-
türkçe pop müzik özentisi (yabancı poptan ne farkı varsa?)!
[::K.İ.L.İ.T::]abi tamam haklısın da baksana nekadar uzadı bu iş fecii sıkıldım ya bizlerin burda konuşucak daha önemli şeylri olmalı bu nedir!!
YIKILIYORUZ!!!
(şaka şaka)
-
türkçe pop müzik özentisi (yabancı poptan ne farkı varsa?)!
[::K.İ.L.İ.T::]Serpent King
Boşver dostum, elbet doğru yolu bulacak...
-
[::K.İ.L.İ.T::]evet belki gençliğin çoğu yabancı müzik özentisi ama sizce türkçe kaliteli müzik yapılıyormu ki? yani gençliğin çoğu bu tür türkçe müzik dinleyeceğime gider yabancı müzik dinlerim diyor. e haklılar da! ben bunu türkçe alternatif ya da rock gibi gruplar için söylemiyorum pop ve benzerleri için diyorum, örneğin bi petek dinçöz dinlemek yerine gidip ne bilim bi britney dinlemeyi tercih ediyor. belki özentilik yapıyor ama zorunlu bir özentilik bu.
-
[::K.İ.L.İ.T::]Ya şimdi zorunlu bi özentilik gerçekten.Ama yine de bir insan sadece yabancı müzik dinliyor diye nasıl özenti diyebiliriz ki ? Böyle bir sıfatı nasıl koyabiliyoruz neye dayanarak?..müzik evrensel bir olay yabancı müzik dinlemek bir insanı türk yapan değerleri bozmaz ya lütfen arkadaşlar.Bozar diye düşünen varsa o zaman müzikten daha öenmli şeyler de var bozan...onları konuşalım burda her ne kadar yanlış olsa da..
-
[::K.İ.L.İ.T::]bak işte adem ve türevleri sizde bakın , bu topic böyle tartışılır , tebrik ediyorum arkadaşım nihayet aklı selim bir yaklaşım , bence icra ettiğimiz her müzik türünü baştan gözden geçirmeliyiz ve yabancı müzik dinleyenlerede höt özenti dememeliyiz özenti diyebilmek için bizim daha iyi işler yapmamız lazımki seçme şansımız olsun , bizde türkçe popu rockı ya da herneyse onu seçelim burda kimse Barış Mançoya laf atabilirmi? ya da Yavuz Çetine ? ama Tarkana Teomana atabiliyoruz neden? çünkü onlar yaşam tarzlarıyla müzisyen değiller olsalardı herkesim onlara zaten saygı duyardı , müzisyen her yönüyle müzisyen olmalıdır kanımca , günümüz popçularının çektiği erotik ve tüketime yönelik klipleri veya rockçıyım diye geçinen Türkiyede rockı baltalayan popilistleştiren ve aynı mantıkla yine tüketime yönelik hale getiren insanlar var olmamalı var edilmemeli , ancak bu şekilde kaliteli müzik çıkar...
-
[::K.İ.L.İ.T::]baylar bayanlar merdivenden kayanlar okuduğunu anlamak okuduğunu anlamaya gayret etmek.o yazıda ironi var anam.tekrar okuyun.okuduğunuzuda idrak edin.örneğin bachın şu an yaptığı beste sayısı bile bilinmemektedir.hep birlikte düşünelim ben neden böyle aşmış bir adam hakkında bu tarz bi laf etmiş olabilirim.acaba yabancı müzik dinlemeyi özenti olarak gören zihniyetin düşünce tarzını buraya azıcık alaylı bir şekilde nakletmek olabilirmi?bu çok zor soruyu yanıtlamıyorum aranızda tartışıp doğru yanıtı bana söylersiniz.
mesela şu kliple ilgili söylediklerim.doğuşmuydu neydi belki değildir çünkü cidden kim olduğu hakkında bir fikrim yok ama radiohead - rabbit in your headlights klibini çalmıştı ya onla alakalı olabilirmi sizce?
bakalım başka ne örnek verdim sanırım 2 satır şarkı sözü yazdım illa megadethin when you kill a man you are a murdrer, when you kill many and you are a concurer and when you kill them all ...you are a god sözlerini yazarakmı aradaki kalite farkını anlatmalıydım.ben buraya anathema şarkı sözü yazsam bu zihniyet anlarmı sizce??
ya da abi haggard diye bi grup var halt etmişsin sen , adamlar acaip senfonik metal yapıyolarmı diyim.anlamazki yabancı müzik dinleyen özentiler diyen adam.
herşey oka ama "size noluyo arkadaşım müziği türkler buldu sokmayın burnunuzu...." demişim burdan olayda hiciv olduğu nasıl anlaşılmaz
arkadaşlar düşünmek iyidir bence deneyin
neyse takılın siz...
-
[::K.İ.L.İ.T::]Ya deren kardeş yanlış anlaşılmanın nedeni bizim bu adamlarla uzunca bir süredir uğraşmamız ve sinirlerimizin bozulması.Ama sende yazının sonunda bunları belirtseydin keşke , insanın aklına ister istemez ademin veya thriller ın akrabası veya arkadaşın olduğun filan geliyor :).
-
[::K.İ.L.İ.T::]ya abi valla kusura bakma bunlardan artık herşeyi bekliyorum odun oldukları için okadar ince düşünmedim kusura bamya...
-
[::K.İ.L.İ.T::]Ne var olum yabancı dınleyemez mıyız?Muzıkte dın dıl ırk yok sunu anlayı ver once..Kım ısını ıyı yaparsa o var...Allah allah ya adamların ugrastıgı seye bak...olum bunu dusunecegıne gıt baska seyle ugrasda en azından bızı yorma..
-
Bitti mi?
[::K.İ.L.İ.T::]Delinin biri kuyuya bi tas atmış kırk akıllı çıkaramamış.
Bu arada "Yabancı Müzik" ne demek yaw ?