Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

lem bu şebnem ferah niye bu kadar kızgınkine?

• nazmiyyeaah • 29 Ağustos 2005 12:41 • #483252
    müzik araç diğil; amaç olmalı!

müzik şu olmalı bu olmamamlı diye karar vermezsin. kısıtlayamazsın insanın içinden gelenlerin içeriğini. isteyen istediği gibi müzik yapar. içinde ırksal, d,nsel, cinsel aşağılama, ayrım olmadığı sürece en doğal insani ihtiyaçlardan biri olduğu için özgürce dışavurulmalı.

seni sansürcü zihniyet seniii !!!
  • -TeUFeL- • 29 Ağustos 2005 13:23 • #483254
    kardeş kardeş konuşun tabi

abi artiz doldu piyasa insanca yazmışız oraya yok işte
  • can kırıkları • 29 Ağustos 2005 19:49 • #483339

mor rimeL arkadaşım süper ifade etmişsin ;)
    ama anlamayan yine anlamaz o ayrı...
  • tabularasa • 29 Ağustos 2005 22:46 • #483370
    canı kırılmıştır
  • TouRNiQueT • 29 Ağustos 2005 23:56 • #483393
    Menapozda olsa gerek :):):)
  • re-arranger • 30 Ağustos 2005 01:47 • #483404
    (firehole üyeliği durdurulduğu için bu nickle devam etmektedir). Önce forumu okuyun sonra konuşun abi.Basit şeyler yazmayın. Hala dalga geçmeyin Şebnem Ferahla ortalığı kızıştırmayın. Yeterince sinirimiz bozuldu zaten
  • ibanetze • 30 Ağustos 2005 20:12 • #483547
    hakkaten şaşırıyorum size ya,çocuk musunuz kardeşim siz?

soruyosun işte "şunu niye eleştirmiyosun,buna niye bi şey demedin"diye...

bana ne be..

ona bakarsan önce hapsanelere gidip mahkumlara "niye suç işledin kerdeş,ayıp değil mi yaptığın" diye tembih vermem gerek...

ben sadece sevdiğim bi sanatçının çizgisini saptırmasına duyduğum tepkiyi dile getirdim...

ayrıca artist kelimesinin anlamını bilmiyosun galiba..

bu kelime mecazda da "artist gibi davranmaya çalışan kişi" gibi bi anlamda kullanılır,yani ne kadar saptırırsan saptır çekmek istediğin kadar kötü bi yöne çekemezsin bunu.anlatabildim umarım...
  • re-arranger • 31 Ağustos 2005 17:38 • #483674
    (firehole) o zaman "Şebnem Ferah şöyle yapmalıydı, şöyle yapsaydı daha iyi olurdu, sözlerinde şunu kullanmalıydı, müziği daha yumuşak olmalıydı" gibisinden ifadelerle eleştirebilirsin ama senin yaptığın çok ağır yani Şebnem Ferah fanı bir insan olarak kızdırdı beni ve diğer birkaç arkadaşı. Birdaha eleştiri yaparken dikkatli olalım lütfen. Bu kadar ağır konuşmayalım.
  • tombi • 3 Eylül 2005 16:00 • #484003
    iyi yine bu başlığı açan niye bu kadar kızgın demiş.son albümle ilgili herkes şebenem ferah çok anırıyo diyo.anırmak ne ya???tamam diğer albümlere göre daha çok bağırdığı(anırdığı) doğru ama keşke herkes onun gibi anırsa!!!1
  • superman • 3 Eylül 2005 20:31 • #484024
    saçmalamışsın ha,sanki sadece toplumsal sorunlara kızmaya izin var.kızmışsa kızmıştır sana ne,dinliyceksen dinle.müzisyenler şarkılarının karizmasını arttırmak için daha somut hissettiği kendi sorunlarını bırakıp,toplumsal sorunları şarkısına meze ederse,şimdi olduğu gibi kötünün iyisine mahkum oluruz.bu güne kadar objektifin yaptığı da buydu,bulutsuzluk özleminin de,benzerlerinin de...

ayrıca,toplumu da s.keyim sorunlarını da s.keyim,benim hayatım ski tutacak ben toplumsal sorun peşinde koşucam,oldu.

mevcut rock müzisyenlerinin içlerinden geçene dair,şöyle bi diyalog geldi aklıma:
    "abi bişeyler hissedip müzik yapmam lazım,ne hissetsem iyi gider acaba,kendi hislerimi dinlemektense sana soriim dedim"
    "git siyaset yap yavrucum,ciddi gözükürsün,adam sanarlar.aşk meşk nedir ki zaten,solcuu musun,insansın.bunu bilir bunu söylerim."

azıcık kafayı çalıştırın yav...(bak burdaki toplumsal sorun değil,ama sen buna kızacaksın.neymiş ,hayatta kızacağın şeyler varmış.)