Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Demo :: Eren Kömürlü - Efes

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Demo :: Eren Kömürlü - Efes
  • reno • 9 Haziran 2005 00:00 • #606451
    ben dinledim ve öncelikle uzun zamandır gitar çalan bir insan olarak eren'in gitar tekniğini çok beğendim,hatta hastası oldum,çok iyi çalınmış gitarları,ayrıca deneysel bir çalışma olmuş,kendisininde belirttiği gibi alışılmış kalıpları aşmış,şarkının inişlerinde çıkışlarında değişiminde de efesteki savaşları ve sükuneti anlatmaya çalışmış,özgün bir çalışma olmuş,ankaralı biri olarakta eren'in konser afişlerine çok rastladım,yoğun çalışan bir akadaş,hatta eren'in saklıkent konserine de gittim ve sahne performansı çok iyiydi,zaten haberdeki fotoğrafta sanırım saklıkent'ten,insanların bu müziğe alışması için biraz da zaman lazım erencim,ülkemizde senin gibi müzisyenlerin sayısı artmalı bence,sana başarılar diliyorum,birgün hayallerine ulaşırsın umarım...teknik araçtır,sende duygu da var ama teknik duyguyu daha iyi verebilmek içindir,tekniğin fevkalade tahminimce baya bi eğitim almış olmalısın.şunu da hiçbirzaman unutma burdaki yorumları belli bi yere kadar kayde al,müziğinle beraber tamamıyla özgürsün,önce kendin için yap herşeyi,başarılar,senin gibi insanlar ülkemizdeki müziğin ufkunu açacaklardır,yılmadan çalış,çok beğendim çalışmanı devamını da beklerim..
  • reno • 9 Haziran 2005 00:00 • #606452
    ayrıca yaptığın müziğin fanları ülkemizde oldukça azdır,yani malmsteen hakkında bile birsürü kötü yorum yapan adam var ama ben onlardan değilim ben virtiözüte ağırlıklı müzikleri çok severim,umarımki sizlerin sayesinde sayımız zamanla artar,başarılar
  • flyfinger • 9 Haziran 2005 00:00 • #606453
    Fazla yoruma gerek yok bir şey ya iyidir ya da kötü bu da kötü olmuş.Belki biraz ağır olacak ama şarkı, effektör tanıtım CD'si gibi olmuş.
    Bence teknik yerine daha çok düzenleme ve kompozisyon çalışmalı...
  • metalian_61 • 9 Haziran 2005 00:00 • #606454
    güzel bi çalışma ama elektro gitarda herşey hız olmamalı dengeli bi hız olmalı ör.mamlsteen hız yapıyor ama dengeli hız yapıyor gitardaki yürüyüş kalıpları kulağa doğru ve güzel gelmeli.arkadaşımız gerçekten zamanla daha iyi olur.
  • nere • 9 Haziran 2005 00:00 • #606455
    öncelikle beğenen arkadaşlara çok teşekkürler ederim,bence bişey ya güzel ya kötü değildir,kişilerin zevkine göre değişen bişeydir bu.
    beğenenler içinde beğenmeyenler içinde ilginizden dolayı teşekkür ederim...
  • TubeMaster • 9 Haziran 2005 00:00 • #606456
    Arkadaşın gitar tekniği iyi aslında,daha iyisini çalamazdım ama eksiklikleri de var.Mesela aynı riffleri arda arda çalmış çoğu yerde tek düzelik getirmiş bu da şarkıya. Parçaları birbiriyle bağdaştırırken de direk geçiş yapmış, o yüzden alakasız şeyler ortaya çıkmış.Sonra gitarları birbirine çok karıştırmış, bence gerek yok,fonda bi ritim ve ön planda tek bir solo gitar yeterli.Ama ikinci kısım daha güzel geldi bana.Yine de iyi derim ben, 10 üzerinden 7 veririm.Zaten beste üzerinde biraz daha çalışsa çok daha iyi şeyler ortaya çıkarabilir,kapasite var sonuçta arkadaşta.
  • utku_death • 9 Haziran 2005 00:00 • #606457
    öncelikle şunu söyliyim her müzikle uğraşan ve özellikle her gitaristin destektiçisiyimdir, eren kömürlüyü daha önce hiç dinlememiştim, şimdi eleştirimi yapabilirim..

1-Bana göre kötü gitar tonu
    2-Kompozisyon oldukça kötü
    3-Bend'lere çalışması lazım
    4-Daha fazla teknikle süslenebilirdi
    5-Metronom sorunu mevcud

Bana göre bunlar genel sorunlar, sevgili barriosunda(selamlar ;)) dediği gibi cesur bir deneme, her kendine güvenen kişinin böyle demo şeklinde uğraşması türkiye için bu konuda büyük adım olacaktır bana göre...Eren Kömürlü arkadaşın biraz daha çalışması lazım ;)
  • İris • 9 Haziran 2005 00:00 • #606458
    Şarkının trafiğiyle ilgili detaylı yorumlar yapılmış ve çoğu da yerinde. Daha genel konuşmak gerekirse tekniği tam olarak oturmuş gitar virtüözlerinin bile artık salt teknik gösterme amaçlı şarkılar yapması abes oldu ki görülen o ki eren in teknikde de oldukça eksiği var. Sweepler temiz değil, alternate ler aksak vs. Malmsteen, Satch, Vai, Petrucci, Vinnie Moore, Macalpine, Paul Gilbert gibi amcalar gitar tekniğini olabilcek en yukarı noktaya zaten taşıdılar, buna da space age of guitar dendi. Sonrasında 1000 lerce malmsteen çıktı, ama ne anlamı vardı ki? Hiç. Adam yapmış zaten, sen onu tekrarlarsan sadece kendi egonu tatmin etmiş olursun (bkz. Cem köksal).
    Artık bu noktadan sonra işi teknik kısmıyla değil müzikteki farklılıkla yapmak, sound 'la yapmak gerek. Matthias Eklundh gibi özgün, yenilikçi genç virtüözler ustaların yanında yerini alcak,taklitten öteye gidemeyenler de anca torunlarına gitar çalcaklar. Türkiye 'deki eren gibi virtüöz adayı arkadaşlar da çalıştıkları kadar "çalmaya" özen göstermeliler, 20 egzersiz gibi lick i birbirine bağlamak beste yapmak değildir.
  • cyn • 9 Haziran 2005 00:00 • #606459
    bu ne lan? yuzeysel olayim; amma itici.cirkin..
  • isa_bet • 9 Haziran 2005 00:00 • #606460
    arkadaşlar olaya sadece gitar açısından bakıyorsunuz arkada baslar ve davullar işi bozuyor onlar düzgün olsa riffler fena değil ama bir akın eldes hele hele serdar öztopla karşılaştırmak yanlış arkadaşın daha gideceği çooook yolu var klasik düzenlemeler yıkılmaya çalışılmış ama çalışılan herşeyde başarı sağlanacak diye birşey yok tarih anlatılkıyor diye irbirinden bu kadar kopuk müzik yapılmaz piyasadaki çoğu gitarist tap ve sweep ten başka birşey yapmıyor bence tabular bu konuda yıkılmalı..