Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eski mesaj arşivi

• KaranLık-göLge • 12 Mart 2009 18:12 • #423219
    inşallah canım ya.. ama bu yıl öss de tutarsam ablam benden ayrılcak topyekün (:
  • GaZoLiN • 12 Mart 2009 18:14 • #423220
    o zamn burdan yetkililere sesleniyorum...üzmeyin kara gölgeyi ayırmayın ablasından...ağlarım ben sonra...(:
  • -5gap- • 12 Mart 2009 20:40 • #423230
    ac insan!

sen öss'yi bi atLatta ...
    geRisi haLoLur =P

ayRıca abLa denmisken,bende abiLerden söz acmak istiyoRum =P
    ne yani sizin abLanız vaRsa,benimde kapı gibi abim vaR ahuauh =P
    birLikteyken pek anLasamazsakta,o hep özeL (=
    ama bunu ona beLLi edeRmiyiiiim..
    hayıRrrrrrrrrr!
    basımın tepesine cıkaR,bidaha da inmez =P auahua.
    Özcaaaan..
    sabahtan aksama uyuyoRum yaaa ..
    asLında bi sikayetim yokta.. oLmaması geReken biRsey =D
    bi eL atta cözüLsün bea hacı =D ehehe..
    vaR yaaa .. canım neLer neLerr hatta neLeRrr istiyoR =D
    bu iyiLestigime kanıt =D
    gözümün önünden neLerrrr geciyoR =D
    isim oLarak yazmiiiim,yazık oLur =P hhee..
    bi gün gözümde doycak,biLiyoRum =D ahuuah.

sevgiLer..
  • Shut Up • 12 Mart 2009 21:55 • #423233
    uzun mesajıma aynı uzunlukta cevaplar aldığımı görmekten mutluluk duyar, küçüklerin burunlarını sıkıp, büyüklerin de gözlerini oyarım gibi saçma bir başlangıç yapma isteğiyle kıvranıyorum.. ve sanırım yaptım.. o zaman devam edebilirim.. ayrıca one minute demek istiyorum.. diğerlerine 20 dakika veriyorsunuz, bana da bir dakika verin ya da ananızı da alıp gidin demek istiyorum.. bütün bunları neden dediğimi bildiğimi söyleyemem ama diyorum işte.. (ayrıca Haliye ve benden başka Uykusuz okuyan yok sanırım aramızda, o yüzden Haliye'ye hatırlatma yapmak istiyorum; Jean Claude Van Minüt :D)

bu saçma girizgahtan sonra gelelim günün gelişmelerine derdim ama demiyormuş gibi yapıyorum.. (burdan da anlaşılacağı üzere saçma girizgah, saçma gelişme süreciyle devam edicek ve sonunun da aynı saçmalıkta olacağını tahmin etmek için Nostradamus olmaya gerek olmadığını düşünüyorum) şimdi Haliye'nin suçlamalarına cevap vereyim hemen.. tamam, boş bıraktım biraz koloniyi ve virüs bulaştı ama hemen el koydum ve temizledim işte, daha nolsun ya, sahip çıkıyorum ben koloniye :) rakı-balık sefasında yetkili diye bahsedilen kişi benim galiba ya da çok yanlış anlayıp komik bir duruma düşücem ama neyse artık, söyledim gitti :D Pınar o kim diye sormasa direkt ben kendi üstüme alacaktım zaten ama Pınar o kim diye sorunca şüpheye düştüm (bknz. septisizm) bu kişinin ben olduğumdan emin olunca gerekli cevabı veririm ya da bir süre yer altında saklanıp geri dönerim tekrar, duruma göre artık :D

günün anlam ve önemiyle ilgili verdiğin bilgiler de ilginçmiş ayrıca ehehe günün şarkısı olarak verdiğin The White Stripes'ın Seven Nation Army şarkısıyla ilgili de ben bilgi vermek istiyorum :D aslında şarkıyla ilgili değil lan, sadece bu gruptaki baterist kişinin (bknz. Meg White) albümü yapmadan sadece bir yıl önce bateriye başlamış olmasını söyleyecektim eheh zaten albümdeki bateri ritmlerinden de çok bariz anlaşılıyor.. (ki aslında bu şarkı 4. albümlerindedir ama ne biliyim, hala basit ritmlerde ayak diretiyor Meg hatun kişisi) ayrıca şunu da belirteyim, biz çalmıştık bunu ve gitar kısmı da acayip sıkıcı, sürekli aynı ritm.. ama grupça çalınınca yine de eğleniliyor.. dinlenirken de ayrıca eğleniliyor, anlamış değilim.. hepsi ayrı ayrı sıkıcıyken birleştiklerinde eğlendirici oluyorlar eheh neyse.. bu gereksiz bilgiden sonra devam edeyim yoluma :) aa dur dur, devam etmeden önce bu şarkıyı beğenenler bunları da beğendi demek istiyorum :D The Gossip - Your Mangled Heart (ki aslında Yr Mangled Heart şeklindedir ismi) ve yine The Gossip - Standing In The Way Of Control..

ben sizin 7 aylık konuşmaları okuyorum lan,siz de benimkileri okuyun uzun falan demeden(=

demişsin ama herhalde bunu ibişe söylüyorsun :D ben şahsen üstüme alınmadım yani :)

Pınaaaaaar eheh amacımız ibişi kaçırmak mıymış :D tamam o zaman, bu mesajım yararlı olacak bu konuda :D ismini aratarak bulduğu için buraya anahtar kelimeler yazmak istiyorum bulsun da okusun bunu diye; Uğur, ibiş, votka :D

teşekkür etme olayına gelince, bir hata etmişim, affola Pınaaaaar :D yanlışlıkla Sarah Connor ve Cameron'ı önce yazmışım, terbiyesizlik etmişim :D:D

yandaki reklamlar da uyuz olunmayacak gibi değil, çok büyükler ya :) ama dediğin gibi en güzel reklam ramazandaki bira reklamıydı bence de :D:D

okula gitmeye çalışmışsın ama hoca yokmuş.. nedenini ben söyliyim.. şimdi normalde sen gitmiyorsun ve onlar geliyor ya hep, bu sefer de senin geleceğini öğrenince onlar gelmekten vazgeçmiş bence :D bildim mi ki :D

Özcaaan ama sana fıRıLdakdöndü diyoRum =D

ben de bırak dönsün diyim bari, ne diyim :D

abla meselesine gelirsek iki saattir onunla uğraşıyordum ben de eheh onu kendi haline bırakıp buraya geldim işte :D tam mesaj yazarken aldı, götürdü beni, 2 saat sonra ancak dönebildim de yazıyorum mesajın devamını :D he ayrıca her konuda kim kiminle anlaşabilir Pınar hehe boşver, böyle daha eğlenceli :D tabii ki seviyoruz kendilerini ama çok çaktırmamak en iyisi ehehe arada bir belli etmekle yetinmeli :D

sabahtan akşama uyumak da güzel bence ya, ben yapamıyorum birkaç aydır, özledim :D çözüm için de okula gitmeni öneririm :D son olarak canının istediği şeyleri yazmadığın için de teşekkür ederiz, yoksa bizim de isteyecekti gibi görünüyor :D

ve bitireyim bu mesajı da.. koloni tarihindeki en uzun mesajıma yaklaşabildim mi bilmiyorum ama o ne mesajdı be, bak aklıma geldi yine :D:D çok uğraşmıştım onu yazmak için ama :D:D bir gün o rekorumu da geçeceğime inanıyorum ama o gün hangi gün olur bilemem, takipte olun (biliyorum, siz de çok merak ediyorsunuz ahah) neyse efendim, gideyim artık.. yeterince yazdım (fazlasıyla da diyebiliriz) görüşürüz sayın seyirciler.. :)
  • -5gap- • 12 Mart 2009 22:44 • #423236
    koLoniye bi heycanLı geLdim bi heycanLı geLdim ki soRmayın =P hehe.
    soRmazsınız zate =D ama öyLe iste uzun mesaj oLunca hissediyoRum.. (yaLandan kim öLmüs)
    mesajı bi yandan okuyoRum,bi yandan güLüyoRum ve bi yandan öksüyoRum.. haLim o kadaR komik ki =D anamda iceRden bagıRıyoR,öksüRürken güLme ya da tam teRsi güLerken öksüRme diye =D
    hangi biRine yetiscem biLemedim vaLLah =P
    tamam heR yana eLimi koLumu atabiLiyoRum,ama ben de insanım bi yeRde =P
    gecen gün akLıma cok yeni fikirLer geLdiydi Özcaaaan.. ama simdi unuttum yaa.. o an düsününce cok mantıkLı cok cekici geLmisti =D ahh ahh noLcak böyLe hic biLmiyoRum..
    neyse hatıRLarım zaten ben onu =P söyLerim.
    Rüyamda egLence meRkezindeydim..bi tek ben vaRım.. kayboLmusum.. doLanıyoRdum saf saf =D
    günün anLam ve önemi beLirten saRkı hakkında bi yoRum yapmadım,yapamadım nedenini biLİyoRsunuz =P ehhe..
    yoRumsuzum =P
    dan bRown okudunuz mu _!? yeni kitabı Türkiye de 2009 da cıkcaktı.. süLeymanın anahtaRı*
    onu bekLiyoRum.. ama cıktı mı cıkacak mı noLucak.. hic bi biLgim yok..
    okumak istiyoRum.. bu adamın tüm kitapLarını seviyoRum.. özeLLikLe "meLekLer ve seytanLarı" coook kaLın oLmasına Ragmen cok kısa süRe de okuyup bitiRdigimi,kitabı okucam diye yemek yemedigimi,su icmedigimi,nefes aLmadıgımı biLiRim =D
    bi de J. C. Grangé kitapLarı.. süpeRdir =D Özcaaaan.. okumadıysan,oku =D
    süpeR taktikLer vaR..
    siyah kan* favoRim..
    Lise yıLLarındayken bu iki adamın tüm kitapLarını okumustum =S nasıL oLdu ben de biLmiyoRum.. aska geLmistik gRupcak =P =D
    tüm kitapLarın iceRikLeri biRbiRine kaRıssa da okuRken süpeR oLuyoR..
    hatta Grangé'nin Tas mecLisi adLı kitabı fiLme cevRiLdi.. izLedim ama.. kitabı okudugum haLde noLuyo bea buRda ne aLaka dedigim yerLer oLdu =D kısaca begenmedim.
    kurtLar imparatoRLugu adLı kitabında fiLmi vaRdı,bu biRaz daha hostu.
    ben kitapLarın fiLme döküLmesine artık kaRsıyım =P kitabı okuduktan sonRa fiLmi izLeyince begenmiyoRum..begenemiyoRum.. acaba ön yaRgıdan mı.. biLinmez..
    dan bRown da vinci'sinde de öyLe oLmustu.. kitap cok güzeLdi ama fiLm bekLedigim gibi degiLdi.. fiLmi izLiyoRum ama bi yanda akLım kitapta,bu sahneden sonRa noLmustu,böyLe mi oLmustu vs vs .. kitap daha güzeL geLiyoR bana .. ama fiLmini izLemek daha kısa bi yöntem =D hehe. kısaya kacmak isteyenLere,zamanı oLmayanLara fiLm daha iyi tabi =)
    ama okuyaLım,okutaLım!
    okumak,iyidiR! (=
    sosyaL mesajda veRdik,tamamdıR =D
    haLa öksüRmekteyim buRam buRam.
    bugun anneme biRsey dicem.. dicegim seyde "sesini kıs"
    ama yok,söyLeyemiyoRum,neden.. bi öksüRüktüR tuttuRdu gidiyoR.. tam söLicek oLmuyoR,en sonunda sinirLendim kendime,bagıRdım sesini kıs diye =D ama anam güLüyoR.. teRbiyesize bak heLe =P =D ehe..
    canım,degisik gaRip seyLer yemek istiyoR..
    bugun komsu biRsey getiRmis.. bi tadına bakiiim dedim.. aman ALLah'ım.. zate agzımın tadı yok hastayım,iyice bozuLdu =P
    ..gibi ve benzeRi seyLer söyLemem.. sonucta düsünmüs ve getiRmis (!)
    kesin begenmemisLerdiR de,döküLmesin diye veRmisLerdiR gibi düsünceLer akLımızdan gecmemeLi..
    benim geceR mi_!? kesinLikLe hayıR..
    esefLe kınıyoRum..
    =P =D
    tamam,tamam yeteR .. sustum =D
  • Shut Up • 12 Mart 2009 23:44 • #423240
    heyecanlı ve öksürüklü insan Pınar :D senin virüsleri kovamadım galiba, birazdan onlarla da uğraşıcam, merak etme eheh

yeni fikirler benim de öyle arada aklıma geliyor, 5 dakika sonra unutuyorum ne geldiğini.. illa ki bir yere yazmam gerekiyor, balık hafıza çok kötü birşey :) hatırlayınca öğreniriz artık Pınar eheh
    rüyan da güzelmiş ya, gezseydin boşken, tadını çıkarsaydın :D öyle boş bulmak zor iş yani ehehe ama ben böyle korkunç rüyalar (ki buna kabus denir, neden korkunç rüyalar diyorsam artık) görmeyi daha çok seviyorum.. hiç zarar görmeden bol bol adrenalin, hem de çok gerçekçi :D olsa da yesek (!)

sonracığıma (yorumsuz) Dan Brown'ın bütün kitapları var bende ama terbiyesiz bir insan olmamdan ötürü sadece Melekler ve Şeytanlar'ı okudum :D Da Vinci Kodu'nun da filmini izledim :) o kadar güzel değildi bence de.. kitabı daha güzeldir herhalde diye düşünüyorum ben de okumadan :D ama Melekler ve Şeytanlar güzeldi bence de.. Jean-Christophe Grangé'ın da 4-5 kitabı var ama hiçbirini okumadım, çok ayıp ediyorum, biliyorum :D hep okurum diyip durdum ama hiç başlamadım işte :D hep başka kitaplara doğru yelken açtım :D mesela şu sıra da Chuck Palahniuk'a aşırı derecede takmış durumdayım.. hatta onunla ilgili maceramı yazmak istiyorum izninizle (kibarlık yapıyormuş gibi de yapayım :D) şimdi ben dedim ki gideyim bu amcanın kitaplarını alayım, hepsini.. sonra dedim ki sahaflar çarşısına gideyim (bilmeyenler için not: sahaflar çarşısı Beyazıt'ta bulunmakta ve Osmanlı döneminden beri kullanılmakta olan bir yer.. kitapçılarla doludur efendim.. ama şu geçtiğimiz 5-10 sene içersinde deforme olmaktan bir hal olmuş ve genelde ders kitapları satan bir yere dönmüştür ve bu maceramda da bunun üzerinde durucam zaten.. eskiden gider her türlü eski-yeni kitabı arar ve bulurdunuz ama şimdi yeni kitapları bile zor buluyorsunuz.. ayrıca eskiden ucuz bir yerdi ama şimdi maaşallah diyorum fiyatlar için.. neyse, yine uzadı parantez, kapatıyorum) işte bu sevgili sahaflar çarşısındaki kitapçılara soruyorum tek tek; "Chuck Palahniuk kitapları var mı?" diye.. ve sorduğum 10 civarı yerin 8'i ilk cevap olarak "hı?" dedi.. sonra "hani Fight Club var ya, Dövüş Kulübü, onun yazarı" diyorum ve ikinci cevapları "hee, yok o".. 1-2 tanesi de sadece Dövüş Kulübü kitabı var dedi ama ben onu istemiyorum.. bu arada Dövüş Kulübü'nü izlemeyenler izlesin efendim, süper, hiperdir yani :) ayrıca bir başka kitabı olan Choke, yani Tıkanma'nın da filmini çekmişler, onu da izledim.. iyiydi, tavsiye olunur :) ama şunu da belirtmeliyim ki bu adam normal bir yazar değil, coşmuş, uçmuş bir insandır.. yani her türlü konuya girip çıkmakta ve çok ilginç küçük bilgiler vermektedir (bu küçük bilgilerle ilgili ayrıntıyı ilerleyen satırlarımda okuyabilirsiniz ahaha) ve genel olarak popüler kültürü sağdan sola, yerden yere vurmaktadır.. minimalist bir yazım tarzında yazmaktadır.. edebidir de ama aykırıdır.. ayrıca +18'dir de diyim :) neyse, konuya dönersem bu adamların çoğu adını bile duymamışlar.. koskoca sahaflar çarşısının durumuna bak dedim, yuh dedim afedersiniz :D (nasıl da kibar görünmeye çalışıyorum ya ehehe) işte bir tane kitabını buldum ama sonunda orda.. sonra çıktım gittim D&R'a.. aslında bulmam gereken yerin orası olmadığını düşünmeme rağmen bütün kitaplarını buldum ve aldım.. gayet şaşırtıcı bir gündü benim için.. ders çalışmak, derse girmek ve uyumak gibi faaliyetlerim yüzünden çok hızlı gidemedim, daha ikinci kitabını okuyorum, 5 gün oldu.. 3. kitaba geçmeliydim bence :) neyse efendim, hemen okuduğum kitaptan birkaç alıntı yapmak istiyorum;

"...insanlar hayatlarının kurtulmasını istemiyorlar. hiç kimse sorunlarının çözülmesini istemiyor. dramlarının. önemsiz meselelerinin. hikayelerinin çözülmesini, pisliklerinin temizlenmesini istemiyorlar. çünkü geriye ne kalacağını biliyorlar. büyük ve korkunç bir bilinmeyen."

"...bu ömür boyu sahip olduğum altı yüz kırk birinci balık. tanrının yarattığı başk bir canlıya bakmayı ve sevmeyi öğrenmem için ailem yıllar önce ilk balığımı almıştı. sahip olduğum altı yüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, insanın sevdiği herşeyin bir gün öleceği oldu. o özel kişiyle karşılaştığın ilk anda, onun bir gün ölüp toprağın altına gireceğine emin olabilirsin."

neyse, fazla içerikten bilgiler vermiyim, okumak isteyenin keyfini kaçırmıyım dimi eheh görüldüğü üzere benim gibi karamsar da bir insandır kendisi.. he ayrıca kitapta verdiği küçük bilgilerden bahsedicem demiştim, o konuda da birkaç örnek vereyim.. mesela piyanonun tuşlarındaki kan lekesini çıkarabilmek için tuşları talk pudrası veya süt tozuyla ovmak gerektiğini, duvar kağıdındaki kan lekeleri içinse mısır nişastasıyla suyu karıştırıp elde ettiğimiz lapayı lekenin üzerine sürmemiz gerektiğini öğrenebiliyoruz.. başka örnek olarak yine mesela şu var; dişi kırılan biri dişçiye gidene kadar dişi bir bardak sütün içinde saklayın. bu arada beyaz bir macun elde edene kadar çinko oksitle karanfil yağını karıştırın. hızlı ve kolay bir dolgu için, oyuğu durulayıp çarçabuk sertleşen bu macun ile doldurun gibi bir bilgi var.. bir başka örnek; kırılan pencere ya da düşen bir şişenin kırıklarını toplamak, hatta en minik parçacıkları bile yok etmek için bir dilim ekmek kullanın demiş sevgili Chuck amca. neyse, bunlar da yeterli.. yazdıklarımın çoooook daha fazlası var kitapta :) ki bu yazdığım bilgiler de şu kitaptan; Gösteri Peygamberi (orijinal adıyla Survivor) ve Ayrıntı Yayınları'nın Yeraltı Edebiyatı serisinden çıkmış. bütün kitapları da burdan çıkmış zaten. (aslında bütün kitapları değil, daha hepsi türkçeye çevrilmemiş ama çevriliyorlar ve çevrilenler de, çevirileri yapılacaklar da aynı yerden çıkmakta ve çıkarılacak da.. ne cümle kurdum be) fark ettim ki kitap tanıtımı köşesi gibi oldu bu mesaj :D:D bir kitap tanıtımı köşesini daha bitiriyor ve haftaya görüşmek üzere diyorum :D neyse işte, taktım şu an bu Chuck Palahniuk arkadaşa.. geçenlerde de Woody Allen'ın (ki kendisinin yönetmen, oyuncu, senarist, hatta müzisyen ve kitap yazarı olduğunu belirteyim ki siz en azından oyuncu ve yönetmen olduğunu biliyorsunuzdur zaten hehe) yazdığı kısa ve (traji)komik hikayelerden oluşan 3 kitabını okumuştum.. ondan önce de Dostoyevski'nin kitaplarına takmıştım.. (ki bugüne kadar okumayarak da büyük ayıp etmiştim Dostoyevski'ye) nedense bir yazara takınca bütün kitaplarını okumaya çalışıyorum.. manyak mıyım neyim :D (sorunun cevabını vermeyin, biliyorum :D) aslında ben sadece kitaplarda değil herşeyde böyleyim.. beni tanıyan herkesin bileceği gibi herhangi bir müzisyene taktığımda da sonuç aynı oluyor.. herhangi bir yönetmene takınca da aynısı oluyor.. herhangi bir oyuncunun oyunculuğunu çok mu beğendim.. bütün filmlerini izlemeliyim.. yaşanmaz benim psikolojimle ya :D zor iş valla..

an itibarıyla fark ettiğim birşey daha var.. yine çok uzun yazmışım ve bugün yazdığım çok uzun olan ikinci mesaj, durayım artık bence :D bütün hepsini okumuş olanları tebrik ediyorum eheh neyse efendim, gideyim artık ben.. hadi sağlıcakla kalın (salıncakla kalın gibi bu da, neyse)
  • KaranLık-göLge • 12 Mart 2009 23:49 • #423241
    o kocaaaaaaa mesajlarınızdan sadece
    Pınaaaaaar eheh amacımız ibişi kaçırmak mıymış :D tamam o zaman, bu mesajım yararlı olacak bu konuda :D ismini aratarak bulduğu için buraya anahtar kelimeler yazmak istiyorum bulsun da okusun bunu diye; Uğur, ibiş, votka :D
    kısmını okudum ve kısaca koptum (:
  • mazbut • 13 Mart 2009 00:27 • #423243
    ne kadar uzun yazmışsınız tembelliğin tabiatına aykırı bu =)
  • -5gap- • 13 Mart 2009 17:51 • #423448
    gayet siniRLiyiiiim!!
  • mazbut • 13 Mart 2009 18:06 • #423463
    yeni uyandım pc açılır açılmaz bilinmeyen bi güç beni buraya çekti noluyoruz canım gizli bi tarikat veya bi meshep anlam veremiyorum zaten koloniye girdikten sonra bi haller oldum neyse bugün hava çok güzeldi onlarca fotograf çektim okulada uğradım bi ara özlenmiş olmak güzel bi şey neyse bu kadar yeter
    bu arada 5gap arkadaşımızın gayet sinirli olmasının sebebini merak ettim üzerime vazife olmayarak =)