Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Demo :: Eren Kömürlü - Efes

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Demo :: Eren Kömürlü - Efes
  • achilles • 9 Haziran 2005 00:00 • #606441
    sürekli bir şeyler çalmış lakin bütünlük yok gibi geldi bana,parça parça bulduklarını birleştirmiş sanki...
    diğer parçalarını bilmiyorum ama ben pek beğenmedim bu efes'i
  • barrios • 9 Haziran 2005 00:00 • #606442
    Achilles'in yorumuna katılmamak mümkün değil.. ancak, ben de bu tarzla ilgilenen bir gitarcı olduğumdan, burada biraz daha detaylı eleştiri yapma ihtiyacı hissettim..kuşkusuz bu tarz müzisyenlerin sayısı ve çalışmaları artmalı, ancak dinleyici olarak biz de mümkün olduğu kadar yapıcı eleştiriler ile katkıda bulunmalıyız diye düşünüyorum.. ne yazık ki, bu tarz müzik yapan pek çok gitarcıdaki sıkıntı Eren Kömürlü'de de duyuluyor, teknik beceriyi müziğin daha önüne koymuş gibi gözüktü bana.. biraz George Bellas'ı andırıyor burada Kömürlü, progresif rock etkilenimi özellikle ritmik yapılarda kendini belli ediyor.. girişte gitarın temiz tonla çaldığı fikirler (poliritm anlayışıyla iki farklı ritmik yapıya sahip figürü üstüste oturtmak istemiş sanırım) bana biraz zorlama geldi.. parçanın geneli itibariyle konuşursak, ne yazık ki bir bütünlük yok ritmik geçişlerde, deyim yerindeyse biraz "copy-paste" hali var, birbirine yapıştırılmış bağımsız bölümler gibi parça...belki bu da bir tercih, ama ne yazık ki fikirler bu haliyle pek akıcı gelmiyor.. bir de, parça bittiğinde insanın aklında kalan, mırıldandığı ya da kafasında tekarlayan bir melodi de olmuyor ne yazık ki, ama bu sırf Kömürlü'nin parçasının değil, Geroge Bellas gibi tekniği müziğin önünde gören tüm gitarcıların sorunu.. teknik demişken, bu konuya da değinmekte fayda var.. bugün Türkiye'de rock gitaristi-virtüözü etiketiyle dinlediğimiz kimi isimlerin, örneğin Cem Köksal'ın, aslında teknik açıdan ciddi sıkıtıları mevcut.. örneğin sağ el (alternate picking) tekniği oldukça zayıf Köksal'ın ve her iki elin senkronize bir şekilde çalışarak hızlı pasajlar çaldığı yerlerde hiç de hoş olmayan bir karambol oluşuyor.. Kömürlü'nün girişte kullandığı sweep picking tekniğinde daha usta olduğu, ama maalesef onun da Cem Köksal gibi alternate picking de sorunları olduğu anlaşılıyor (4:19 ve sonrasındaki solo örneğinde olduğu gibi).. yine de, Kömürlü'nün bu demosu Türkiye için cesur bir deneme, umarım müzikal açıdan daha da olgun şeyler duyarız kendisinden ileride.. başarılar diliyorum..
  • Loki • 9 Haziran 2005 00:00 • #606443
    gitarın şarkı söylediği bir müzik yapan
    biri olarak görülebilecek durumda olduğunu düşünmüyorum.Yinede başarılar elbetteki ciddi bir çalışma olmuş uğraşılmış belki biraz daha desteğe ihtiyaç vardır.
  • nere • 9 Haziran 2005 00:00 • #606444
    arkadaşlar öncelikle ben eren kömürlü ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim,aslında şarkının çok değişken olduğunu baştan sizlere söylemeliydim,çünkü elimden geldiğince klasikleşmiş düzenlemeleri kendimce yıkmaya çalıştım,ayrıca efes'i anlatmaya çalıştığım için tıpkı efes'in tarihi gibi çok değişken oldu,savaşları,suküneti,hastalıkları,efes'in bir harabe haline gelmesini anlatmaya çalıştım ve bunların hepsini anlatmaya çalıştığım için tarz olarak çaok farklı şeyler anlatan melodileri bir şarkıda toplADIM.bir de sanırım yaptığım düzenlemelere,kompozisyona deneysel sıfatını eklersek daha açıklayıcı olacak sanırım...
    saygılar,sevgiler.
  • thunderwolf • 9 Haziran 2005 00:00 • #606445
    Yaw abi güzel çalmış da gerçekten biraz kopukluk var ama ben yinede beğendim
  • nere • 9 Haziran 2005 00:00 • #606446
    efes henüz piyasaya sürmediğim demomdan bir şarkı şarkı kayıtlarıbu yakın tarihlerde bitiyor ve demoyu artık müzik marketlerde de bulabilirsiniz,aslında bu sadece efes'den oluşan albüm öncesi bir single olarak ğpiyasaya sürülecekti ama albüm işi yaş göründüğü için beri bol şarkılı bir demo olsun diyerek diğer kayıtlarla uğraşmaktayım ayrıca benim hakkımda daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar tasarımı büyük ölçüde yapılan,çok yakında açılacak olan www.erenkomurlu.com adresini ziyaret edebilir,ister ankara olsun ister ankara dışı olsun eren kömüelü band olarak konser tekliflerine açığız.
  • myung • 9 Haziran 2005 00:00 • #606447
    açıkcası böyle bi karambol, sürekli bi kişisel kabiliyet ön plana çıkarmaya çalışılmış..yaratıcılıktan çok yetenek sergilenmiş..parça çok kopuk..pek beğenmedim doğrusu...ama başarılar dilerim,işallah bi yerlere gelebilirsin (?)
  • sdqantaris • 9 Haziran 2005 00:00 • #606448
    Evet sonunda dinledim Eren bir kaç kere üst üste. Ha şöyle, ortada fiziki bir şey olsun da onlar konuşulsun.

Geçelim şarkıya ve kayıda.

Giriş gerçekten hüsran. Metronom yok belli ki, melodi bir hızlanıyor bir yavaşlıyor, dolayısıyla arpejin üstüne koyduğun delay de saçmalıyor ve yanlış oluyor milisaniye babında. Üstüne gelen sweep melodi de alakasız, çorbaya dönmüş.

Çok sert bir giriş yaptım ama parçaya geçince ilk verse güzel, melodi akılda kalıcı ve sevimli ama arada yine bir sürü nota basıcam derken bozmuşsun sadeliğini. Sonraki verse çok da anlamlı gelmedi, sweep de sweep. Sonra ritmler giriyor güzel ilk 4 tur hoş, o sweep iniş yakışmış. Sonra aynı ritm üzerine solo, altında sweep var yine, baymış. Parça yavaşlıyor, hoş olmuş. Hızlanıyor, güzel. Yavaşlıyor derken başka bir rife geçiyor. Lüzumsuz bu da. Kopuk. Şu oldu bu oldu derken kaçırıyoruz artık trafiğin başını sonunu. Parça duruyor klavyeler. Eh öh sonra sololar.

Eren, güzel başlamışsın ama birbirinden kopuk bir sürü şeyi ardarda bitiştirmişsin. Şu sweep işine de bu kadar takma kafayı. Yapabilmek ayrı, yerinde yapmak ve tadında bırakmak ayrı.

Daha iyi şeyler yapacaksın ileride umarım ama bu çalışmayı heba etmişsin.

Kompozisyon yazmak hem çok kolay hem de değil. Biraz daha düşün çalışmalarının üzerinde. Başarılar.

Not: Müzikte deneysellik olabilir elbette, güzel de olur; ama bu her kötü kompozisyonun deneysellik altında sunulmak suretiyle kotarılabileceği anlamına gelmiyor.

Not: Hani bırakmıştın şu kimin ardından geldiğin hikayesini, lütfen...
  • unplayed1 • 9 Haziran 2005 00:00 • #606449
    İlk klavye solosundan önceki bölüm iyi olmuş,şarkı baya bir güzel gidiyor o kısımda ama genel olarak alakasız ve teknikler oturmamış..Birde şarkı metronomdan bağımsız devam etmiş çoğu yerde aman diyim çünkü enstrüman çalarken dikkat edilmesi gereken en önemli detay bu bence ama üzerine gidersen eminim oturtursun metronom problemini..Şarkının bütünlüğünü bozan en büyük etmende bu olmuş.
    Birde şarkıyı bestelerken tekrar,tekrar dinlemeni tavsiye ederim çünkü şarkı bir bütündür her ne kadar iniş ve çıkışları olsada mutlaka köprüler olmalıdır,yani bulduğun şeyler ancak öyle insanların kulağında güzel tınlar ve bir bütünlük kazanır.Bir başka büyük eksiklikte bu bence.3. ve son olarakta çalınması zor olan herşey güzel değildir yukarıda arkadaşların belirttiği gibi bildiğin her tekniği tek bir şarkıya tıkamaya çalışmışsın,seni anlıyorum çünkü her müzisyen bunu yapmak ister,bak ben bunuda çalabiliyorum diye duyurmak ister insanlara ama öyle olsaydı müzik,müzik olmaktan çıkar,ortada grup diye bir kavram olmaz ve her müzisyen kendi enstrümanıyla,kendi başına takılırdı.Umarım iyi bir yerlere gelirsin ilerde ama daha çok çalışarak tabi ki de
  • Hikizume • 9 Haziran 2005 00:00 • #606450
    Ben bu şarkıda hiç bir ruh hissedemedim... onun haricinde bi yorum yapmayıp özellikle sdqantaris arkadaşımızın yorumuna katılmakla yetiniyorum...