-
ya allah aşkına arkadaşlar yok emperyalist organizasyon yok bilmem ne. Bırakın bunları bundan 6-7 sene öncesi doğru dürüst grup gelmezdi. Şimdi çok gelince şaşırdık kaldık.
Asıl olan müzik, eğlence ve gençlik hepsi bu. Lütfen altında birşeyler arayıp ta durduk yere problem çıkartmayalım.
-
festivali politik amacli gorenler, politikalarını baska yerlerde yapsın bence, varsın cola cılar ıstedıklerını basarsın, banane, amac para kazanmakmıs onlarda, bu dunyada herseyın amacı bu nerdese, gayet dogal. ama bızım amacımızda muzık dınlemek, adam gıbı grupları dınlemek. bıdaha boyle fırsat elımıze kolay gecmez kı. onların amacı para, politikaysa, bızım tek amacımız muzık, parayı kazansınlar, helal olsun, siyasi bisi yapamazlar bize andım olsun.. saplantılı takılmıcam. bunu bılıyorum. bence gayet guzel bır organızasyon.
-
citizen erased ya ölürüm sana muse =)
-
biletim hazır:)) bakalım daha kimler olucak süper olucak süper:)
-
iyi de coca colanın paraya mı ihtiyacı var??..onların boktan küresel politikalarını kimse savunmuyor ancak yaşadığımız ülke Türkiye.ingiltere de ya da almanya da yaşıyor olsak bu tepkiler yerinde..çünkü bu adamlar zaten sürekli konser veriyorlar o ülkelerde..ama ben şimdi muse u Türkiye de kaç defa izleyeceğim..belki ileride şartlar değişir ve coca colaya ihtiyacımız kalmaz..ama şimdilik durum budur..
-
yaa ıgrenc bı grup muse mı gelıoo böööö :(
-
aaa belli oldu mu gelicek gruplar??
-
kötüleme güzel kardeşim. rock müziğin ne olduğunu biliyorum. kim ne isterse yapsın da gruptan çok dj olan işi olmayan insanların çıktığı ya da çıkarıldığı bir festivale (ki -2003- daha beterdi) pop n coke demem lütuftur. geçen sene de rapn coke diye yazı yazmak lütüfdu festivalle ilgili. sen git gene eğlen, emin ol adam gibi bir rock grubu gelse ben de gider eğlenirdim, ama şu rock kültürü tartışmasında da ''ahaha rock hayata karşı bir duruştur rock kültürün sığ, senin rock kültürüne sokiyim'' diyerek bana dersimi verdiğini düşünme. eğer kafa sallayamıyosan o senin sorunun his edememen..
baya bir tartisma yaratacağina kesin daha bu festivalin. kimler hangi gruplar geliyor tartışmasının yanında bi de "anti-kapitalist" ve "müzikle ideolojinin ne işi var?" ikiliği bence çok daha dikkate değer...
ama anti-kapitalist eleştrilere de fazlasıyla saygı duyuyorum ve öyle olması gerektiğini düşünüyorum.. üstelik çok abartılı eleştiriler olduğunu da düşünmüyorum. bakarsak coca-cola firması sembolleştirilmiş bir şeytandır literatürde. bu sembolleştirme çoğu zaman haklı sebeplere de dayanmakta.
toplum içinde yaşayan herkes gibi anti-kapitalistler de bu toplum içinde, arasında yaşıyor. en azından bazı noktalarda direnç gösterebiliyorlar. onlara karşı "ne biçim anti-kapitalistsin? ayağında adidas var, geçenlerde burger king'de oturuken gördüm, windows xp kullanıyorsun" gibi cümleler sarfetmek anlamsız olduğu kadar da gülünç.
tabi ki bu festival coca-cola'yı zengin etmeyecek, ama onu bu topraklarda çok daha büyük bir şirket haline getirecek. bu kadar da saf olmamak gerekiyor..
haa rock n coke'un coluk cocugu cok fazladir. fazlasiyla pop genclik vardir, ozenti vardir. muzik bilinci yetersizdir, bebe belik takimi olmasi gerekenin ustundedir. tv'de gordugu hayatlara ozenen gencligin onlara benzeme cabasi vardir. izleyip dream tv'yi, ben de orada olmalıyım tribi vardir....bunlar da benim elestirilerim olsun.
ama son olarak da rockn coke'a karşı ideolojilerin düzenlediği festivaller; para, organizasyon, festival, eglence, hoplama ziplama bazinda azicik yetersizler. ''benim eglenmem icin ziplamam gerekmez, iyi festival hiphopcu festivali midir, ne yapayim ben lunaparki, muzik getirin, manowar getirin, opeth getirin'' veya slipknot getirin metallica nerde??'' demeclerini biliyorum ve kesinlikle katiliyorum her acidan.
bilmem anlatabildim mi??
-
arkadaslar görüsünüzü bilmiyorum ama coca colanın sponsor oldugu bi festivale asla gitmem o gelse bu gelse demiycem zaten rockncoke hiç bi zaman sadece rockncoke olmadı rockı b*k etti hiç gtmdm gitmemde BARISAROCK diyoruz bizde (:
-
gidilesi konser olcak fakat ben balayında olcam :) bekarlar ve epeydir evli olanlar kaçırmasın.