olmadı.

yazık ki korumayı bilemedik, yıprattık, kendi insanımızı, kendi halkımızı kırdık, yanlış yaptık..

telafisi biz gençlerin elinde..

az da olsa var bir ışık..
  • sohbetseverdos • 18 Mart 2005 20:15 • #567459
    ......

o savaşlardaki iman gücünün bir göstergesi gerçekten seyit onbaşının hikayesidir..iman gücüyle 276kg'lık gülleyi kaldırmış..savaştan sonmra bu duyulunca bir subay seyit onbaşıya gülleyi tekrar kaldırda resmini çekelim demiş...ama onbaşı kaldıramamış...yine savaş olsa Allahın izniyle yine kaldırırım demiş..ama resim için olmuyor...
  • gitarTELi • 18 Mart 2005 21:28 • #567464
    hazır konu ecdadımızdan açılmışken ...

içimde olan bir dertten yaradan bahsetmek istiyorum
    yaptığım konuşmayı kopyalıyorum
    oradan çıkartırsınız...

necla:
    mezarda yatan dedelerimiz nederdi şu halimize
    necla:
    anlatsana
    gitarTELi çanakkalede yatan dedem kalksa bizi gorse bunlar torunlarımız mı der?!:
    fatıh sultan mehmed
    necla:
    eeeee
    gitarTELi çanakkalede yatan dedem kalksa bizi gorse bunlar torunlarımız mı der?!:
    mearından kalksa şöyle bir etrafına baksa
    necla:
    eeeeeee
    necla:
    :))
    istanbulu feth ettiği elbiseleri giydiği için tutuklanır.
    necla:
    çok iyi ya
    ben ce ağlamamız lazım
    adam ılk kalktığında
    aman yarabbi
    necla:
    yok canım abartma
    burası bızans mı der
    ki
    necla:
    demez demez
    bizanslılar ozman bu kadar açık saçık dolaşmıyorlardı..
    necla:
    yıl 2005
    der
    her yer
    boş insanlar
    necla:
    yıl 2008
    boş gençlerle dolu
    necla:
    yapma,
    btun gençler karı kızz peşinde
    necla:
    okadar boş değilizki
    idaaa
    peşinde
    necla:
    :)))
    necla:
    hepsimi
    köşelerde dikilmelerin peşinde
    işte benim yaramı acıtanda budur..!
    necla:
    kısa etek giyip hava atmakta cabası
    necla:
    dimi
    evet
    artık sokaklar
    necla:
    ya hiç sorma bozuldu gençlik
    necla:
    eee
    artık sokak kıyafetleri ecdadlarımızın eskilerin gavur mumin fark etmez yatak odası elbıselerıne donmüş vazıyette
    necla:
    aaaaaaaaaa
    ve bu ahlaksızlık tum dunyada hızla yayılıyor
    necla:
    :)))
    necla:
    ya ya hiç sorma
    necla:
    sen çok takılıyon bu konulara
    takılmak değil dert

kopmayantekteL
    by gitarTELi
  • sohbetseverdos • 18 Mart 2005 21:45 • #567465

eğer Fatih sultan Mehmet Han mezarından kalksaydı hemen irticacı diye tutuklanırdı...tutuklanmasa sokakta dolaşan halkı görünce istanbul işgal edilmiş diye kılıcını sıyırırdı..gerçeği öğrenince sanırım biz istanbulu bu gençlik içinmi fethettik diye oturup ağlardı...Mehmet Akif Ersoy istiklal marşımızın yazarı mezarından kaklsaydı ilk söylediği şiirinde bu adam laikliğe karşı bu adam irticacı denir tutuklanırdı..hatta ellerinden gelse asılırdı...biz istiklal marşımızın yazarı diye övünüyoruz ama onun;
    Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar
    Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var...
    diyerek göğsünü siper ettiği kültürü şu anda biz yaşıyoruz yaşamak için elimizden geleni yapıyoruz....onlara özeniyoruz...ve o kültüre karşı çıkan çağımızın Mehmet Akiflerin,Fatih Sultanların,Çanakkalede davası uğruna savaşanların düşüncelerine sahip insanları geri kafalı ilan ediyoruz...ama bir yandanda Mehmet Akifle gurur duyuyoruz...
    yorum sizin...işte gençöliğimizin içler acısı durumu...yazık gerçekten yazık...
  • pesimist • 19 Mart 2005 10:06 • #567470
    18 MART

18 MART
    Kan kokuyor topraklar,
    Ölüm, bir adım uzağında...
    Bir nefes daha aldın işte,
    Düşman, nefes kadar yakınında...

Susuz kal, aç savaş, ama sakın bakma arkana,
    Yıldırır yoksa senide bu korkunç manzara!
    Düşmanların savrulmuş senin kutsal toprağına,
    Kanatsız bir meleksin, haydi savaş uğrunda!

Ağlıyorum benliğimle masmavi denizlere,
    Hilal vurmuş topraktaki kan kırmızı desene!
    Şimdi öldün, rahat ol sen gittiğin yerde,
    Kanın bayrak oldu, inan emin ellerde...

nacizane bende hislerimi mısralara dökmek istedim
    ALLAH RAHMET EYLESİN
    HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN....

saygılarımla
    pesimist
  • kafa-yok • 19 Mart 2005 10:54 • #567471

1.dünya savaşının bu çanakkale evresinde eğer atatürk komutanlardan birisi olmasaydı,bu zaman o kadar önemli olmayacaktı.
    atatürk'ü ilahlaştıran evrenin,bir sonuçudur medyadaki 18 mart.(mesele liderimiz olması değil,bunu ilkokuldan beri insanların beynini yıkıyacak şekilde anlatılmasıdır.Anlatmak istediğim olay atatürkde değil,insanların ona tapmasını isteyen türk devletidir.)
    Böyle devam ettikçe atatürk karşıtları çoğalır,ve bir müddetten sonra atatürkün ve dostlarının kim olduğunu unutmamız içten bile değildir.
    bu yüzden herşeyde olduğu gibi bu olayda da insanların duygularını kıvamında bırakmasını dilerim.
    insanlığa düşkün bir ırk olduğumuz zaman,bu duyguların işe yarayacağını zannederim.