-
Barışarock a gittim MAALESEF..
evet maalesef diyorum çünkü gittiğim aslında bir müzik festivali değil tamamen sol eğilimli propaganda olan bir etkinlikden başka bir şey değildi. özellikle sunucu diye çıkardıkları arkadas ikide bir sahneye fırlayıp
_ emperyalizme karşııı..kapitalizme karşıııı...amerikaya karşııı..kolaya karşıııı
diye bağıra bağıra sesindende oldu.athena çalarken sahnede sunucu athenayı apolitik olmakla suçlayıp müzik politik olmalıdır dedikden sonra athena nın şarkısı ile zıplamaya devam etti. müzik neden politik olmak zorunda. yoksa politik yerine illaada sol taraflımı olmak zorunda ?
ya ben kolaya neden karşı olayım. aslan gibi içtimde kolamı.
gece boyunca kahrolsun amerika diye bağırdılar aslında bi telefon açıp sormak lazımdı kahrolmuşlarmı diye.
herşeyden öte DİSK'i ne işi vardı orada ellerinde meşale ile yürüyüş yapıyorlardı ? ne idi orası DİSK orada idi ve tek tip kıyafetleri ile gayet organize bir şekilde gösteri yaptılar
kırmızı bayrak kimin ve neyin simgesi idi ki meydanda paso dalgalandı ?
Askere gitme diye pankart açıpda hatta gece vakti sinama gösterisi yapıp askere gitmeme konusunda propaganda yapıldı. sonuçda onlar askere giden vatan evlatlarının o şehitlerin ödedikleri canlarının ve kanlarının sayesinde barışarock adı altında festival yapma serbestliğini bu ülkede buldular. askere gitme demek birebir suça giriyor tck ya göre ama tck kimin umurunda sonuçda onlar için tc yıkılıp devrim ile yeniden yapılandırılması gereken bir toprak parçası
sorarım size KÜBA ile alakalı stand ne iş yapardı orada. neden küba ?. ırak için özgürlük diye bağıroyorsanız hak arıyorsanız neden bir filistin standı yoktu neden bir afrikada açlıkdan ölen insanlar için bir stand yoktu da küba nın vardı. bunda da bir sebep olsa gerek.
hemen her stand da bir sol örgüt havası her stand da müzik hariç sadece sol propoganda vardı.
neden ama neden koskoca alanda peace , disk , ve renginden dolayı ne olduğunu anlayamadığım bir çok bayrağın yanında bir tek olsun ay yıdız lı bayrağımız yoktu ?
kapitalizme bu kadar karşı iseniz neden aman dışardan bişey getirmeyin burda yiyin biz size satarız demek ne kadar özgürlük festivalidir ?.
bar bar bağırıldı 15.000 kişi var şu anda alanda diye. pekala ufak bi örnek vereyim. her gelen 20 ytl harcasa o alanda kaba bir hesapla 15.000 çarpı 20 : 300.000 ytl yapar ki 20 ytl komik bi rakam bence iki gün için. bu üçyüzmilyar para hangi kaynaklarda değerlendirilecek barış adına ? nası bir karşı festival nasıl bir özgürlüktür ki bu insanları saatlerce yemek kuyruklarında beklettiler.
gelelim işin organizasyon bozukluklarına.
15.000 insanı barındıran organizasyonda gece vakti insanlar kör karanlıkda ilerledi. çünkü doğru dürüst bir aydınlatma yoktu hatta hiç yoktu
insanlar yiyecek içecek ve wc kuyruğuna girmekden başka bir şeye zaman bulamadı neredeyse. madem özgürüz neden dışardan istediğimizi getirip yiyip içemiyoruz. henüz kendi yemeğimizi ve içeceğimizi seçme özgürlüğümüz yoken iraka özgürlük diye bağırmak ancak gülünesi bir durumdur.
sahnede Tibet AĞIRTKAN varken civar köyler şikayetçi olmuş deyipde adamı 4. şarkısında sahneden almak nasıl bir organizasyonun becerisidir ?
kısacası barışarock maalesef sadece sol ve kominizim propagandası yapmakdan ama adını lanetledikleri kapitalist düzenin bir taklidi olarak satış ve para kazanmakdan başka bir işe yaramayan organizasyon olarakda son derece beceriksiz bir festival (?) idi.
bu senenin geçen seneye nazaran tek artısı arama ve güvenlik ile ilgilenen arkadasların geçen seneki ekibe göre daha profosyonel daha techizatlı ve işini serin sakin yapması idi.
keşke geçen sene gibi wc gene parasız olsa idi de wc özgürlüğünüde tatsaydık.
umarım seneye insanların beynine nasıl daha çok sol fikir empoze ederiz yerine gelenlere nasıl daha rahat bir festival yapabiliriz diye çabalarlar.
-
Askere gitme diye pankart açıpda hatta gece vakti sinama gösterisi yapıp askere gitmeme konusunda propaganda yapıldı. sonuçda onlar askere giden vatan evlatlarının o şehitlerin ödedikleri canlarının ve kanlarının sayesinde barışarock adı altında festival yapma serbestliğini bu ülkede buldular. askere gitme demek birebir suça giriyor tck ya göre ama tck kimin umurunda sonuçda onlar için tc yıkılıp devrim ile yeniden yapılandırılması gereken bir toprak parçası
ben bunu anlamadım ya, nedemek askere gitme! askere gitme elin silah tutmasın,barış olsun, kardeşlik olsun... bunu mu ima etmeye çalışmışlar benim anlamadığım bi durum mu söz konusu?
'barış'ı ve 'müziği' bahane ederek para kazanmak ve kendi görüşlerini insanlara aşılamaya çalışmak, ne denli medeni ve barışçıl bir uygulamadır bilmem... ve 'askere gitme' bunun hiç bir açıklaması olamaz! bu insanlar kime karşı, ne yapmaya çalışırlar anlamış diğilim...
-
valla okadar bayrak arasında türk bayrağını bende göremedim coca cola içme rock n coke gitme diye bağıran amcaların bellerindeki telefon kılıflarında rockn coke amlemi vardı nike adidas giyerek nasıl kapitalzm karşıtı oluyolar ama false in truth,abraxas,soul sacrifice mükemmeldi
-
ya benim amcalarım falan hepsi komunisttirler ve ben kuzenlerime beni rock'n coke a götürün dediğimde acayip kızmışlardı bana barışarock varken nereye gidiyosun gibi bazı şeyler söylemişlerdi...
keşke bu yazdıklarınızı okuyabilselerdi...
ya işte bu zihniyete göre askerlik yapmak saçmalık..
bu insanların tek amacı ben birşeyler bilirorum diyerek ortada dolaşabilmek..
zatturik zuutturik iki kelime bilirler bunu her konuşmalarında kullanırlar...
offf bee sinir oldum hee sanki nerde yaşıyolarsa..
biz bu yaptıklarına 'YEDİĞİ TASA MIÇMAK' deriz..
salak sığ insanlar...
-
paşam'a ithafen.
barışarock ta bulunamadım ama herhalde orada bulunsaydım senin gibi uzun uzun cümleler ile fikirlerimi belirtirdim. ama sağol sen benim yerime fikirlerini belirtmişsin.
saddece askerlik ile ilgili konuşucam. askelik efendilerin popolarına zor geldiği için bir kılıf uydurup kınamaya kalkıyorlar. hepimize zor geliyor askerlik ama kimse askere gitmeyeceğiz demiyor.
önce kendi g*tlerini kurtarsınlar ondan sonra masa sandalye tepesinde vatan kurtarsınlar zibidiler.
ONLAR : ulus vatan bilinci olmayan , dejenere ilkeler peşinde hayatını kararmaya çalışan , sürü bilinci taşıyıp tek başlarına bir hiç olan , propagandayla yol alabileceklerini sanan , devletin sırtından geçinip devlete b*k atan , atatürkçü bilincin gelişmediği parazit insanlardır.
askere gitmeyen zihniyet kahrolsun asıl.
saygılar
UKJ
-
ben gidemedim diye üzülüyorum yine de üzülücem...ama burda söylediklerinde de çok haklısın...
askerlik,türk bayrağı,solculuk,alış veriş ve organizasyon....
şimdi dediklerinde haklısın ama orda solculuk propagandası yapılması gayet normal bence niyesi şu bu festivali yapanlar onlar amerika bu aptal ülkede elini kolunu sallayarak gezerken tek onlara karşı bi şekilde karşı çıkmaya çalışanlar onlardı afişlerle,mitinglerle falan bunu yapanlar o ideolojiyi taşıyanlardı şuanda başımızda bulunanlardan hiç biri böyle bir şey yapmadı onlar bu ülkeyi ilk defa bu kadar net satıyorlar bu ülke her zaman pazarlık konusu oldu ama hiçbir zaman bu kadar net bir şekilde pazarlanmadı...buna tek karşı çıkanlar işte o barışarock ta bayraklarını açıp sloganları atan insanlardı...bu böyle...
türk bayrağı konusunda haklısındır çünkü bu işler böyle oluyor görmemişsindir sen saygısızlık olarak değerlendirmişsin bu senin takdirin...
ama hepsini geçtim diğerlerinde bi şekilde insanlar yanlı olabilirler bence haklarıdırda kimse bir şey söylememeli zaten bunları bilen gidiyor oraya bende onlar gibi düşünüyorum ama en saçması ve onlara katılmadığım tek konu var seninde bahsettiğin emperyalizme karşıyız diyip bi şekilde kendi istedikleri şeyleri istedikleri fiyatta satmaları işte bu saçma dediğin gibi hani özgürlük sözde özgürlükle işleri olmamalı iki yüzlülüktür bunun adı belki fiyatlar çok yüksek değildir ama yinede herkes istediğini getirip istediği şekilde yiyip içmelidir...bu doğru
fakat bi de şöyle düşünelim bir şekilde o festival yapılıyor onun parasının nereye gittiğinide barışarock ı biraz daha iyi tanıyanlar biliyordur..işte orda bir şeyler satılmalı ki onların parasıda o mağlum yerlere gitsin....işte böyle barışarock kendilerine bi pay çıkarıyorlar yinede ama bi şekilde bir şeylere karşı çıkmak gerçekten güzel her şeye rağmen barışarock mantıklı şeylere mantıklı sebeplerden dolayı karşı en azından aldığı parayı hiçbir şekilde her hangi bir ülkenin insanlarını öldürmek için harcamıyor....karşı festival ama bu gidişle yakında kendine de karşı olmalı....
askerlik konusunda kendi açısından haklıdır orası çünkü özgürlük kısıtlayıcı bir ortam askerlik ama bu ülkede yaşıyorsak bu ülke bugünlere ordu-millet özelliğiyle gelmiş zaten ordunun ve askerin bu ülkede olması gerkiyor çünkü işte hükümet şaşırınca otur yerine diyecek bi otoritedir ordu....
-
vee..
bu insanlar hiçbir zaman kendi işlerini kendileri yapmazlar sürekli masum çocukların kafalarını beyinlerini yıkayıp onları adeta maşa gibi kullanırlar...
aslında ben savunduğun düşüncenin arkasında durulması gerektiğine inanırım ama bu şekilde bölücülük yaparak değil...
-
bunlar kendi kafalarına göre hippilik taslayan hıyarlar bence..
festival e gitmedim..gitmezdim de zaten..
askerlik konusunda da18 ay askerlik sadece bu devletin sırtına hamallık..
bir sürü masraf..
herkes silah eğitimini alıp ayrılmalı bence ama askerlik şart..
türkler her zaman asker bir milletti ve sanırım öyle kalacak..
hükümete darbe koymak için ordunun hamle yapması kadar saçma bir şey yoktur ki devletimizi her darbe 10 yıl geriye itiyo, Osmanlı nın sonunu da bu getirdi zaten..
ordu ve siyaset tamamen birbirinden uzak durması gereken kavramlar..
türk milleti bi hükümeti başa getirmişse diyecek hiç bir sözümüz olamaz..
zaten ne yapacaklarını herkes biliyodu..
eh millet iradesi ve özgürlük de tam olarak bu oluyo (ne yazık ki)
solcuları sevmem..
68 de
mısır-israil savaşında utanmadan israil i koruyan amerikaya destek verdiler..
çünkü türk solunun kurucuları hep yahudilerdir..
bi güzel kendilerini ve fikirlerini hep karşı koydukları emperyalizme, kapitalizme sattılar..
ancak gerçekten idealist olan ve davası için canını verebilecek olanlara saygım sonsuzdur..
fikri ne olursa olsun..
gözlerinden öperim..
çok konuştum yine biliyorum..
ukalalık olarak algılamayın lütfen..
bi bakıma içimi döktüm..
saygılarımla..
s.t.c.o.p.
-
madem beğenmiyosunuz niye gidiyosunuz. bu tür bi organizasyon olduğunu bilmiyormusunuz?
disk'e falan bende karşıyım. ortamını bulup taraftar toplamaya çalışan biçok sol örgütlenmeler var mekanda. ama madem o adamlar orada ve madem sizin düşünceniz doğru, sizinde grubunuz, oluşumunuz olsun ve orada yandaşlarıyla bulunsun.
festival tamamen gönüllülerin çabaları sonucu organize edildi ve organizsyonun mükemmel olması beklenemezdi.ordaki helaları bile gönüllüler kurdu. eksik olduğunu düşünenler neden bi helanın kururlmasına yardımda bulunmadı? çünkü tüketmeye alıştı, prayı verip hizmet beklemeye alıştı.
festivalden, orada satış yapan dönercilerden başka kimse para kazanmadı. festivalin tüm reklamını zaten rock and coke yaptı.
kendim politik bir kalıba girmeyi reddediyorum ama orada bağıran solcu gençliğede hak veriyorum. orada sadece mastürbasyon yaptı o gençler. meydanlara on binler toplayıp 'başbuğular ölmez' diye bağıran insanlarında yaptığı gibi.
sonuçta mükemmel düşünülmüş, insanların sadece tüketerek değil,üreterekte bişeyler yapabileceğini gösteren bi festivaldi.
kirlettiğiniz yerleri temizlediniz mi festivale gidipte beğenmeyen arkadaşlar.
böyle olacağını biliyor olmanız gerekiyordu, aksi taktirde sizin sadece beleş olduğu için oraya gittiğini düşünürüm. beğenmediğniz yere bile bile gitmeyin. seneyede gelmeyin.
-
madem beğenmiyosunuz niye gidiyosunuz. bu tür bi organizasyon olduğunu bilmiyormusunuz
ben o organizasyona rock dinlemek için gittim dostum organizasyon için değil
ama madem o adamlar orada ve madem sizin düşünceniz doğru, sizinde grubunuz, oluşumunuz olsun ve orada yandaşlarıyla bulunsun.
sanırım benim orada değil o adamların orada ne aradığını sormak lazım. ellerinde meşalelerle tek tip tişört giyerek ne yaptıklarını sanıyorlar bir konserde ?. yanılmıyorsam o festivalin adı barışarock idi komunizmerock olsaydı kapısından girmezdim emin ol
eksik olduğunu düşünenler neden bi helanın kururlmasına yardımda bulunmadı? çünkü tüketmeye alıştı, prayı verip hizmet beklemeye alıştı.
bu nasıl bir helaymış geçen senede orada idi ve betonarme bir hela. içinde aynasıda var suyuda musluğuda fayansıda çatısıda var yani bildiğiniz tek katlı yapı halinde hela. bu helayı bu barışarock düzenleyen arkadaslarmı inşaa etmişler ?. enteresan. demek her sene yıkılıp aynı yere aynı şekilde kuruyorlar. zahmet olmuş ama çok sallamışsın hocam.orası belediyenin piknik alanı ve o wc de belediyenin umumi wc si. hem bu arada helayı kurmak için kimse benden yardım istemedi. festivalin başlangıç ve bitiş saati belirtilip gelin müzik dinleyin denildi. parayı verip hizmet bekliycem tabi sen belediye otobüsünü yıkıyormusun ?
festivalden, orada satış yapan dönercilerden başka kimse para kazanmadı. festivalin tüm reklamını zaten rock and coke yaptı.
dönercilermi organize etmişler bu festivali ? ilginç. peki o dönercilere kim babasının hayrına vermiş o tezgahları ?
kendim politik bir kalıba girmeyi reddediyorum ama orada bağıran solcu gençliğede hak veriyorum. orada sadece mastürbasyon yaptı o gençler. meydanlara on binler toplayıp 'başbuğular ölmez' diye bağıran insanlarında yaptığı gibi.
Allah var kendini hiç politik kaba sokmadan bi yerlere laf sokmuşsun :) sen hangi mitingde gelin size müzik festivali hazırladık dedilerde arkasından sahnede başbuğlar ölmez diye zorla böğürtmeye çalıştılar ?
sonuçta mükemmel düşünülmüş, insanların sadece tüketerek değil,üreterekte bişeyler yapabileceğini gösteren bi festivaldi.
acayip mükemmel düşünülmüş. yarım ekmek arası döner alabilmek için 45 dakika sıra beklediğimize göre hiç düşünmeden yapılsaymış 3 ayları tutarmışız orada iftarsız sahursuz. bu arada boşa sallamadan önce neyi üreterek yapılmış ?
kirlettiğiniz yerleri temizlediniz mi festivale gidipte beğenmeyen arkadaşlar.
canım benim ben yere çöp atmam !!
böyle olacağını biliyor olmanız gerekiyordu, aksi taktirde sizin sadece beleş olduğu için oraya gittiğini düşünürüm. beğenmediğniz yere bile bile gitmeyin. seneyede gelmeyin
ben geçen senede ordaydım ve beleş değildi geçen sene. ne kadar para veriliyorsa o kadar iyi diyorsan rockncook a gidersin. beğenmediğiniz yere seneye gitmeyin demek yerine bu organizasyona sadece sol görüşlüler katılabilir diye yazı asılsın o zaman kapıya
boşu boşuna kilometre yapmayın düşünerek yazın