-
diğer yorumları da okudum abi bütün anti-şebnemciler özellikle toplanmış buraya. Bağıracak birini eleştireceksiniz ortalık death'çi dolu. Toplumsal sorunlardan bahsetmeyen birisini arıyosanız her yer popçu kaynıyo abi gidin başka yere.
-
müziğin yapaylığı konusuna gelince. 100'lerce çeşit müzik var. hepsinin de farkı özellikleri ve hepsinden de tad alan insanlar var. Sen burda gelmiş Feridun Düzağaç la Şebnem Ferahı falan karşılaştırıyosun. Feridun Düzağaç'ı hiç sevmem ama dinleyenlere de saygı duyarım. Sen de Şebnem Ferah'a(bütün müzisyenlere) ve dinleyenlerine saygı duymak zorundasın. Erkin Koray ya da sevdiğin başka biri hakkında artist falan diye ileri geri konuşsam hoşuna gider mi?
-
daha önce de anlattım böyle bi şeyler ben :)
hitap ettiği kitleyle alakalı..
mesela artık kısa cümleler kuruyorum gibi bi şarkı yaptığında,bunun dinleyicisi haluk levent de dinler,gece yolcuları da..
bence şebnem ferah bundan uzaklaşmak istedi..
haluk levent kötü olduğu için değil tabi ama ne biliyim...neyse işte anladın ne demek istediğimi heralde :))
-
sen yanlış anlamışsın bizi kardeş
-
şaha kalktıı
-
doğrusunu anlatırsan sevinirim kardeş
-
kardeş kardeş konuşun tabi
-
bu ulkede vatan hainlerinin sözde ulke meseleleriyle dolu sarkılarını dinleyeceğime şebo dinlerim. bırak aşkı anlatsın en azından zararsız.
-
"her şey insanlar için..."
şebnem toplu eylem marşı yapmıyo zaten...
toplumsal bir aykırılık ya da isyan mücadelesi olması gerekmiyo.
küçük şeyler dediğin de, sen nefes aldıkça sol yanında hissetmek zorunda olduğun yere isabet darbeler...yani en yakın münasebetle hissettiğin ve önemsenmesi gereken parçan...
bir insan canının ne denli yandığını haykırarak bu kadar samimi anlatabiyosa ve sen buna anlam veremiyosan, sana ancak uzun soluklu bir sessizliğin ardından iç çekip: "YAZIK..."
diyebilirim ...
-
"her şey insanlar için..."
sonuna kadar haklısın abi arkadaşlar çok zevk alıyolar herhalde birilerini aşağılamaktan