Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

18 mart anısına dondurulmak pahasına. Nur içinde yatın.

• TheCanMeButThe • 23 Mart 2006 23:41 • #575852
    bak dostum
    daha önce yadığın yazıları okudum bu konu hakkında
    ful_telike ile anlamsız atışmanıda okudum
    çanakkale gibi bir savaş destanı ile alakalı konuda sivri birinin çıkıpda polemik yapması hoş değil
    yok çok sinirliyim
    yok farkında olmadan hızlı yazdım
    yok öptüm
    yok herkese yetecek kadar öpücük var

öperler dostum :)
    hemde french kiss aman dikkat :)
    gelelim senin şu mevlana ile ilgili yazına
    eğer senin bu mevlanadan alıntın Mehmet Akif Ersoy un şiirine bir atıf ise çanakkale destanı ile alakalı güzel duyguların yazılması gereken bir konuya polemik saçarak s*çtığından öte bu büyük şaire de laf attığın anlamına gelir
    ayıptır yaptığın ayıp
    bi de merak ettim o şair M.Akif değilde bir başka şair olsa idi
    ah ne güzel yazmış üsted diye methiyeler yazarmıydın ?
  • pesimist • 23 Mart 2006 23:53 • #575854
    konu ile alakası yoktur. şahsıma yazılan bir yazıya cevap niteliği taşır

ettiğin
    "hanginizin boynuzuna dokundu" , "Yani merak ediyorum siz benim bir yerimi kaldırıp kaldırmadığımı nerden biliyorsunuz... yoksa biliyor musunuz?.."

gibi hakaretleri cahilliğine verip lafa giriyorum...

öncelikle sen karar ver.. bozulan bütüün bir nesilmi yoksa genelevde çalışan kadın gibi benim suçum yok aslında bizi bu hale toplum getirdi diyen üç beş zibidimi?
    Senin bizim yazdıklarımızı anlayamadığın baya bir ortada.
    biz demiyoruzki türk gençliğinin tamamı namusuna (örf din ahlak) çok düşkün hiç bozulmadı...
    Bozulan bir kesimin olduğu doğru, hatta bu kesimin giderek arttığını söylersekte yanlış yapmış olmayız.
    Ama üç beş zibidiyi ya da 100 zibidiyi ya da 1000 zibidiyi görüp bütün gençliğe namussuz dersen orda çıkıp karşına sen kimsin kardeşim derim.
    ya benim dediklerimi demeye çalışıyorsun ama çabuk sinirlenen bir yapıya sahip olduğun için diyeceklerini yanlış söylüyorsun...
    ya da aha ben kendimi eleştirebiliyorum ben bilgili bir adamım ben gerçekleri görebiliyorum modunda dolaşan birisin...

saygılarımla
    pesimist
  • __baybora__ • 24 Mart 2006 00:02 • #575855
    konu ile alakası yoktur. şahsıma yazılan bir yazıya cevap niteliği taşır

bak şimdi güzel kardeşim bu uslubun ile sabahlara kadar konuşurum seninle... teşekkür ederim. benim yazdıklarımdan başka birşeye söz söyleyecek hacetim yok. kelimeler benim sudaki aksim.
    hemen hemen aynı şeylerden bahsediyoruz. lakin bakış açılarımız farklı belki sen umutvar bir eda ile bakıyorsun ben biraz daha karamsar. belli ki ikimiz içinde orta yolu yok bunun. ama paydanın eşitlendiği bir yerlerin olduğu mutlak.
    elinde bir gül dalı
    elimde bir elimde bir... elim yumruk olmuş... umarım anlıyorsundur beni.
  • aydngelnseslr • 24 Mart 2006 00:58 • #575858
    lütfen

lütfen buraya çirkin şeyler yazmaya devam etmeyin, buraya yazan herkese söylüyorum, alınması gerekenler alınsın. özel mesaj diye bir şey var, onu deneseniz?
  • Rock ım Bitti • 24 Mart 2006 04:12 • #575860
    lütfen

TheCanMeButThe bu sefer yanındayım lem
  • aydngelnseslr • 26 Mart 2006 01:20 • #575882
    lütfen

silinen mesajlar ve konu başlığı sanırım hala birilerine anlam ifade etmiyor??? ve buraya konuyla alakasız böyle hatırlatma mesajları yazmak durumunda hissediyorum.
  • __baybora__ • 26 Mart 2006 01:30 • #575883
    lütfen

silinen hayatlar bir anlam ifade etmez insanların namuslarının yanında! insanlar şerefleri ve namusları için yaşar. sadece insanlar!
  • fizban • 26 Mart 2006 01:34 • #575884
    belki silinecek belkide donduruucam yinede bi kaç kişide okusa buna değer..

açıkcası nesil olarak en azından 24-25 yaşları altındakiler özellikle.. bunlara özalın çocukları özalın nesli diyebilir miyiz? sözlerimi düşünün yargılayın. bu neslin "amacı" sadece kendini kurtarmak değil mi? (lüften yanlış anlamayalım istisnalar yok demem asla ama sözlerimin doğruluğunu sanıyorum görüceksiniz sizde...) neslin "amacı" para değil mi? 80 öncesi neslinin 60lar da diyebiliriz belki amacı, sağ ve ya sol fark etmez inancı davası neydi? vatanı kurtarmak. sağında solunda. belki yaptıkları yanlıştı belki doğruydu ama inançları vardı! uğruna mücadele ettikleri kanlarını döktükleri inançları vatana sevgileri umutları vardı!
    bu neslin neye inancı kaldı? ülkeye inancı mı var? vatanı için canını verebilecek inancı var mı? umudu? bir nesil bu vatana sevgisi için işkencelerle öldü. o neslin öncesi açlık çekerek savaştı. yoktan bir ülke var etti.. peki ya biz? 80 darbesi sonrası gençliği? bizim inancımızı yok ettiler. vatana sevgimizi yok ettiler ha? bizler sadece kendimizi kurtarmaya bakıyoruz.. "kapağı yurt dışına atmak belki? parayı kırmak bir şekilde.. devlet mi? hıh onu başkaları düşünsün. hıh devlet mi kalmış.. aman bana ne benim keyfim yerimde.. kısa yoldan parayı kap nasıl yaparsan yap.." bu gün neslimiz bu noktada değil mi? lütfen tekrar söylüyorum istisnalar yok demiyorum. belkide istisnalardır bu vatanın GERÇEK BAĞIMSIZLIK adına son umudu.
    peki nasıl geldik bu noktaya? bu nesil neden kaybetti inancını? bunun cevabı 12 eylülde bana göre. onurun namusun inancın umudun kanın şanın bizi birbirimize bağlayan değerlerin yok edildiği güne ve sonrasına.. sözlerimi düşünün yargılayın sizce sözlerim doğru değil mi?
  • __baybora__ • 26 Mart 2006 01:46 • #575886

"hangi namus..! hangi nesil..!"
    evet bu başlığı bunu anlatmak için atmıştım. genel olarak düşünüldüğünde elbette tartışılır yanları vardır sözlerinin lakin anlayamadığım neden insanımın bir düşünce özellikle de hoşlarına gitmeyen bir düşünce ile karşılaştığında neden kırmızı şal görmüş ispanyol boğası gibi saldırdırdığı... memleket belki de bu yüzden cüzzamlılar ülkesi.
    silinsin yazdıkların üzülme yazarın dediği gibi

Uğruna kendini adayacağın, savaşacağın velev ki yenileceğin bir şey, bir nesne, bir kimse ya da neyse ne olmadıktan sonra nedir ki yaşamak?
  • dilek • 26 Mart 2006 02:01 • #575887

Eminim buradaki herkes de "istisnaları ayırarak" bu şekilde düşünüyor. Herkes ya da görebilen herşeyi zaten görüyor.
    Ama karşındakini azarlar, aşağılar gibi, çeşitli sıfatlar kullanarak birşeyleri agresif bir tavırla anlatmaya çalışırsan sonucu bu olur. Kaldı ki vatan bütünlüğü, vatan aşkı değil yalnızca Çanakkale ile ilgili konuşuluyordu. (Benim de sonradan katılmam konuyu takip etmediğim anlamına gelmez.) Biryerden sapmış öyle de gitmiş.
    Kimse durumun farkında olmadığını iddia edemez. fizban a kesinlikle katılıyorum. Söyledikleri doğru. Bu zamanda herkes kendini kurtarmakla meşgul. 12 eylül diyorsun ya, işte o günden itibaren şartlar bunu gerektirmiş.. Buna rağmen gurur duyuyorum bir şey yapılamasa da insanların içindeki vatan millet aşkıyla..

silinmez silinmez :)