-
Kadının mutlu ilişkisini anlatan tek parça 'günaydın sevgilim' heralde gerisi hep bunalım hep bunalım. Toplumsal sorunlar hakkında yazamaz çünkü toplumda yaşamıyo daha bir üstlerde hanımefendi...
-
kardeş ne güzel söylüyosun da
samimiyet yok bence yaptığı müzikte...
hem tekrarlıyorum;
niye toplumsal yaralara değinmiyo demiyorum,sadece madem değinmiyosun diyorum,aslında o sadece orda kalan bi laftı,kızgın olunabilecek bi sürü şey var ama bence şebnem ferahta bu biraz samimiyetsiz duruyo..
-
samimiyet yok bence yaptığı müzikte...
kesinlikle katılıyorum işte buna; farkındaysanız teoman, şebnem ferah, özlem tekin, haluk levent vb vb bunlara karşı olan bi kitle var türkiyede; işte onların gerekçeleri de bu; samimiyet yok müziklerinde;
müzik araç diğil; amaç olmalı!
-
Albümüm satmayacak diye korkmuştur :))
Farkındaysanız bu en kötü ş.Ferah albümü olmaya aday...Kadın da napsın yırtınıyo işte kızgın bağarıp çağırmış şarkılarında.asıl kızgınlığının altında yatan albümünün satmayacağı korkusu :))
-
peki sizce türkiye de samimi olan kim var?
bence şebnem ferah halktan dışarda yaşıyo demek falan çok saçma.
hatun hem iyi müzik yapyo hem de iyi söz yazıyo.
bana göre kendi müziğinin sözlerini yazan kişiler samimidir halka karşı çünkü;bizzat yaşadığı ya da hissettiği şeyleri kullanır sözlerinde!!!
ama bence gayet güzel anlatıyo duygularımı mesela artık kısa cümleler kuruyorum şarkısını dinlerken o kadar çok şey bir anda aklımdan geçiyor ki..
ve bütün şarkılarını sanki benim için yazmış gibi geliyo bu çok önemli bişey bence..
kendi hislerini genelleme yaparak anlatıyo..kişisel duygular belki ama çok iyi yakalıyo konuları..
-
ya kuzen ben bu ve benzeri abartılı şarkılarından bahsediyorum,yoksa yağmurlar da güzeldi bence...
mesela hiç DEMİRHAN BAYLAN dinledin mi?
ya da yaşar kurt?
ya da KAZIM KOYUNCU?
feridun düzağaç?
erkin koray?
DÜŞ SOKAĞI SAKİNLERİ?
daha sayarım :)
ben bu saydıklarımın yaptığı şarkıların genelinin altına imzamı atabilirim..
-
tabi bu konuyu açarken amacım sevdiğim grupların ya da şarkıcıların reklamını yapmak falan değildi
ama gerçekten demirhan baylan'dan durum bu'yu dinlediğinde
ya da kazım koyuncu'dan anılar düştü peşime (ya da herangi bi şarkısını)dinlediğinde distortiona yüklenip de avaz avaz bağırmadan da bi şeyler anlatılabileceğini anlıyo...
benim demek istediğim şebnem ferahın amacı başka...
-
demirhan baylan haricinde hepsini dinledim ve bende hepsini gerçekten severim...hatta kazım koyuncu ya hayranım.
ya aslında şebo için bu distortiona yüklenme olayı falan son iki albümde görünüyo yoksa daha önce yaptığı şarkılar gayet dinlendirici ve düşündürücü (tabi genelleme yapmıyorum)..
tabii olcak bu tarz değişimleri sonuçta dinlenen müzik tarzları gittikçe sertleşiyoo...
toplumun beğenisine göre gelişiyo müzik..
-
sence ne amacı?
bunu samimiyetle soruyorum bak sakın sert çıkma ne güzel kardeş kardeş düşündüklerimizi sölüyoruz:)
(burda herkes bişileri yanlış anlıyo da o yüzden şeyettim)
-
tamam "insanlar"ın introsu çalıntı şebnem ferah çok bağrıyo eleştiri güzel bişey de. Napıyon abi sen ya. Emperyalist plak şirketlerinin gönderdiği bi ajan falan mısın niye köstekliyosun abi Türkçe rock'ı. Şebnem Ferah hakkında yazdıklarını bidaha okudum. Bu kadar ağır eleştirmenin anlamı ne artistiği yapan da sensin. Ayrıca o kadar değerli bir insana artist falan deme hakkının olduğunu düşünmüyorum. O kadar süper bi müzik yapan insan yok tamam mı ne bu ülkede ne dünyada.