Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yabancı müzik özentisi!

• andresson • 17 Ekim 2004 23:30 • #441818
    ???????

[::K.İ.L.İ.T::]bravo kumdan kaleler
  • jubei • 18 Ekim 2004 00:00 • #441820
    [::K.İ.L.İ.T::]ne alaka şimdi? ben türkçe de dinliyorum yabancı da özentilikle ne alakası var.türkçe derken salak saçma pop şarkılarını dinlemiyorum tabi.
  • Legend • 18 Ekim 2004 00:26 • #441822
    ???????

[::K.İ.L.İ.T::]ya güzel söylüyorsunda bu zihniyetin kazınması gerek , yabancı bir kültürle türkçülük olurmu ya , bu adam gibilerin akıllanması gerek , Atatürk dahi Türk alfabesini avrupadan almıştır , neden? daha kolay yazılıp okunur ve öğrenilir diye , ama ya bu pop kültürü , bunu alırmıydı sizce? şu savundukları yozlaşmış sembolleri alırmıydı , madem o kadar türkçüler türk sanat müziği dinlesinler , bu ülkede oluşan ilk müzik akımlarından biride rocktır ve konsept olarak bizim müziğimize daha yakındır , ozanlarımız hep anlamlı ve düşündüren parçalar yapmışlardır , saz en çok rock parçalara gider popa değil , insanlarımız şaşırmış ve beyni yıkanmış , bakın atalarımız saç uzatırmış ve peygamberimizinde saçı uzunmuş ama bakın aklı kısa arkadaşlarda adam olun adam , uzun saçta neymiş öyle gavurmusunuz der , halbuki amerikan traşıdır adından bellidir nerden geldiği buda hemen hemen aynı şey , pop müzik gavur malıdır işte ve bizim kültürümüze daha uzaktır , nasıl oluyorda bununla kalkıp haydi türk gençliği denilebiliyor? , düşünün arkadaşlar düşünün , duyduklarınızı hemen sağda solda papağan gibi tekrarlamayın , ayrıca yabancılar bizden daha iyi pop yapıyor , biz yapamıyoruz , bu ayıp birşeymi? hayır neden hemen kompleks haline geliyor , kabuğumuza çekilip yaşasın türk popu diyeceğimize dışarı bir göz atıp güzel olanı almak kötüyü ayıklamamız gerek...
  • divinemusic • 18 Ekim 2004 08:32 • #441828
    [::K.İ.L.İ.T::]adem246

Dinlediğin türk popu müziği ile asıl özenti sensin. Çünkü albumunu aldığın, radyoda dinlediğin tüm pop tayfası tam bir özentidir. Laila ve reinalardan çıkmaz, üstü başı marka doludur, senin gibi kerizler sayesinde saçma sapan şarkılar yapıp pahalı arabalara binerler. Sen şimdi saçma sapan yarışma programlarını, televole gibi haber niteliği olmayan baldırı açık yarı çıplak çıkan pahalı orospuları seyrediyorsun biliyorum. Ne kadar zavallı bir insansın sen farkında mısın? Sen kimi savunuyorsun he?! Sen onlar kadar hayatta rahat yaşabiliyor musun da onları savunuyorsun..!
  • the mirror • 18 Ekim 2004 11:43 • #441839
    [::K.İ.L.İ.T::]arkadaşım seni üzmek istemem ama hani senin beğenmediğin yabancı müzik var ya, işte şu anda dinlediğin türkçe popun büyük çoğunluğu o yabancı pop parçalarından araklanma..yani aslında sen de yabancı müzik dinliyorsun ama bunun farkında bile değilsin.eskilere sözüm yok, onların parçalarını hala zevkle dinlerim ama senin dinlememizi tavsiye ettiğin parçaların hiç biri orjinal değil ve hepsi birbirinin aynısı. sana tavsiyem bir daha bilmediğin şeyler hakkında konuşma.illa konuşacaksan da bari üslubunu bozma çünkü insanların zevklerine karışırken bu yetmezmiş gibi milliyetçilik duygularını da sömürmen hoş değil.ayrıca alternatif veriyorsan her müzik türünde vermen gerekir sadece pop değil.çalıntı bir pop müzik kültürümüz var ama rock müzik yapan grupların sayısı daha da az.bu yüzden türkiyede bunlar adam gibi yapılana kadar istersen ağzını açma pek.hoş karşılanmayacağın kesin...
  • adem246 • 18 Ekim 2004 15:31 • #441850
    [::K.İ.L.İ.T::]valla helal yani amip gibi çoğalıyorsunuz..ayrıca öyle dar çerçevede düşünüyorsunuz ki pop müziği foolish kazanovayla sınırlayabiliyorsunuz.
  • death_glory • 18 Ekim 2004 15:38 • #441852
    [::K.İ.L.İ.T::]ya pardon ademcim sen bana şöyle sıkı bi kaç örnek verebilirmisin? bende sana bikaç şey sööliim..
  • divinemusic • 18 Ekim 2004 15:41 • #441854
    [::K.İ.L.İ.T::]Ya dostum rica ediyorum bana savunduğun pop cuları yazar mısın lütfen?
  • adem246 • 18 Ekim 2004 15:48 • #441855
    [::K.İ.L.İ.T::]Sezen Aksu,Nilüfer,Mazhar Alanson,Zerrin Özer,Sibel Alaş,Seden Gürel,Ajda Pekkan,İlhan Şeşen,Demet Sağıroğlu,Sertap Erener,Levent Yüksel...İstersen daha sayabilirim
  • adem246 • 18 Ekim 2004 15:57 • #441857
    [::K.İ.L.İ.T::]bana bikaç şey söyleyecektin...bekliyorum istersen saymaya devam edebilirim..