Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock saçmalığı müzikle ne alaka

• Paşam • 30 Ağustos 2005 14:18 • #483490
    hayret akıllı bişey söyledin :)
  • metalkuzucuk • 30 Ağustos 2005 14:44 • #483493
    aslında çok hayat tecrübesi olan biriyimdir dostum sen bakma benim geyik olduğuma ...
  • MaLKoCH • 30 Ağustos 2005 15:13 • #483495
    Fransız Komunnust Partisinin üyeleri Fransız Bağımsızlık savaşında en önde savaşmışlardı. Aynı şekilde Suphi Nejatlar da Atatürk'ün çağrısıyla Kurtuluş Savaşımıza katılmak için Anadolu'ya gelirken karadeniz de gemilerinin batması üzerine şehit olmuşlardı. Bir solcu ve kommunist için Vatan olmazsa olmaz birşeydir. Vatan olmadan solculuk yapılamaz. Ben şurdan 2 dönüm arsa alayım da orada sosyalist bir devlet kurayım diye bir anlayışla solculuk olmayacağı için Vatan varsa sol vardır. Barışarock da olanlardan haberim yoktu. Evet belki askerlik konusunda bazı şeyler demişlerdir. Ama eğer dedilerse saçmalık çünkü şehit olan adamlar PKK ile savaşırken şehit oldular ve ben de eğer bu şekilde ölürsem bu benim için çok güzel bir ölüm olur. Bir ateist ve kommunist olarak bunları içten söylüyorum. Kürtler gerçekten çok acı çekmiş bir halk. Ama Amerikanın parasıyla sosyalist devlet kuracağını sanan başta PKK ve diğer bu görüşe sahip insanlara sadece içinde bulundukları çelişki için acıyorum. AB de ABD den ümit bekleyen diğer Türk solcularını da kınıyorum. Tekrar söylüyorum ulus olmadan vatan olmadan sosyalizm olmaz. Hatta ilerde sosyalizmin kurulabilmesi için bile şuan kapitalizmin (Türkiye için) daha gelişmesi lazım. Günün 18 saati köpekler gibi çalıştırılmadıkça işçi kesimi tam olarak hakkını savunamayacak herhalde(umarım böyle olmaz)
    Neyse Önce vatan Sonra Sol ve Sağ
  • nick mason • 30 Ağustos 2005 15:54 • #483499
    İşgali kim yaparsa yapsın karşıyım ben. Bunun adi politikaları yüzünden A.B.D.'ye karşı olmamla ya da solculukla alakası yok.

Askerlikle ilgili birşeyler olmuş olabilir barışarockta. Bu konuda bilgim yok doğrusu. Ama muhtemelen anti-militaristler tarafından açılmıştır pankartlar. Ben izmirli olduğum için ve Türkiye'de anti-militaristlerin ve vicdani retçilerin merkezi bir yerde İzmir olduğu için eylemlerini ve bildirilerini devamlı görüyorum ve destekliyorum. Onların da dediği gibi " Ölmicez ölmiceez, kimsenin askeri olmucaaz." :)

Vatan ve millet konusuna gelince bu konuda fazla aşırıya kaçmamak lazım yoksa vatan uğruna diye b.k yoluna gidebilir insan...

Sonuç olarak ben militarizme ve şiddete karşıyım; bu durumda ABD ye de karşıyım, PKK ya da karşıyım, kolaya da karşıyım. Bir de Tayyip'e karşıyım ama bunun nedenleri daha derin :) ehehe
  • 2ve4 • 30 Ağustos 2005 16:18 • #483504
    birşey sorcam sevgili sol kimliği benimseyen insanlara siz amerika düşmanı olduğunuzdan mı yoksa gerçekten insanlık dışı olduğundanmı ıraklı insanlara destek veriyorsunuz şunu soruyorum ırak ı amerika değilde küba kuzey kore ya da kızıl çin işgal etseydi fikriniz aynımı olurdu yani tepki verirmiydiniz?

savaş karşıtı olmak için sol kimliği benimsemek mi lazım? ben sol kimliği benimsememiş bir insan olarak tüm işgalcilere, sömürücülere ve hainlere karşı tepkimi hiçbir zaman değiştirmem.
  • punklives • 30 Ağustos 2005 17:58 • #483515
    savaş karşıtı olmak için sol kimliği benimsemek mi lazım? ben sol kimliği benimsememiş bir insan olarak tüm işgalcilere, sömürücülere ve hainlere karşı tepkimi hiçbir zaman değiştirmem.

işte budur....
  • metalkuzucuk • 30 Ağustos 2005 18:14 • #483517
    kardeşim siz neden bu kadar bilinçsiz tepki veriyorsunuz benim sorumu anladınızmı ben sol kesime şöyle diyorum ırak ı küba kuzey kore kızıl çin işgal etseydi amerikaya verdiğiniz tepkinin aynısını bu sol eğilimli ülkelerede verirmiydiniz lafı nerenizden anlıyorsunuz kuzum..ancak car car yazın laf olsun torba dolsun..
  • Paşam • 30 Ağustos 2005 18:37 • #483520
    canım benim bende işçiyim ama işçi olmakla hak savunmakla solcu olmak zorunluluğu yoktur.
    sağ sol davası bir yana burada sağ şudur sol budur diye tartışalım diye açılmış bir topik değildiki bu.
    ben o festivalde siyaset olması siyasetin dayatılması aynı fikirde olmayan insanlarında orada olmasına rağmen illede kahrolsun bilmem ne ya da kim diye slogan atılmasına ve toplu halde attırılmasına bunun yanında organizasyondaki eksikliklere rezalete dikkat çekmiştim.
    ilk mesajımda vay solcular vay ulan sizin yapacağınız festival bu kadar olur siz bu memlekete fazlasınız türü bir şey gördünüzmü ?
    madem rock müzik dinlemeye gitmişiz dinleriz döneriz amaçda budur.
    daha önceki bir arkadasınmızında dediği gibi rocncookda kahrolsun rusya votka içmeyin türü sloganlara rastlayabilen varmı ?
    bu forumda sağ sol tartışacak halimiz yok.
  • Paşam • 30 Ağustos 2005 18:39 • #483522
    çeçenleride savun rusyayı lanetle
    türk askerini vuranlarıda lanetle bir de onlara lojistik destek olanları.
  • Darth_Vader • 30 Ağustos 2005 19:27 • #483532
    istediğin siyaset kitabını getirebilirim diyorum.böyle bir şey yoktur. bir de yahudiler falan demişsin destekli salla bari... sen ıraka girseydik prestijimiz kurtulurmu zannediyorsu. anca bir uşak olurduk. hade yavrum, hade canım. kandırmayalım kendimizi. gir o zaman sen ıraka kurtar kendi prestijini . artis

getirdiğin siyaset kitabını kimler yazdı güzelim??Allah ın belası bir kaç çarpık düşünceli yahudinin yazdığı kitaba senin gibi küçük beyinli insanlar inanabilir ama ben vaktimi harcayamam..

varan bir..

evet yahudiler dedim..ben nereye baksam sabetaycılar görüyorum, her tarafı sarmışlar..türkiye nin en güzel mevkilerini tutmuşlar..ama senin gibi medyaya inanıp olaylara at gözlüğüyle bakan insanlara gözükmez onlar!!üzgünüm..

varan iki..

amerika ırak a girerken türkiyenin de girmek isteyebileceği hesaplarında yoktu..zaten türkiyede kamuoyunda bu konu tartışılmaya başlandığında hafiften sarsıldılar..onlar türkiyeyi üs olarak kullanıp ırak a kolayca gireriz hesabındaydılar..
    eğer türkiye musul a girseydi, Türkmen kardeşlerimizi korur, ezilmelerine izin vermezdik,
    musul a yerleşir belki sahip bile olabilirdik -ki musul misk-ı milli sınırları içindedir-
    bizi ordan çıkarmak istedikleri zaman ise sınırları bir daha çizmek şartı ile çıkar, sonuçta her yönden karlı olurduk..
    oraya amerika nın uşağı olarak değil, kendi karımız için girerdik..
    yalnız düşünme yetisinden yoksun meclis başkanımız bile "savaşa hayır" diye ışık söndürüp açıyodu..
    Allah sen ve senin gibilere basiret versin ne diyeyim rickenbaker..

varan 3..
    küçücük aklınla ve bir o kadar küçük fikirlerinle bir daha karşıma çıkma rickenbaker..
    boş konuşup başımı ağrıtma rickenbaker..
    okul kitaplarından öğrendiklerinle nutuk atma rickenbaker..
    cevap yazıp kendini daha fazla küçültme rickenbaker..

saygılarımla..

s.t.c.o.p.